Ανατροπή των Spoilers! Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του MasterChef!

Ήταν χιλιάδες, έγιναν 50, αλλά οι 22 κατάφεραν να μπουν στην κουζίνα του MasterChef. Έμειναν στο τέλος οι δύο καλύτεροι, Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέων Διαμαντής, που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις ατελείωτες απαιτήσεις του διαγωνισμού για τέσσερις μήνες!

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, έκριναν τις προσπάθειες, τις γνώσεις, τις τεχνικές, το γευστικό αποτέλεσμα στα πιάτα των διαγωνιζόμενων. Αξιολόγησαν, κατεύθυναν, συμβούλευσαν, μοιράστηκαν μυστικά, κάποιες φορές… «κατακεραύνωσαν» με την κριτική τους.

Οι δύο καλύτεροι συγκρούστηκαν σε έναν συγκλονιστικό τελικό! Οι φιναλίστ ρίχτηκαν στην πιο σημαντική μάχη του διαγωνισμού για να κατακτήσουν την πολυπόθητη νίκη και φυσικά τον τίτλο του MasterChef! Ο Τιμολέων Διαμαντής και ο Χρήστος Γλωσσίδης, έβαλαν τα δυνατά τους σε μια επίπονη αναμέτρηση, που ολοκληρώθηκε σε τέσσερις μαγειρικούς γύρους. Οι κορυφαίοι chefs του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βαθμολογία των παικτών για τα πιάτα του τελικού.

Λίγο πριν την έναρξη του αποψινού τελικού, η παραγωγή του MasterChef έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά τα στατιστικά των δύο φιναλίστ. Όπως θα δείτε στους δύο πίνακες, Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέων Διαμαντής βρίσκονται στα… ίσα, εκτός από τις φορές που βρέθηκαν στα καλύτερα πιάτα.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στο βίντεο

Στον δρόμο για την κορυφή, οι δύο φιναλίστ ταξίδεψαν σε Βαρκελώνη, Λονδίνο και Μιλάνο, όπου υποβλήθηκαν σε δοκιμασίες και βαθμολογήθηκαν από διακεκριμένους σεφ. Τα αποτελέσματα μπήκαν σε σφραγισμένο φάκελο και αποκαλύφθηκαν στον τελικό, στον οποίο οι δύο νεαροί σεφ κλήθηκαν ξανά να μαγειρέψουν και να αξιολογηθούν, τόσο από τους κριτές, όσο και από τους καλεσμένους τους, τους σεφ του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο.

Στη δοκιμασία στην Βαρκελώνη ο Χρήστος επικράτησε με 8/10 του Τιμολέοντα (7/10) και στο Λονδίνο κέρδισε με 7/10 (έναντι 5/10), ενώ ο Τιμολέων ήταν πρώτος στο Μιλάνο με 8/10 (έναντι 7/10).

Με τον Τιμολέοντα Διαμαντή να στέφεται νικητής και να παίρνει το έπαθλο των 50.000 ευρώ, έναντι του Χρήστου Γλωσσίδη, έριξε αυλαία ο φετινός κύκλος του MasterChef!

Το τελικό αποτέλεσμα ανακοινώθηκε live, με τους κριτές να αποκαλύπτουν τους βαθμούς της τελευταίας δοκιμασίας, όπου ο Χρήστος πήρε 6/10 και ο Τιμολέων 8/10, κατακτώντας την πρωτιά!

«Αισθάνομαι χαρούμενος, αισθάνομαι… τα πάντα!», ήταν τα πρώτα λόγια του νικητή, που έπεσε στην αγκαλιά των δικών του και επαίνεσε τις ικανότητες των αντιπάλων του, λέγοντας πως ο ηττημένος αναδεικνύει τον νικητή.

Αναλυτικά η βαθμολογία των δύο φιναλίστ του MasterChef

Βαρκελώνη: Τιμολέων 7/10 – Χρήστος 8/10

Λονδίνο: Τιμολέων 5/10 – Χρήστος 7/10

Μιλάνο: Τιμολέων 8/10 – Χρήστος 7/10

Τεστ δημιουργικότητας:

Χρήστος: 7/10 – 8/10 – 9/10

Τιμολέων: 8/10 – 8/10 – 9/10

Αντιγραφή πιάτου:

Χρήστος: 6/10

Τιμολέων: 8/10

Δείτε στο βίντεο την ανακοίνωση του αποτελέσματος:

 

«Κάπου εδώ τελειώνει αυτό το μαγειρικό ταξίδι. Η μαγειρική, όμως, όπως λέμε πάντα, δεν σταματάει ποτέ. Μπορεί το MasterChef να τελείωσε αλλά η μαγειρική συνεχίζει. Σύντομα κοντά σας! Θα τα πούμε σύντομα μαζί σας!», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Η ατάκα του διακεκριμένου σεφ επιβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός μαγειρικής θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν… Αμέσως μετά το φινάλε του τελικού, στον αέρα του Star προβλήθηκε και το σχετικό σποτ για τις δηλώσεις συμμετοχής του MasterChef 3.

Δείτε τι είπε στο φινάλε του τελικού ο Πάνος Ιωαννίδης…

 
Δείτε στα βίντεο την οντισιόν του Τιμολέοντα και όσα είπε για το έπαθλο:
 

Δειτε Επισης

Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»