Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο στην 4.250 στην Ευριπίδου!...

Χτυπούν καμπάνες στο ΤvOne και δεν είναι θρησκευτική γιορτή! Πρόστιμα μεγάλα και μικρά για παραβάσεις των τηλεοπτικών κανόνων!

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 
Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ξαναχτύπησε! Αυτή την φορά με νέα πρόστιμα αφενός στους συνήθεις ύποπτους, για μη σωστή διαχείριση διαφημίσεων, αθέμιτο ανταγωνισμό και προβολή σε ακατάλληλες ώρες, αφενός όμως και σε προγράμματα σαν και αυτό της Κωνσταντίνας Ευριπίδου!

Στην πρώτη περίπτωση στην 100η επανάληψη της προπέρσινης σειράς «FAKATE TOUS » το ποσό των 3.000 ευρώ για διαφύλαξης της ποιότητας της γλώσσας, τη μετάδοση προγράμματος εντός οικογενειακής ζώνης, κλπ. λες και δεν ήταν πάντα έτσι…
 

Και στην άλλη περίπτωση αυτή της εκπομπής «Όλα για σένα» η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €4.250 για πρόγραμμα, το οποίο δεν διεπόταν από την αρχή της υψηλής ποιότητας, κατά τη διάρκεια του οποίου μεταδόθηκε ακατάλληλο λεκτικό υλικό, εντός της οικογενειακής ζώνης και θίγει την αξιοπρέπεια των δύο φύλων….
 

 

19 Ιουνίου, 2018                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 39/2017(2)(Ε)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «MEGAONE» (νυν «TVONE»)

 
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε στο πρόγραμμα «FAKATE TOUS 2», όπως αυτό μεταδόθηκε στις 7.3.2017, μεταξύ των ωρών 19:30—20:20.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98  (όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα) και των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Κανονισμών (ΚΔΠ 10/2000) σχετικά με:
  • Τη μετάδοση προγράμματος, το οποίο δεν διεπόταν από την αρχή διαφύλαξης της ποιότητας της γλώσσας (Διοικητικό Πρόστιμο €1.500)
  • Τη μετάδοση προγράμματος, εντός οικογενειακής ζώνης, με περιεχόμενο ακατάλληλο για ανήλικους, χωρίς να διασφαλιστεί ότι οι τηλεθεατές ήταν ενήμεροι για το περιεχόμενό του. (Διοικητικό Πρόστιμο €500).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, εντός οικογενειακής ζώνης, χωρίς να είναι κατάλληλο για όλο το κοινό, συμπεριλαμβανόμενων και των παιδιών κάτω των 15 ετών (Διοικητικό Πρόστιμο €1.000).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, που δεν διεπόταν από την αρχή της ψηλής ποιότητας (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, που δεν βρισκόταν στο ποιοτικό επίπεδο που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και χωρίς να ληφθούν μέτρα για την τήρηση των γενικά παραδεκτών κανόνων της ευπρέπειας και της καλαισθησίας στη γλώσσα και στη συμπεριφορά (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, εντός οικογενειακής ζώνης, με σήμανση (Κ) χωρίς το περιεχόμενο να ανταποκρίνεται στην δοθείσα σήμανση (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).

 
 
Η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €3.000.
 
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 20.2.2018
 

 

19 Ιουνίου, 2018                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 5/2018(2)
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «TV ONE»
 
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε στο πρόγραμμα «Όλα για σένα», όπως αυτό μεταδόθηκε στις 9.11.2017, μεταξύ των ωρών 13:00-15:00.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμων του 1998 μέχρι 2017 και των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π.10/2000) σχετικά με:

  • Τη μετάδοση προγράμματος, το οποίο δεν διεπόταν από την αρχή της υψηλής ποιότητας (Διοικητικό Πρόστιμο €1.500).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, χωρίς ο οργανισμός να λάβει μέτρα ώστε αυτό να ευρίσκεται στο ποιοτικό επίπεδο που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, χωρίς ο οργανισμός να εξασφαλίσει ότι οι τηλεθεατές ήταν ενήμεροι σχετικά με το περιεχόμενό του (Διοικητικό Πρόστιμο €1.000).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, εντός οικογενειακής ζώνης, χωρίς ο οργανισμός να εξασφαλίσει ότι είναι κατάλληλο για όλο το κοινό, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών κάτω των δεκαπέντε ετών (Διοικητικό Πρόστιμο €1.000).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου μεταδόθηκε ακατάλληλο λεκτικό υλικό, εντός της οικογενειακής ζώνης, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στην προειδοποίηση (Κ), η οποία δόθηκε από τον οργανισμό (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου μεταδόθηκε λεκτικό υλικό, το οποίο θίγει την αξιοπρέπεια των δύο φύλων (Διοικητικό Πρόστιμο €750).

 
Η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €4.250.
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:   18.4.2018

 

Δειτε Επισης

Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Οι μάχες για την επικοινωνία και την παραμονή στο #SurvivorGR - Αποχώρησε στην τρίτη και φαρμακερή
#MasterchefGR: Τον καθαίρεσαν από αρχηγό & δεν θέλει ούτε τον Θεό για αντίπαλο - Οι υποψήφιοι αποχώρησης
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!
#SurvivorGR: Συμπληρώθηκε, το κουαρτέτο των υποψηφιοτήτων - Στον τάκο και η «βασίλισσα» των Μπλε