Οι 6 κακές συνήθειες που φριζάρουν τα μαλλιά σου

Ο ζεστός καιρός του καλοκαιριού θεωρητικά αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να πειραματιστείς με επιμελώς ατημέλητα hair styles, που παραπέμπουν κυρίως σε σπαστό ή σγουρό μαλλί.

Αν, ωστόσο, δεν προσέξεις μερικές απλές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, κινδυνεύεις να μετατρέψεις το καλοκαιρινό σου look σε μια φριζαρισμένη αποτυχία.

Δες ποιες είναι οι κακές συνήθειες στον τρόπου που χειρίζεσαι τα μαλλιά σου είναι εκείνες που τα κάνουν να φριζάρουν.

1) Ξεπλένεις τα μαλλιά σου με νερό στη λάθος θερμοκρασία

Μπορεί αυτό να σου ακούγεται ως η λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, ωστόσο είναι εκείνη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Λούσε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και ξέβγαλε το conditioner με περισσότερο κρύο.

2) Δεν χρησιμοποιείς τα επιπρόσθετα αξεσουάρ στο πιστολάκι

Εφόσον έχεις ακροφύσιο για το σεσουάρ σου, χρησιμοποίησέ το. Είναι ιδανικό αν θες να επιτύχεις ίσιες άκρες. Σε διαφορετική περίπτωση, που επιθυμείς σγουρά ή κυματιστά μαλλιά, εφάρμοσε τη φυσούνα. Όπως και να έχει, μην χρησιμοποιείς το πιστολάκι χωρίς τα εξαρτήματά του, καθώς η θερμότητα δεν εφαρμόζεται στοχευμένα, με αποτέλεσμα να φριζάρουν τα μαλλιά σου.

3) Στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα

Το να τυλίγεις τα μαλλιά σου σφιχτά με μία πετσέτα μπορεί να σου φαίνεται ιδανικός και εύκολος τρόπος να απομακρύνεις το περιττό νερό από το τριχωτό της κεφαλής σου, ωστόσο η τριβή μεταξύ της πετσέτας και των μαλλιών τα κάνει να φριζάρουν αρκετά.

4) Χρησιμοποιείς τη λάθος βούρτσα

Ο κάθε τύπος τρίχας έχει ανάγκη και από διαφορετική βούρτσα. Συμβουλεύσου έναν ειδικό, προτού αγοράσεις τη δική σου.

5) Δεν προσέχεις τα προιόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς

Ξεχνάς ότι τα περισσότερα από τα προιόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς έχουν ως βάση το νερό. Οπότε, αν για παράδειγμα εφαρμόζεις λακ για να αποφύγεις το φριζάρισμα, τελικά θα πετύχεις το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Επίσης, απόφυγε προιόντα που περιέχουν αλκοόλη, καθώς ξηραίνουν περισσότερο τα μαλλιά, κάνοντας το φριζάρισμα συχνότερο.

6) Αφήνεις τα μαλλιά λυτά στη διάρκεια του ύπνου

Η τριβή των μαλλιών σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη ενώ κοιμάσαι, θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το τύλιγμα της πετσέτας. Κάνε ένα χαλαρό κότσο στα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και θα δεις ότι θα ξυπνήσεις με πολύ πιο απαλά μαλλιά απ' ό,τι συνήθως. Για έξτρα απαλότητα, χρησιμοποίησε μεταξένιες μαξιλαροθήκες.

  

Δειτε Επισης

RETINOL REBOOT DAY CREAM SPF 30: H νέα κρέμα ημέρας με Ρετινοειδή νέας γενιάς και αντηλιακή προστασία μαζί!
Επιτέλους η Rodial έφτασε στην Ελλάδα!
KIKO DAYS In BLOOM COLLECTION: Mια πόλη γεμάτη λουλούδια
Νέα σειρά ProFiller+ από την John Frieda για 200% πιο πυκνά μαλλιά από την πρώτη εφαρμογή.
KIKO MILANO: Stellar Love Collection: Ταξίδεψε ως τ’ αστέρια και πίσω
KIKO MILANO CRAZY ‘90S COLLECTION: Η πολύχρωμη πλευρά της ομορφιάς
Νέα σειρά RETINOL REBOOT από την YOUTH LAB!
Η Δούκισσα Νομικού στο Beauty Line Μακαρίου για την δική της σειρά αρώματος
XMAS SETS 2023 με best seller κωδικούς! Δοκιμάστε μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου, ματιών & χειλιών από την YOUTH LAB., σε ειδικές συσκευασίες!
Ανακαλύψτε μια Νέα Γενιά Βιταμινών και Συμπληρωμάτων Διατροφής!