Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

«Αιδοίων Μονόλογοι» και στην Λεμεσό

  28/12/2015 17:05
«Αιδοίων Μονόλογοι» και στην Λεμεσό

«Αιδοίων Μονόλογοι» και στην Λεμεσό

  28/12/2015 17:05

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου σε συνεργασία με την Alpha Square παρουσιάζουν το πολυβραβευμένο έργο της Αμερικανής συγγραφέως και ακτιβίστριας Ηβ Ένσλερ, «Αιδοίων Μονόλογοι». Αποσπάσματα αυτού του έργου θα διαβάσουν τρεις ξεχωριστές ηθοποιοί, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Στέλα Φυρογένη και η Άννα Γιαγκιώζη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Το αναλόγιο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Παλλάς στην Λευκωσία, στις 14 Δεκεμβρίου, και τώρα έρχεται στην Λεμεσό για ένα μόνο βράδυ στο Θέατρο Ριάλτο, στις 20 Ιανουαρίου 2016.
 
Η βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 15 χρόνια προσφοράς, δράσης και ακτιβισμού του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου. Στοχεύει τόσο στη γνωστοποίηση του έργου του Ινστιτούτου, όσο και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα διακρίσεων κοινωνικού φύλου. Για τον λόγο αυτό, μέρος των εσόδων θα προσφερθούν για τη στήριξη του έργου και των προγραμμάτων του Ινστιτούτου και συγκεκριμένα για τα προγράμματα πρόληψης της έμφυλης βίας και των ανισοτήτων ανάμεσα στους/στις νέους/νέες.
 
Το θεατρικό έργο «Αιδοίων Μονόλογοι» παρουσιάζει ιστορίες βασισμένες σε συνεντεύξεις 200 πανανθρώπινων γυναικών που προκαλούν γέλιο, συγκίνηση, αναστάτωση, λύπη, συμπάθεια κι έχουν στόχο να προκαλέσουν για ένα ευαίσθητο θέμα που παραμένει ταμπού ακόμα και σήμερα. Η συγγραφέας Ηβ Ένσλερ αποδεικνύει μέσα από τα γέλια, τα δάκρυα και τα ρίγη που προκαλούν οι ιστορίες/μονόλογοι ότι το αιδοίο είναι ένα κοινό σημείο συνάντησης για άντρες και γυναίκες... σε πολλαπλά επίπεδα. Ένα αναλόγιο για την γυναίκα και την απαραίτητη απελευθέρωση που χρωστάει στον εαυτό της, αλλά και τον άντρα που ακόμα δεν έχει ξεκολλήσει από άθλια στερεότυπα.
 


 
Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο,  20 Ιανουαρίου 2016, στις 8.30 μ.μ.
Εισιτήρια: €15.00 & €12.00 από www.rialto.com.cy και στο ταμείο 7777 7745
  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας