J’adore L'or: Εκπληκτική αρωματική πολυτέλεια!

Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός ξεχωριστού, εξαιρετικού μπουκέτου. Του J'adore L'Or.
 
Αριστοκρατικό
Αισθησιακό
Λουλουδένιο
 
Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του,  αυτό το αρμονικό μπουκέτο, στόχευσε ψηλά, αποκαλύπτοντας μια εκπληκτική αρωματική πολυτέλεια. Δημιουργημένο από τον Francois Demachy, το J'adore L'Or  γεννήθηκε το 2010, και αναπτύχθηκε γύρω από ένα μπουκέτο από υποβλητικά Αbsolutes της Grasse. Το γιασεμί Grandiflorum  λάμπει με μια έντονη, φρουτώδη, λουλουδένια νότα που αγκαλιάζει το δέρμα. Από την ίδια εξαιρετική  γη, το Μαγιάτικο τριαντάφυλλο επιδεικνύει την  αισθησιακή του δύναμη και την άμεση ομορφιά των σχεδόν πικάντικων τόνων του. Όχι πολύ μακριά από αυτά τα λουλουδένια «αστέρια» υπάρχει η βανίλια Ταϊτής, που τυλίγει το δέρμα σαν πέπλο και μαγεύει  με την ισχυρή γοητεία της. Η μεθυστική και σαγηνευτικά εξωτική ευωδία του λουλουδιού των λουλουδιών, Yang Yang, στην ατμόσφαιρα αναστατώνει τις αισθήσεις, ενώ το tuberose, ολόλευκο και πανέμορφο, μας πλανεύει με τον ισχυρό του χαρακτήρα.
 
Το J’adore L’Or τώρα είναι ένα ξεχωριστό κόσμημα. Γι’ αυτό το εξαίσια ζωντανό, λουλουδάτο άρωμα απαιτείται ένα εξαιρετικά ακτινοβόλο χρυσό που δημιουργεί αυτόματα την επιθυμία να το αγγίξεις. Σήμερα, ο μακρύς λαιμός του αμφορέα του J’ adore είναι περισσότερο πολύτιμος από ποτέ. Οι αισθησιακές καμπύλες του εμβληματικού αυτού μπουκαλιού ενισχύονται από ένα νέο κολιέ, που μοιάζει να ζωντανεύει με έντονες κινήσεις χάρη σε μια πρωτότυπη χαρακτική διαδικασία. Όλο και πιο ζωηρό, όλο και πιο πολύτιμο, το J’adore L’Or καινοτομεί, στολισμένο με νέο αισθησιασμό. Το νέο J’adore L’Or, αισθησιακό και πολυτελές όσο και ο υγρός χρυσός που περιέχει.
 
 
«Το J'adore L’ Οr είναι το άρωμα των άκρων. Τα λουλουδάτα absolutes που περιέχει είναι μοναδικά και έντονα συμπυκνωμένα. Ο ανατολίτικος χαρακτήρας του γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμος από τις αισθησιακές καμπύλες του μπουκαλιού και τον πλούσιο χρυσό χυμό. Ο αισθησιασμός του είναι σαν πίνακας matieriste, απόλυτα αφιερωμένος στην ομορφιά των λουλουδιών»
 
