Ο Γιώργος Βογιατζής εξομολογείται όσα έζησε δίπλα στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» 41 χρόνια μετά!

Είναι πολύ γνωστός ηθοποιός και οι συμμετοχές στο ενεργητικό του είναι αμέτρητες.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Ο ίδιος, παραχώρησε συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη και αναφέρθηκε και στο ρόλο του Ιωσήφ, στην ταίνια «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»- που απογείωσε τον Φράνκο Τζεφιρέλι. 

Ο λόγος για τον Γιώργο Βογιατζή , που είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι από τις ωραιότερες δουλειές που έχω κάνει. Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να ξαναγίνει τέτοιου ταινία. Ήταν όλα πραγματικά. Κάθε σκηνή έμοιαζε με κάδρο του Νταβίντσι. Όταν είδα τον Ρόμπερτ Πάουελ από κοντά που να φανταστώ;

Ρώτησα τον Τζεφιρέλι, “Aυτόν πήρες για Χριστό;”. Μετά τον ντύσανε και βγαίνει από το στούντιο και έμεινα. Σαν να βλέπω τον Χριστό. Είχε ένα βλέμμα που δεν ανοιγόκλεινε τα μάτια του και για αυτό τον διάλεξε ο Τζεφιρέλι»

Δείτε το απόσπασμα στο σχετικό βίντεο:

 
Ο Γιώργος Βογιατζής ενσάρκωσε τον Ιωσήφ στην αριστουργηματική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Κέρδισε αυτόν το ρόλο, αφού προηγουμένως είχε κάνει την ταινία «Χρόνια της φωτιάς» στις Κάννες το 1975, η οποία τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα.

Εκεί τον είδε πρώτη φορά ο Ιταλός σκηνοθέτης και του πρότεινε να κάνει ένα δοκιμαστικό. Αυτό και άλλα περιστατικά από την υπέροχη τετραετία που διήρκεσαν τα γυρίσματα του «Ιησού» με τον Ρόμπερτ Πάουελ αφηγείται σήμερα στην «Espresso» ο διεθνούς φήμης ηθοποιός, με αφορμή την προβολή, για πολλοστή φορά από τον ΑΝΤ1, της υπερπαραγωγής που έχει ταυτιστεί με τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

«Τα γυρίσματα έγιναν πρώτα στο Μαρόκο και μετά στην Τυνησία. Την Ιερουσαλήμ την... έστησαν στην Τυνησία και το σκηνικό βρίσκεται ακόμη εκεί. Είχε στηθεί ολόκληρη πόλη με ένα επιτελείο διάσημων ανθρώπων και πάρα πολλών κομπάρσων, γεγονός που σπάνια συμβαίνει. Πλέον, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ξανά τέτοια παραγωγή» αποκάλυψε ο ηθοποιός για το θρυλικό σίριαλ και θυμάται την πρώτη φορά που είδε τον Ρόμπερτ Πάουελ. 

«Όταν κάναμε τις πρόβες για τα ρούχα στην Τσινετσιτά, ο Τζεφιρέλι μού γνώρισε τον «Χριστό». Οταν έφυγε, του είπα «με δουλεύεις;», γιατί αυτό που είδα ήταν ένα αδύνατο παιδάκι με μεγάλα γυαλιά και κατσαρά μαλλιά. Όταν ετοιμάστηκε, όμως, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ξαφνικά είδα τον Χριστό μπροστά μου. Του έβαλαν το γενάκι και τότε ρώτησα ξανά τον σκηνοθέτη τι θα έκανε, αφού ο Πάουελ δεν έβλεπε χωρίς γυαλιά. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική: "Μα, γι’ αυτό τον πήρα"! Και ξαφνικά είδα το αποτέλεσμα, όπως όλοι. Είδα έναν άνθρωπο χωρίς γυαλιά, με ένα βλέμμα απλανές και τα μάτια του να μην ανοιγοκλείνουν σε καμία σκηνή του έργου. Εξεπλάγην, όπως όλοι μας».

Μιλώντας περισσότερο για τον ηθοποιό, ο οποίος καθήλωσε τους πάντες και θεωρείται ο καλύτερος Ιησούς του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Γιώργος Βογιατζής αποκαλύπτει στην εφημερίδα ότι διατηρούν μέχρι σήμερα φιλικές σχέσεις. «Πέρυσι έπαιζε σε ένα θέατρο στο Λονδίνο, αλλά δεν μπόρεσα να πάω να τον δω». Ο ίδιος έχει ακόμη επαφές και με την Ολίβια Χάσεϊ, η οποία υποδύθηκε την Παναγία στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ».

«Με την Ολίβια βρισκόμαστε κατά καιρούς στο Λος Αντζελες. Μάλιστα, πρόσφατα μου είπε η κόρη μου ότι τη συνάντησε τυχαία και τη ρώτησε για μένα. Ήταν με τη δική της κόρη, η οποία είναι επίσης ηθοποιός και εξίσου όμορφη με τη μαμά της» τόνισε.

Ο Γιώργος Βογιατζής μίλησε και για την ιδιαίτερη στιγμή της Σταύρωσης στο θρυλικό σίριαλ. 

«Περιμέναμε να χαλάσει λίγο ο καιρός και κάποια στιγμή είπα ότι θα κάνει συννεφιά και πράγματι έκανε! Θυμάμαι, με φωνάζει ο Τζεφιρέλι και μου λέει "να γυρίσουμε τη Σταύρωση;" και του απάντησα "ναι, θα κάνει συννεφιά". Τυχαία το είπα, αλλά έπιασε. Κι εκεί που είχε ήλιο, ξαφνικά συννέφιασε».

Ο ηθοποιός, έδωσε επίσης τα εύσημά του στον σπουδαίο σκηνοθέτη: «Ο Τζεφιρέλι τα ήθελε όλα αυθεντικά, από τα ρούχα, μέχρι τα μουλάρια, τα πάντα».

 Αυτό το διάστημα, ο Γιώργος Βογιατζής ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στη Ρώμη για μια σειρά με τον τίτλο «Ο 13ος Απόστολος», η οποία βρίσκεται στον δεύτερο κύκλο της.
 
 

Δειτε Επισης

Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου: «Είπα ήρθε και μένα η ώρα μου!»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
#MasterChefGR: Από συμπαίκτες... αντίπαλοι! Πέντε μάγειρες για την τελική 10άδα και τρεις για αποχώρηση!
#SurvivorGR: O James εγκατέλειψε τη μονομαχία και αποχώρησε - Oι μάχες για την 4η ασυλία & το Coco Bongo
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Ιωάννα Μαλέσκου: «Θεωρώ “Περρη-ττό” να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα»