Κυριάκος Λοφίτης (Sayious Adventure Park): Οπαδός της Περιπέτειας!

Ο Κυριάκος Λοφίτης, Μarketing Manager στο Sayious Adventure Park, μας ξεναγεί ίσως στο πιο γνωστό adventure park της Κύπρου.
 
Ποιες είναι οι δραστηριότητες που προσφέρει το Sayious Adventure Park;
Στο Sayious Adventure Park μπορείτε να βρείτε Off road Buggys, Off road τετρατροχες, drift go-karts, paintball, τοξοβολία, οριζόντια αναρρίχηση, δραστηριότητες ομάδων (team building activities). Είναι ένας χώρος που μπορούν να επισκεφτουν οικογένεις, παρέα φίλων, ομάδες εργαζομένων.
Διαθέτουμε δραστηριότητες για άτομα 10 – 95 χρόνων (ναι είχαμε και οικογένεια με μια γιαγιά 95 χρονών που ήταν μαζί μας στο σαφάρι).
 
Μέχρι πόσα άτομα μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος;
Μπορούμε να φιλοξενήσουμε από 2-150 άτομα. Βέβαια τις ομάδες με περισσότερα από 20 άτομα τις χωρίζουμε σε μικρότερες ομάδες (για λόγους ασφαλείας) και για να μπορούν όλοι να δραστηριοποιούνται με κάτι.
 
Θέλω λίγα λόγια, μια μικρή παρουσίαση για την κάθε δραστηριότητα και σε ποιες ηλικίες ταιριάζει.
Off road Buggys, Off road τετράτροχες

Κάθε ομάδα ακολουθεί έναν αρχηγό που είναι μέλος του Sayious Adventure Park και οδηγάει ένα τετράτροχο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με νερά,  φαρμακείο, πυροσβεστήρες και κάποια απαραίτητα εργαλεία σε περίπτωση ανάγκης. Κάνουμε βόλτα (σαφάρι) στο χώρο της Ασγάτας, Καλαβασού, Βάσας. Ανάλογα με το γκρουπ που έχουμε είναι και η ταχύτητα, ο βαθμός δυσκολίας  και οι διαδρομές που διαλέγουμε (αλλές διαδρομές για οικογένειες με παιδιά και άλλες για έμπειρους οδηγούς).
Ακολουθούμε αποκλειστικά εκτός δρόμου διαδρομές, τις οποίες είμαστε συνεννοημένοι με τα γύρω χωριά να χρησιμοποιούμε, έτσι ώστε να μένουν ανοικτά τα μονοπάτια, κάτι το οποίο εξυπηρετέι και το να υπάρχει πρόσβαση σε πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Οι οδηγοί πρέπει να έχουν κανονική άδεια οδήγησης. Οι συνεπιβάτες να έιναι άνω των 6 χρονών. Παρέχουμε κράνοι και φόρμες για όλους.
 
drift go-karts
οδήγηση στην ιδιωτική χωμάτινη πίστα στο χώρο μας η οποία είναι ειδικά διαμορφωμένη για drift με τα go-karts που έχουμε. Οι οδηγοί πρέπει να έιναι άνω τον 10 χρονών και να υπακούουν τους κανόνες που έχουμε για την πιστα για λόγους ασφαλείας.
 
paintball
Η καθιερωμένη πλέον χρωματοσφαίρηση. Το πεδίο που έχουμε εμείς είναι τύπου recball και είναι ιδανικό για ομάδες 6-20 άτομα. Παρέχουμε όλα τα απαράιτητα προστατευτικά. Οι παίκτες πρέπει να είναι άνω των 14 χρονών βάσει νομοθεσίας.
 
Τοξοβολία
Το γνωστό σε όλους μας άθλημα 

Οριζόντια αναρρίχηση
Αναρρίχηση απο τη μία μεριά του τοίχου μέχρι την άλλη
 
Δραστηριότητες ομάδων (team building activities)
Τα team building activities είναι ένας ανερχόμενος τομέας και εμείς πρωτοπορούμε σε αυτόν, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εταιρείες να δένουν και να συσφίγγουν τις σχέσεις των εργαζομένων τους μέσω δραστηριοτήτων, εκτός δουλειάς.
Στο χώρο μας έχουμε 
20 διαφορετικές δραστηριότητες που είναι ειδικά για αυτό το σκοπό. Εχουν περάσει από το χώρο μας όλες οι μεγάλες εταιρείες της Κύπρου.
 