- FRANÇOIS DEMACHY, Δημιουργός Αρωμάτων Dior
 
 
Ζωντανός Χρυσός
 
Ο αμφορέας του J’adore L’Or
Γεννιέται
 
O αμφορέας του J' adore L’Or είναι μια βιτρίνα που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει ένα ελιξίριο. Ένα μπουκάλι – κόσμημα που από την αρχή έχει ενσωματώσει το εξαιρετικό και το πολύτιμο. Σήμερα, ο Οίκος Dior αποφάσισε να ανταποκριθεί σε μια πρόκληση, την πρόκληση της διακόσμησης του J’adore L’Οr με την ομορφιά μίας πραγματικά ζωντανής κίνησης και με τον μοντερνισμό του χρυσού, που έχει υποστεί τέλεια επεξεργασία . Παρόλο που η έμπνευση προήρθε από το έξοχο κολιέ της έκδοσης κοσμημάτων του 2013, η νέα διακόσμηση άλλαξε: Σκαλισμένο με απόλυτη ακρίβεια σχηματίζει χρυσά δαχτυλίδια, λεπτά σαν μια κλωστή, που μοιάζουν με απίστευτα λεπτά, αισθησιακά κύματα. Ο αμφορέας του J’adore L’Or  είναι διακοσμημένος με μαγικό χρυσό. Ένα ζωηρό κύμα αγκαλιάζει τον λεπτό λαιμό του, όπως ένα ντελικάτο κολιέ χορεύει πάνω στον λαιμό μιας γυναίκας, ακολουθώντας κάθε της κίνηση. Αλλά πως επιτυγχάνεται αυτή η τελειότητα;
 
 
Μια επαναστατική διαδικασία συναντά την πολυτέλεια του Dior.
 
Η επιθυμία να δώσει ζωή στο μπουκάλι του J' adore L’Or ενθάρρυνε τον Οίκο Dior να επιδιώξει μια απολύτως επαναστατική «διαδικασία Made in France», η οποία δίνει τη δυνατότητα στο μέταλλο να ακολουθήσει κάθε σχήμα, χωρίς κανέναν περιορισμό.
Αυτή η επιστημονική καινοτομία ξεφεύγει από τους υπάρχοντες τεχνικούς περιορισμούς  σφραγίσματος,  καθιστώντας ικανό  κάθε όνειρο και δημιουργικό πόθο. Χρειάστηκαν περισσότερο από 5 χρόνια για να επιτευχθεί η απίστευτα λεπτή και με ακρίβεια χαρακτική τεχνική που διακοσμεί το J’adore L’Or.
Σχεδιασμένος και κατασκευασμένος εξολοκλήρου από τον Οίκο Dior, αυτός ο εξαιρετικός αμφορέας δημιουργήθηκε από το Design Packaging Studio.  Είναι τόσο όμορφος όσο μια περιορισμένη έκδοση, που είναι διαθέσιμη στον καθένα. Ο πολύτιμος λαιμός του μπουκαλιού είναι ένα επίτευγμα καινοτομίας, που μοιάζει με παραδοσιακό χειροποίητο έργο τέχνης. 
 
 
Το Design Packaging Studio του Christian Dior δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και αυτή η οραματική μονάδα είναι ακόμα μοναδική μεταξύ των μεγάλων Οίκων αρωμάτων. Βασισμένο σε τρεις αλληλένδετους πόλους (σχεδιασμός, τεχνολογία και καινοτομία), το Studio εποπτεύει το σχεδιασμό των μπουκαλιών Dior και την συσκευασία από την αρχή της διαδικασίας ως το τέλος. Από τον σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή μέσω του χρώματος των αρωμάτων και του 3-D. Η ομάδα, οπλισμένη με το πρωτοποριακό πνεύμα του Οίκου Dior, ωθεί συνεχώς τα όρια αναζητώντας τις τελευταίες τεχνολογίες και απαιτώντας το καλύτερο και το εξαιρετικότερο όλων για τα αρώματα Dior.
 
Το Γιασεμί της Grasse
Αριστοκρατικό και Μοναδικό
 

 
Η δύναμη και η αποκλειστικότητα αιχμαλωτίζονται στο J'adore L'Or.
 
Το γιασεμί Grandiflorum, που ευδοκιμεί στην Grasse είναι μοναδικό. Περισσότερο από ένα λουλούδι, είναι το σύμβολο μιας γης, μοναδικής στον κόσμο. Σήμερα, το J'adore L’Or είναι ένα από τα πολύ λίγα αρώματα που είναι γενναιόδωρα προικισμένα με το γιασεμί της Grasse, απόλυτη απόδειξη της πολυτέλειας και της ομορφιάς, που μόνο πολύ λίγοι Οίκοι Αρωμάτων μπορούν να προσφέρουν στο κοινό τους. Συλλέγεται από τις συγκομιδές στο Domaine De Manon, μια αποκλειστική συνεργάτιδα των αρωμάτων του Dior, το γιασεμί του J’adore ξεδιπλώνει όλο τον πλούτο της λουλουδένιας του φύσης στη σύνθεση του Francois Demachy. Επιλεγμένο ανάμεσα σε πολλά άλλα για τις μοναδικές του αποχρώσεις και το έντονό του άρωμα, διαθέτει μια υποβλητική δύναμη που δεν ξεφεύγει από την Carole Biancalana, η οποία διευθύνει το Domaine De Manon και περιγράφει το γιασεμί της με πάθος:
 
Το γιασεμί Grandiflorum του Domaine De Manon, είναι ποιοτικό και λεπτό, με αρωματικούς υπαινιγμούς από αμύγδαλο, μάνγκο και μπανάνα Είναι ένα φρουτώδες λουλούδι που ταυτόχρονα έχει μια ελαφριά ζωική νότα. Είμαστε υπερήφανοι για το γιασεμί μας, το οποίο έχει μια εκπληκτική αισθησιακή δύναμη. Πραγματικά, την πρώτη φορά που μύρισα το J’ adore L’Οr, μεταφέρθηκα αμέσως στα χωράφια των λουλουδιών, τη στιγμή της συγκομιδής! Ήμουν στο Παρίσι, στη μέση του χειμώνα και την ίδια στιγμή ήμουν και στην Grasse, Αύγουστο μήνα, ακριβώς στη μέση των ανθών του γιασεμιού μου».
 
CAROLE BIANCALANA. Παραγωγός Αρωματικών Λουλουδιών του Domaine De Manon
 
 
Καλλιεργώντας το Γιασεμί της Grasse:
Μια ώθηση στις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας.
 
To γιασεμί της Grasse είναι διάσημο και ταυτόχρονα οι καλλιέργειες έχουν γίνει τόσο σπάνιες
(από 1.600 τόνους το 1939 σε μόνο 4,3 τόνους το 2010), που ένα κιλό Absolute  σήμερα, αγγίζει αστρονομικές τιμές. Τότε γιατί αυτή η έλλειψη; Η απάντηση είναι απλή: Το γιασεμί Grandiflorum είναι ένα από τα πιο απαιτητικά, εύθραυστα, και δύσκολα λουλούδια να αναπτυχθούν. Η Carole Biancalana, που συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές τεχνικές της οικογένειάς της, εξηγεί ότι κάθε συγκομιδή χρειάζεται εξαιρετικά συγκεκριμένη φροντίδα. Ηλιόλουστα καλοκαίρια με διάσπαρτες καταιγίδες, ήπιοι χειμώνες, και πάνω από όλα το χαλάζι, είναι απόλυτα ανεπιθύμητες συνθήκες, καθώς ένας δυνατός άνεμος, ή μια κακοκαιρία, μπορούν μα καταστρέψουν μια σοδειά. Το γιασεμί υπόκειται σε ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Καθώς τα φυτά ξεπετάγονται από τη γη τον Οκτώβριο, για να τα προστατέψουν από την παγωνιά, χρειάζονται μια περίοδο ξεκούρασης από το χειμώνα μέχρι το Μάρτιο. Ακολουθεί βοτάνισμα, κλάδεμα, και πότισμα. Από τα τέλη του Ιουνίου μέχρι τα μέσα του Ιουλίου, τα φυτά δένονται προσεκτικά και στη συνέχεια τα λουλούδια συλλέγονται από τα τέλη του Ιουλίου, από τις 6 π.μ. ως τις 10 π.μ.. Η συγκομιδή μαζεύεται με ποδιές στην πλάτη, και διαρκεί 100 ημέρες κάτω από τον ήλιο. Να θυμάστε ότι η συλλογή ενός μόνο κιλού φρέσκων λουλουδιών απαιτεί τρεις ώρες! Η ανταμοιβή όμως, αξίζει καθώς το γιασεμί του Domaine De Manon είναι μοναδικό.
 
 
Μαγιάτικο Τριαντάφυλλο
Το Ιδανικό Λουλούδι

 Ωδή στο Νότο
 
Εμβληματικό και μοναδικό, το Τριαντάφυλλο της Grasse είναι ένα θαύμα με εκατό πέταλα. Αυτή η ομορφιά ανθίζει το Μάιο, γενναιόδωρο και πλούσιο με απαράμιλλα αρώματα. Γλυκό σα μέλι, λεπτό, ζωντανό, πλούσιο και ελαφρώς πιπεράτο. Στο J’adore L’Or, οι πτυχές του γιασεμιού της Grasse και του Μαγιάτικου τριαντάφυλλου, είναι αλληλένδετες δημιουργώντας την πεμπτουσία ενός μεθυστικού ιστού, όπου απαλά λουλούδια αναμειγνύονται με έντονα φρούτα, και εκεί το πικάντικο τριαντάφυλλο απαντά στον σιροπιαστό αισθησιασμό του γιασεμιού. Αυτά τα δύο absolutes συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια πολυτελή ωδή στο Νότο. Διαχέουν όλη τους την ακατέργαστη ομορφιά, μιλώντας για φλογερά καλοκαίρια και φωτεινούς χειμώνες, και απελευθερώνοντας το άρωμα των εύθραυστων καλοκαιρινών νυχτών, όπου ο αέρας είναι γεμάτος με αρώματα της γης.
 
 
Τα Τριαντάφυλλα του Domaine de Manon.
 
Η Carole Biancalana, από το Domaine De Manon διαθέτει όλη της την σοδειά για το J’adore L’ Or, χορηγώντας το καλύτερο δίδυμο λουλουδιών στην ιστορία για αυτή τη σύνθεση. Τα χωράφια της με τα υπέροχα Μαγιάτικα Τριαντάφυλλα,  “ λεπτά και μελένια ταυτόχρονα”, είναι νέα και υψηλής παραγωγικότητας χάρη στις τεχνικές, που της έμαθαν οι πρόγονοί της και οι οποίες απομακρύνουν τα  «κουρασμένα» φυτά μετά από 12 με 15 χρόνια αφήνοντας το χώμα να ξεκουραστεί για 2 χρόνια. Στη συνέχεια άγρια τριαντάφυλλα καλλιεργούνται για έναν χρόνο και μετά μπολιάζονται με τριαντάφυλλο Centifolia.  Αυτή η φυσική λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στο Μαγιάτικο τριαντάφυλλο  να βελτιώσει την αντίστασή του στις ασθένειες και τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Κάνοντας συγκομιδή κάθε μέρα από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, τα λουλούδια πρέπει να μεταφέρονται άμεσα στους ειδικούς που τα μετατρέπουν σε Absolute, διαφορετικά αρχίζουν να μαραζώνουν και να χάνουν το άρωμά τους.
 
 
Grasse,
Ο θησαυρός των λουλουδιών.
 
Μια μοναδική γη για αρώματα.
 
Ένα άρωμα των άκρων, το J’adore L’Or, είναι αποτέλεσμα συνδυασμού εξαιρετικών Absolutes και υπερβολικά υψηλών προτύπων. Τα λουλούδια του είναι μοναδικά γιατί προέρχονται από την προγονική γη της Grasse που ακόμα εφοδιάζει τα λουλούδια με απαράμιλλες ποιότητες. Το μπουκάλι του, με ένα εξαιρετικό στολίδι είναι το αποτέλεσμα από τη συνένωση πολυτέλειας και υψηλής τεχνολογίας. Το J’adore L’Or  προσφέρει τους θησαυρούς του ασταμάτητα. Συγκλονιστικό και μαγικό, αυτό το εξαιρετικό  άρωμα είναι ο καρπός μιας αργής διαδικασίας,  της επιθυμίας παθιασμένων αντρών και γυναικών που  ξεπερνούν τα όρια  καθημερινά για να δώσουν ζωή σε ένα μοναδικό άρωμα Dior.
 
Ένα ζωντανό άρωμα, το J’adore L’Or, ξεδιπλώνει τη λουλουδένια του φύση, και ζωντανεύει πάνω στο δέρμα με ατελείωτες αισθησιακές αποχρώσεις. Σήμερα,  το έντονό του άρωμα διακοσμείται με ένα νέο, λεπτεπίλεπτα σκαλισμένο κολιέ, τόσο αληθινό, όσο και τα πιο όμορφα κοσμήματα επάνω στο δέρμα.

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»