Απίστευτο και όμως Κυπριακό! Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο στην 1.892 φορά επανάληψης του Κωνσταντίνου και Ελένης!

Ποιες άλλες εκπομπές και κανάλια τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο;

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Χτυπούν καμπάνες στα κανάλια και δεν είναι θρησκευτική γιορτή!

Πρόστιμα μεγάλα και μικρά για παραβάσεις των τηλεοπτικών κανόνων!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα κανάλι Εxtra επιβλήθηκε πρόστιμο 4.500 ευρώ για προσβολή προσωπικού ιδιωτικού βίου του Πρόεδρου σε εκπομπή για το Κυπριακό και σε άλλη περίπτωση πρόστιμο 7.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.  Ενώ ένα τρίτο πρόστιμο 11.250 ευρώ για προβολή διαφήμισαν παιδικών παιγνιδιών σε ακατάλληλη ώρα.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ στο TvOne γιατί προέβαλλε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων πλάνα από τρομοκρατικό κτύπημα.
Πρόστιμα 24.500 ευρώ στο Plus για διαφήμιση παιδικών παιγνιδιών σε ακατάλληλη ώρα.
4.000 ευρώ για προβολή προϊόντων με υπερβολικό τρόπο και πάει λέγοντας…

Τέλος ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.5000 ευρώ για την 1892 φορά  της επανάληψης του Κωνσταντίνου και Ελένης με την δικαιολογία της κακής ποιότητας στην γλώσσα…! Η Βλαχάκη θα την έκανε την ζημιά σίγουρα πράγματα, ο Κατακουζίνας είναι άμεμπτου ηθικής κοτζάμ Βυζαντινοτέτοιος…!

 

Δείτε ένα παράδειγμα των αποφάσεων
 

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 22/2017(1)(E)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ANTENNA TV”

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε σε επεισόδιο της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης», όπως αυτό μεταδόθηκε στις 14.12.2016, μεταξύ των ωρών 14:00–15:00.
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως αυτός τροποποιήθηκε μεταγενέστερα) και των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π. 10/2000), σχετικά με:
 
-Τη μετάδοση επεισοδίου, χωρίς αυτό να διέπεται από την αρχή της υψηλής ποιότητας (Διοικητικό Πρόστιμο €375).
-Τη μετάδοση επεισοδίου, χωρίς αυτό να διέπεται από την αρχή της διαφύλαξης της ποιότητας της γλώσσας (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
-Τη μετάδοση επεισοδίου, χωρίς ο οργανισμός να λάβει μέτρα, ώστε αυτό να ευρίσκεται στο ποιοτικό επίπεδο που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
-Τη μετάδοση επεισοδίου, χωρίς ο οργανισμός να λάβει μέτρα για τήρηση των γενικά παραδεκτών κανόνων της ευπρέπειας και της καλαισθησίας στη γλώσσα, ιδιαίτερα σε χρόνο κατά τον οποίο ενδεχομένως παρακολουθούσαν ανήλικοι (Διοικητικό Πρόστιμο €375).
-Τη μετάδοση επεισοδίου, χωρίς ο οργανισμός να διασφαλίσει ότι οι τηλεθεατές ήταν ενήμεροι σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος που παρακολουθούσαν (Διοικητικό Πρόστιμο €375).
-Τη μετάδοση επεισοδίου, χωρίς ο οργανισμός να εξασφαλίσει όπως το πρόγραμμα το οποίο μεταδόθηκε εντός της οικογενειακής ζώνης ήταν κατάλληλο για όλο το κοινό, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών κάτω των δεκαπέντε ετών (Διοικητικό Πρόστιμο €375)
-Τη μετάδοση επεισοδίου, στο πλαίσιο του οποίου μεταδόθηκε υλικό το περιεχόμενο του οποίου δεν ανταποκρινόταν στη σήμανση που δόθηκε από τον οργανισμό (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης)
-Τη μετάδοση επεισοδίου, στο πλαίσιο του οποίου μεταδόθηκαν βωμολοχίες σε πρόγραμμα εντός οικογενειακής ζώνης (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
 Η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €1.500. 
 
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 20/2/2018

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 48/2017(6)(Ε)
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ALL. STAR CHANNEL»
(νυν «NEW EXTRA TV»)

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε σε επικαιρικό πρόγραμμα, όπως αυτό μεταδόθηκε στις 15.2.2017 μεταξύ των ωρών 21:00 - 22:00, με θέμα τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως αυτός τροποποιήθηκε μεταγενέστερα) και των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π 10/2000), σχετικά με:

  • Τη μετάδοση προγράμματος, που δεν διεπόταν από την αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας, της υπόληψης και του ιδιωτικού βίου του ατόμου (Διοικητικό Πρόστιμο €1.500).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, που περιείχε γλώσσα που μπορούσε να θίξει τις ευαισθησίες κοινωνικών ομάδων (Διοικητικό Πρόστιμο €1.500).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, που δεν χαρακτηριζόταν από αντικειμενικότητα και πολυφωνία αναφορικά με πολιτικά θέματα που απασχολούσαν την κοινή γνώμη (Διοικητικό Πρόστιμο €750).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, που δεν βρισκόταν στο ποιοτικό επίπεδο που επιβάλλει η αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας (Διοικητικό Πρόστιμο €750).  
  • Τη μετάδοση προγράμματος, που δεν διεπόταν από την αρχή της υψηλής ποιότητας (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, που δεν διαφύλαττε την ποιότητα της γλώσσας (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, που δεν τηρούσε τους γενικά παραδεκτούς κανόνες ευπρέπειας και καλαισθησίας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά ειδικά κατά τη διάρκεια προγράμματος που θα μπορούσε να παρακολουθούνταν από ανήλικους (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση προγράμματος κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε αναφορά σε πρόσωπο χωρίς να απολάβει δίκαιης, ορθής και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).

Η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €4.500.

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 17/2017(6)(Ε)
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «EXTRA TV» (νυν «NEW EXTRA TV»).
 
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε κατόπιν παραπόνου / καταγγελίας υπόθεση που αφορούσε σε επικαιρικό πρόγραμμα – συζήτηση για το Κυπριακό, όπως αυτή μεταδόθηκε στις 13.1.2017, μεταξύ των ωρών 21.55 - 23.30.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμων του 1998 μέχρι 2016 και των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π 10/2000), σχετικά με:

  • Τη μετάδοση προγράμματος, χωρίς αυτό να διέπεται από την αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας και της υπόληψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη (Διοικητικό Πρόστιμο €7.000).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, χωρίς ο οργανισμός να διασφαλίσει σεβασμό προς την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη και την πολιτική δραστηριότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, για τον οποίο γίνεται αναφορά (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση προγράμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρεται στο πρόγραμμα, δεν απήλαυσε δίκαιης, ορθής και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς  (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).

Η Αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο των €7.000.
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:   20.2.2018                         

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 85/2016(2)(Ε)
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «MEGA TV-ONE»
 
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων «Mega Γεγονότα», όπως αυτό μεταδόθηκε στις 22.3.2016, μεταξύ των ωρών 20:20 - 21:20, με θέμα το τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμων του 1998 μέχρι 2016 και των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π 10/2000), σχετικά με:

  • Τη μετάδοση ρεπορτάζ με οπτικοακουστικό υλικό, που ενδέχεται να βλάψει σοβαρά την πνευματική ή την ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων (Διοικητικό Πρόστιμο €1.500).
  • Τη μετάδοση ρεπορτάζ, το οποίο περιείχε σκηνές ακατάλληλες για ανηλίκους και που πιθανόν να έθιξαν τις ευαισθησίες των τηλεθεατών, χωρίς καμία ηχητική ή οπτική προειδοποίηση (Διοικητικό Πρόστιμο €500).
  • Τη μετάδοση ρεπορτάζ εντός της οικογενειακής ζώνης με σκηνές βίας, χωρίς ο οργανισμός να εξασφαλίσει πως είναι κατάλληλο για όλο το κοινό συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών κάτω των δεκαπέντε ετών (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).

Η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €2.000.
 
 ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 28/2017(19)(Ε)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «PLUS TV»
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε στην προβολή διαφημίσεων παιδικών παιχνιδιών, όπως αυτές μεταδόθηκαν στις 17 – 23.12.2016, μεταξύ των ωρών 10:00-12:00 και 17:00-23:00.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως αυτός τροποποιήθηκε μεταγενέστερα), σχετικά με:
  • Τη μετάδοση τηλεοπτικής διαφήμισης παιδικών παιχνιδιών, σε ώρα που απαγορεύεται από το Νόμο (70 παραβάσεις).

Η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €24.250. 

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 89/2017(19)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «PLUS TV»

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε στη μετάδοση παραθύρου τηλεαγοράς με τίτλο «Ιατρική και Βοτανολογία» και συγκεκριμένα στην παρουσίαση και προώθηση πώλησης του προϊόντος Ashwagandha της Herbal Power, όπως μεταδόθηκe στις 10.9.2017, μεταξύ των ωρών 19:30 – 20:30.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως αυτός τροποποιήθηκε μεταγενέστερα) και του Κώδικα Διαφημίσεων, Τηλεμπορικών Μηνυμάτων και Προγραμμάτων Χορηγίας, όπως εκτίθεται στο Παράρτημα ΙΧ των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π. 10/2000), σχετικά με:
  • Τη μη σαφή διάκριση παράθυρου τηλεαγοράς ως τέτοιου, με οπτικά και ακουστικά μέσα (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Την αδυναμία του οργανισμού να διασφαλίσει ότι η τηλεοπτική διαφήμιση και η τηλεαγορά ήταν άμεσα αναγνωρίσιμες και διακριτές από το συντακτικό περιεχόμενο (Διοικητικό Πρόστιμο €2.000).
  • Τη μετάδοση διαφήμισης, η οποία περιείχε υπερβολικούς ή ανυπόστατους ισχυρισμούς (Διοικητικό Πρόστιμο €1.000).
  • Τη μετάδοση διαφήμισης, η οποία εξεταζόμενη ως σύνολο ή εν μέρει, παρουσίασε με λόγια ή οπτικά τα διαφημιζόμενη είδη  κατά τρόπο που άμεσα ή συμπερασματικά δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση διαφήμισης, η οποία περιείχε  τη λέξη «εγγύηση» ή «εγγυημένος» χωρίς οι πλήρεις όροι είναι διαθέσιμοι για έλεγχο και να αναφέρονται καθαρά στη διαφήμιση και χωρίς να περιέχονται λεπτομέρειες του τρόπου αποζημίωσης του αγοραστή, σε περίπτωση που βρεθεί στην ανάγκη να κάνει χρήση της εγγύησης (Διοικητικό Πρόστιμο €1.000).
  • Τη μετάδοση διαφήμισης, η οποία περιείχε ισχυρισμούς που αφορούν στην υγεία και τη διατροφή χωρίς να είναι τεκμηριωμένοι και χωρίς την εκ των προτέρων συζήτηση του θέματος με τις Ιατρικές Υπηρεσίες (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).

Η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €4.000. 
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 7.2.2018

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη
#SurvivorGR: Η Σταυρούλα ξανασυστήθηκε με την κορυφαία: «Γιατί, ποια είσαι εσύ;» - «Eίμαι η Κατερίνα Δαλάκα!»
On air σκοτωμός Λιάγκα - Καλύβα για το... περιεχόμενο του Γιώργου Αυτιά & το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Η Ελένη Τσολάκη για το viral σχόλιο του Elon Musk: «Χαιρετίστε με, κάνω βαλίτσες φεύγω! Aναλάμβανω θέση CEO!»
Το grand finale, τα δώρα του Ρέμου στη Φουρέιρα για τον γιο της και τον Μποτία, και οι λαμπερές παρουσίες