 

Ποια είναι η αγαπημένη δραστηριότητα του κοινού από αυτές που προσφέρετε;
Σαφώς η πιο διαδεδομένη δραστηριότητα που έχουμε είναι τα Off road Buggys, Off road τετράτροχες. Η Κύπρος διαθέτει ένα καταπληκτικό τοπίο για αυτές τις δραστηριότητες. Υπάρχουν καταπληκτικές τοποθεσίες γύρω από το χωριό, καθώς και τα μεταλλεία χαλκού που λειτουργούσαν στην περιοχή τα παλιά χρόνια.
 
Υπάρχει κάποια δραστηριότητα, την οποία προσφέρετε εσείς αποκλειστικά;
Τα Off road Buggys. Είμαστε το μοναδικό πάρκο που τα προσφέρει.
Και τον κ. Ανδρέα Λοφίτη ο οποίος είναι εξαιρετικά φιλόξενος και φιλικός. Στα περισσότερα σχόλια που υπάρχουν σε ένα website (tripadvisor) όλοι οι πελάτες έχουν να λένε για τη φιλοξενία και τη φιλικότητά του. Έχουμε το ατού να έρχονται πελάτες και να φεύγουν φίλοι (προσφέρουμε σύκα, σταφύλι, παπουτσόσυκα, αμύγδαλα). Γενικά, ότι έχουμε στο πάρκο είναι μια εμπειρία για τους πελάτες που δεν έχουν ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο.
 
Πόσα χρόνια λειτουργεί το Sayious Adventure Park και πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Λειτουργούμε από το 2006. Η ιδέα ξεκίνησε από τον κ. Ανδρέα Λοφίτη ο οποίος είναι ένθερμος οπαδός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο, κυρίως σε μοτοσυκλέτες, καθώς είναι πολυπρωταθλητής σε αγώνες Enduro και Trial.
Απλά αποφάσισε να κάνει το χόμπυ του δουλεία και επειδή το αγαπάει πολύ αυτό βγαίνει προς τα έξω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το Sayious Adventure Park. Για παράδειγμα το μέγεθος του και ότι άλλο θεωρείτε εσείς ενδιαφέρον.
Ένα από τα δυνατότερα μας χαρτιά είναι το γεγονός ότι λειτουργούμε αποκλειστικά με κρατήσεις και ΔΕΝ σμίγουμε τα γκρουπ μας σε καμία περίπτωση. Επίσης, διαθέτουμε χώρο για μπάρμπεκιου όπου μπορούν οι πελάτες μας να φέρουν τα πράγματά τους (σούβλα, σουβλάκια) και να ψήσουν στο χώρο μας μετά τις δραστηριότητες τους. Είναι μια εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα της εποχής μας και όλοι πρέπει να τη ζήσουν.
 
Nέα Δραστηριότητα
Η καινούρια δραστηριότητα του πάρκου είναι μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα για trial & endurocross. Θα λειτουργήσει και σύντομα σχολή για μοτοσυκλέτες δεξιοτεχνίας. Το trial έχει να κάνει με τον χειρισμό ισορροπίας της μοτοσυκλέτας και την ανάβαση τεχνητών και φυσικών εμποδίων. Είναι γενικά άθλημα χαμηλών ταχυτήτων που ανεβάζει κατακόρυφα τις ικανότητες των μοτοσικλετιστών.
Το endurocross σε αντίθεση με το trial είναι κάτι σχετικά καινούριο το οποίο είναι ο συνδυασμός του trial και του motocross.
Θα αποτελεί την πρώτη ιδιωτική πίστα στη Κύπρο σε αυτό τον τομέα.
 

www.sayiousadventurepark.com
www.facebook.com/SayiousAdventurePark/  
 
 
 

Δειτε Επισης

Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#SurvivorGR: Συμπληρώθηκε, το κουαρτέτο των υποψηφιοτήτων - Στον τάκο και η «βασίλισσα» των Μπλε
#Μονομάχος: Ο Νίκος Κωστόπουλος έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και κέρδισε 20.193 ευρώ!
Τραϊάνα Ανανία: «Δεν ξαναέκανα θέατρο από τότε, τραυματίστηκα πάρα πολύ από τον Γιώργο Κιμούλη»
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανακοίνωσε την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του #Maestro
Aμήχανoς o Χάρης Γρηγορόπουλος για την απομάκρυνση Πολυδερόπουλου – Κατσαφάδου: «Υπάρχουν φαγωμάρες»
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Πολλοί σύντροφοί μου δεν μπόρεσαν να με διαχειριστούν, γι’ αυτό και δεν μείναμε μαζί»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»
#Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Κύπρος στον Α’ Ημιτελικό & η Ελλάδα στον Β’ ημιτελικό