Η κυπριακή σειρά 'The Midnight Shift' κέρδισε το πρώτο βραβείο HBO Europe!

Το ετήσιο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναριογραφίας MIDPOINT TV, ολοκληρώθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο σήμερα (16 Αυγούστου) με την παρουσίαση των βραβείων του.

 
Η σειρά Midnight Shift, μια σειρά από την Κύπρο από τους συγγραφείς Χάρι Αγιώτη και Φρίξο Μάσουρα, και συγγραφέα-παραγωγό Ανδρέα Κυριακού, κέρδισε το βραβείο του διαγωνισμού, το βραβείο HBO Europe ύψους $ 4000.

Η σειρά μικρής διάρκειας, ακολουθεί έναν εγκληματία ταξιτζή.
Αφού ξεκίνησε την δουλειά, συνειδητοποιεί σύντομα ότι είναι καταραμένος να είναι μια σύγχρονη εκδοχή της αρχαίας ελληνικής μυθικής μορφής του καραβοκύρη, μεταφέροντας τους νεκρούς από αυτόν τον κόσμο στον επόμενο βοηθώντας τους με την επιχείρησή του. Στη συνέχεια, συνδέεται με έναν νεαρό δημοσιογράφο - σύντροφο ζευγαριών, για να αποκαλύψει ένα οικονομικό πολιτικό σκάνδαλο, συγκεντρώνοντας πληροφορίες τόσο από τους νεκρούς όσο και από τους ζωντανούς.
 
H σειρά έχει για πρωταγωνιστές τον Χριστόδουλο Μαρτά και τον Κρίστοφερ Γκρέκο!

Συνολικά επτά έργα συμμετείχαν στο πρόγραμμα MIDPOINT, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 με εργαστήριο κατοικίας στη Σλοβακία.

Ένα δεύτερο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Finale Plzen, πριν από την τελική σύνοδο που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Σεράγεβο.

Στο Σεράγεβο, τα έργα εισήχθησαν στο παρευρισκόμενο δίκτυο CineLink των διεθνών επαγγελματιών του κλάδου, και κάθε έργο πραγματοποίησε ένα βήμα με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αναθέτοντας τους εκδότες και τους επισκέπτες της βιομηχανίας εν γένει.

Η Tereza Polachova, εκτελεστικός παραγωγός της HBO Europe, και ο Steve Matthews, εκτελεστικός παραγωγός, ηθοποιός HBO Europe, σχολίασαν από κοινού: "Η Original Production της HBO Europe είναι και πάλι ευτυχής να συνεργαστεί με το πρόγραμμα MIDPOINT TV Launch. Το MIDPOINT συνεχίζει να βρίσκει και να καλλιεργεί καταπληκτική τηλεοπτική γραφή και να παράγει ταλέντα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το βραβευμένο έργο The Midnight Shift. "
 
"Είναι μια εξαιρετικά πρωτοποριακή έννοια - τόσο εμπορική όσο και βαθιά προσωπική για τους δημιουργούς - που εκτελείται επαγγελματικά σε όλα τα στάδια, από την ιδέα έως το σενάριο στην παρουσίαση του κλάδου. Μια μεγάλη ιστορία που είπε με μια ξεχωριστή φωνή και μια μεγάλη καρδιά. "
 
Ένα άλλο βραβείο, το C21 Media Award, παρουσιάστηκε στον Βασίλη Χρυσανθόπουλο, ο οποίος συμμετείχε στο MIDPOINT ως παραγωγός 10 Bullets, μιας σειράς που εδρεύει στην Αθήνα για την οικονομική ανισότητα και την κοινωνική αστάθεια.

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τη Νατάσα Θεοδωρίδου…» - Το beef με τον Νότη Σφακιανάκη
Συγκινεί η Γλυκερία για τον θάνατο της μητέρας της: «Είναι ξεριζωμός. Είναι ορφάνια. Kόβονται οι ρίζες σου»
Σπαράζει η Ελένη Βιτάλη στο «αντίο» για τον αδελφό της: «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου»
#MasterChefGR: Αυτή είναι η τελική 10άδα του φετινού διαγωνισμού!
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears