Συγκινητικοί οι αποχαιρετισμοί στο Mega mou!

Ρούλα Κορομηλά,  Γιάννης Μπέζος,  Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Ναταλία Γερμανού,  Ελένη Μενεγάκη ακόμα και ο ΑΝΤ1 αποχαιρέτησαν το Mega!

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Τα ξημερώματα της Κυριακής το Mega σταμάτησε να εκπέμπει μετά από 29 ολόκληρα χρόνια. Η αυλαία για το Μεγάλο Κανάλι έπεσε οριστικά λίγο μετά τις δύο και πρόκειται αναμφίβολα για την χειρότερη στιγμή όλων των απλήρωτων εργαζομένων που έδιναν μάχη τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουν ζωντανό τον σταθμό.

Η «παρατήρηση» του Γιάννης Μπέζου στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο...

«Έχουμε την πολύ μεγάλη χαρά και τιμή παράλληλα στην πρώτη εκπομπή να έχουμε εδώ έναν άνθρωπο που μεγαλώσαμε μαζί του…» ξεκίνησε να λέει ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στον αέρα του «Ώρα Ελλάδος 07:00» και λίγες στιγμές αργότερα ο Γιάννης Μπέζος θα του απαντούσε καταλλήλως: «Είπε κάτι ο Ιορδάνης πριν, δεν μου άρεσε όμως, «μεγαλώσαμε μαζί του». Τι εννοεί δηλαδή; Τόσο πολύ μεγάλος είμαι;». «Δεν μπορώ να σου μιλήσω και στον ενικό, δυσκολεύομαι. Όταν ήταν οι Απαράδεκτοι, εντάξει, κι εμείς δεν ήμασταν μικρά παιδιά, αλλά θέλω να πω ότι εσύ ξεκίνησες από πολύ μικρός στο MEGA».

«Κοντεύουν 30 χρόνια» είπε ο Γιάννης Μπέζος ο οποίος μαζί με τη Ρένια Λουΐζίδου και τον Βλάσση Μπονάτσο ήταν τα πρόσωπα που είδαμε τελευταία πριν πέσει το ψηφιακό σήμα του MEGA τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, καθώς προβάλλονταν «Οι Απαράδεκτοι». «Είχα κάνει 6-7 σειρές στο MEGA όλο αυτό διάστημα. Το κανάλι αυτό είχε την ιδιαιτερότητα ότι χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη μυθοπλασία. Τόσο στο χώρο της κωμωδίας, όσο και στα κοινωνικά δράματα. Μην πάμε στα καθημερινά που είναι μια συνήθεια των τελευταίων δέκα ετών. Παλαιότερα είχε μια πολύ μεγάλη δραστηριότητα το MEGA.

Πρέπει να πω ότι βεβαίως αισθανόμαστε όλοι αμήχανα που έκλεισε, αισθανόμουν χειρότερα όταν ήταν στον αέρα και γινόταν αυτό το άρρωστο. Το οποίο δεν είχε κανένα νόημα. Δηλαδή μια συχνότητα η οποία έπαιζε πράγματα ου μας θύμιζαν τα νιάτα μας. Το MEGA έχει μια πολύ μεγάλη ταινιοθήκη πίσω του η οποία έχει κάνει στους συμπατριώτες μας μια πολύ καλή συντροφιά και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά η δική μας στην τηλεόραση. Το μυστικό της μυθοπλασίας είναι το μεράκι. Δεν είναι θέμα ούτε χρημάτων, ούτε ανθρώπων. Υπάρχουν και τώρα άνθρωποι. Δεν υπάρχει η ίδια διάθεση. Δεν το λέω για τους άλλους το λέω για τον εαυτό μου. Πρέπει να επαναφέρουμε το μεράκι. Δηλαδή αυτό που δεν γνωρίζαμε τότε. Όταν ξεκινήσαμε αυτές τις σειρές που λέμε, δεν ασχολιόταν κανείς ούτε με τα νούμερα τηλεθέασης, ούτε με τις ηλικίες και τα δυναμικά και αδύναμα κοινά. Αυτά είναι εκ των υστέρων. Μετά γίναμε πιο υποψιασμένοι και χάθηκε αυτή η πρωτογενής αγωνία να δώσουμε κάτι καινούριο στον κόσμο», ανέφερε ο Γιάννης Μπέζος.

Μια ζωή στο MEGA ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ξεκινώντας τις πρώτες του εμφανίσεις στα σίριαλ του Μεγάλου Καναλιού στα 16 του χρόνια. Από την guest εμφάνιση του στους Απαράδεκτους και το ρόλο του Βενιαμίν στους «Φρουρούς της Αχαΐας» το 1992 μέχρι το «4» το 2010, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχτισε ολόκληρη σχεδόν την τηλεοπτική πορεία του σε αυτό το κανάλι.

Με ένα βίντεο με αποσπάσματα από στιγμές χορευτικές, στιγμές με πάθος και στιγμές ανεμελιάς από τα σίριαλ που υπέγραψε: «Η ζωή μας μία βόλτα», «Να με προσέχεις», «Κλείσε τα μάτια», Δυο μέρες μόνο», «4», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τίμησε με τον δικό του τρόπο το κανάλι που τον ανέδειξε και έγραψε:

«Μια αναφορά. Μια εποχή.
Μια ανεμελιά δημιουργική.
Εκεί μεγάλωσα, εκεί έμαθα, εκεί πρωτοέπαιξα, εκεί πρωτοέγραψα, εκεί πρωτοπέτυχα, ονειρεύτηκα, αγάπησα και δέθηκα.
Τώρα «το εκεί» δεν υπάρχει πια.
Καιρό δεν υπήρχε.
Χθες όμως ήρθε ένα μαύρο και σφράγισε ένα τέλος εποχής.
Τέλος Εποχής.
Είναι άγριο αυτό το μαύρο και για θεατές και για όλους όσοι πέρασαν από εκεί.
Σκληρό και άδικο για αυτούς που μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν μέσα προσπαθώντας να το κρατήσουν ζωντανό.
Μπορεί η συχνότητα να έπαψε να εκπέμπει ελεύθερα, αλλά οι άνθρωποι όχι.
Αυτοί συνεχίζουν να εκπέμπουν, να ζούνε, να προχωράνε, να παλεύουν, να δημιουργούν και να κρατάνε όλα όσα μας έμαθε και μας χάρισε.
Γι’ αυτό και πάντα θα είναι το mega mas…
Ήταν τιμή μου.
#megachannel #megamou #megamas»

 

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ρούλα Κορομηλά είπε το δικό της αντίο στο Mega, το οποίο είχε υπηρετήσει για πάρα πολλά χρόνια.

«Θα παραμείνει στην καρδιά μου κ όχι μόνο. Συνδεδεμένο με υπέροχες δημιουργικές στιγμές κ συνεργασίες, με όνειρα κ όμορφα χρόνια που δεν ξαναγυρίζουν… Όσοι βιώσαμε τη μαγεία του ξέρουμε πως δύσκολα αντιγράφεται… Ήταν τόσα πολλά πράγματα μαζί που συνέβαλαν στην επιτυχία του. αντιλήψεις, αρχές, στρατηγική, φιλοσοφία ,επιλογές , πρωτοπορία , δημιουργικότητα, δύναμη ψυχής, σεβασμός κ άλλα πολλά…», έγραψε η Ρούλα Κορομηλά.

 

Η Ναταλία Γερμανού υπήρξε για περίπου μία δεκαετία παρουσιάστρια της επιτυχημένης μουσικής εκπομπής «MEGA STAR» και δεν έκρυψε τη συγκίνηση της, αλλά και τη μικρή της ελπίδα πως αυτό δεν θα είναι «αντίο», αλλά «εις το επανιδείν». Η εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» ξεκίνησε με το τραγούδι «Meglio Stasera» που συνδέθηκε με την σειρά «Το Δις Εξαμαρτείν» και λίγο αργότερα η παρουσιάστρια σχολίασε:

«Δεν σας κρύβω ότι τη στιγμή που χθες αργά το βράδυ βγήκε στο MEGA, που βγήκε το ρολόι… Ελπίζω να μας καταλαβαίνετε, έχουμε όλοι ένα σφίξιμο στις καρδιές μας αυτή τη μέρα. Είτε γιατί έχουμε περάσει από το κανάλι αυτό… Ας πούμε εγώ τα πρώτα 9 χρόνια της τηλεοπτικής μου ζωής, τα έχω συνδέσει και συνδυάσει με το MEGA, με τα ανέμελα και υπέροχα χρόνια του MEGA STAR, αλλά και σαν τηλεθεάσεις, έχω να θυμάμαι ατέλειωτες στιγμές, όπως και εσείς. Ήταν μια πάρα πολύ σκληρή και στενάχωρη στιγμή» είπε η Ναταλία Γερμανού προβάλλοντας βίντεο από το MEGA.

Συγκινημένη όταν επανήλθαν η παρουσιάστρια ανέφερε: «Έγραψα αυτό που θέλω να πιστεύω και θα το πω και σε εσάς: Μη λέμε αντίο, ας πούμε εις το επανιδείν. Θέλω να πιστεύω πάντα στη ζωή μου και στην περίπτωση του MEGA ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο ώσπου να το πάρουμε εντελώς απόφαση και να μπει μια οριστική τελεία. Θέλω να πιστεύω ότι απλώς θα πούμε καλή αντάμωση στο MEGA. Ίσως ανά πάσα στιγμή κάτι να μπορεί να αλλάξει και να γίνει ένα θαύμα. Τα χρόνια που θυμάμαι εγώ ήταν τα πρώτα χρόνια. Θυμάμαι ένα στουντιάκι 2Χ2 στην Άνωση, σε ένα υπογειάκι στο Χαλάνδρι. Τρεις άνθρωποι η Ρένα Βουγιούκα, ο Κώστας Καπετανίδης, δύο κάμερες είχαμε και βγάζαμε μέσα σε τρεις ώρες τρία επεισόδια. Εννοείται χωρίς autocue. Μου έλεγε ο Καπετανίδης «Έτοιμη;» και αυτοσχεδίαζα εκείνη την ώρα. Είχα έναν καλεσμένο τη φορά και το Top10. Απίθανα χρόνια. Ανέμελα χρόνια. Τι να σας πω; Ήταν 9 χρόνια στη ζωή μου που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου σταθερά. Έχουν γράψει σαν τατουάζ. Τώρα σας μιλάω και η συγκίνηση μου είναι πιο πολύ συγκίνηση τηλεθεάτριας, δεν είναι συγκίνηση πρώην παρουσιάστριας. Πολύ κρίμα και πολλή ντροπή για αυτούς που ευθύνονται για όλο αυτό και για την κατάληξη ενός τέτοιου μεγάλου καναλιού.»

Τη σκέψη τους και την συμπαράστασή τους εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1, με ένα τρέιλερ που έπαιξε σήμερα στον αέρα και με το μήνυμα: «Mega θα λείψεις σε όλους. Mega σε ευχαριστούμε όλοι».

«Στις 02:11 τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσε οριστικά αυλαία στο Mega, 29 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του. Το Μεγάλο Κανάλι σταμάτησε να εκπέμπει από την Digea την ώρα προβολής των Απαράδεκτων, μια από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Έως την τελευταία στιγμή οι εργαζόμενοι ήταν στο κοντρόλ του σταθμού μέχρι να πέσει μαύρο στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε το Mega κι εμείς οι εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1. Δώσαμε τη μάχη της ενημέρωσης, αλλά και της ψυχαγωγίας όλα αυτά τα χρόνια ως απέναντι κανάλια με σεβασμό στους τηλεθεατές. Η σκέψη μας είναι δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που έμειναν άνεργοι. Αντίο Mega!», είπε η Ρίτσα Μπιζόγλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Η Φαίη Σκορδά ήρθε σε έντονη συναισθηματική φόρτιση για το κλείσιμο του καναλιού και λύγισε στον αέρα της εκπομπής. 

"Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει και το τέλος μίας εποχής. Μιλάμε για άλλες εποχές, ήταν διαφορετικός ο στόχος και μακάρι να παραμείνει αυτός ο στόχος.Η συναισθηματική φόρτιση είναι τόσο έντονη, γιατί κάτι σου θυμίζει, το συνδυάζεις με μια άλλη εποχή.

Οι άνθρωποι ήταν πολύ μπροστά και οι ομάδες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και κερδίζουν. Ως άνθρωπος αυτής της δουλειάς οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δούλεψαν πίσω από τις κάμερες σε αυτό το κανάλι, γι’ αυτά που μας έχουν προσφέρει ως τηλεθεατές, για όσα μας έχουν προσφέρει ως επαγγελματίες, ως άνθρωποι που έχουμε συνεργαστεί με το Mega.. Εις το επανιδείν", είπε η Φαίη Σκορδά στον αέρα της εκπομπής.

 

Η Ελένη Μενεγάκη μπορεί να έχει τα γενέθλιά της, όμως ξεκίνησε την εκπομπή της – όχι με ευχές και με τραγούδι για τα γενέθλιά της – αλλά με δύο λόγια για το μαύρο που έπεσε στο Mega!

Η παρουσιάστρια ξεκίνησε την καριέρα της από το mega και τόνισε: «Όλοι θέλουμε να πούμε δυο λόγια. Δεν θέλω να πω το κλείσιμο, δε μ’ αρέσει η λέξη κλείσιμο. Δεν ξέρω τι σημαίνει για όλους σας ότι ξαφνικά ένα κανάλι με το οποίο ζούμε μαζί τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια, δεν υπάρχει πια στους δέκτες μας αλλά το μόνο σίγουρο είναι το Mega δεν έγινε τυχαία Μegaλο, έγινε από όλους εμάς που το αγαπούσαμε και το παρακολουθούσαμε. και φυσικά από όλους εκείνους που ήταν μέσα και έδωσαν ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό για να γίνει αυτό το κανάλι μεγάλο»! 
Και πρόσθεσε: «Χαμογελώ ακόμα γιατί στη ζωή θέλω να σκέφτομαι μόνο τα ωραία, δεν θέλω να μείνω με την πίκρα ότι δεν μπορώ να βλέπω MEGA, θέλω να μείνω με τις αναμνήσεις και τις σκέψεις και όλα αυτά που υπήρχαν και θα υπάρχουν με έναν τρόπο γιατί το υλικό υπήρχε και θα υπάρχει γιατί το υλικό είναι αυτό που έκανε το κανάλι μεγάλο. Πολλά θέλουμε να πούμε όλοι είτε περάσαμε είτε όχι από το κανάλι» Και συγκινημένη δήλωσε: «Το mega ήταν πολύ δυνατά στη ζωή μας»!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η θεαματική πρεμιέρα Κωνσταντίνου Αργυρού! Η μαγεία επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα!
#Cannes Film Festival 2024: Όρθιο το κοινό καταχειροκρότησε για έξι ολόκληρα λεπτά τον Γιώργο Λάνθιμο!
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Προβλέπεται καύσωνας! Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα Live στην πιο fuego νύχτα του καλοκαιριού!
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Η αποκάλυψη του Σάββα Γκέντσογλου για το φλερτ στο #SurvivorGR: «Το έκοψα για να μην το δει ο γιος μου»
To #MonAmour έσπασε τα ρεκόρ - Το 1ο γαλλικό τραγούδι στην ιστορία του #Spotify - Ανακοίνωσε World Tour
Έξαλλος ο Λιάγκας με την κριτική στο πρόσωπο του: «Έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο, να το κοιτάξουν»