Πώς θα μειώσεις τα σημάδια ακμής στο πρόσωπο

H ακμή είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο και σε ηλικίες μεγαλύτερες από αυτές της εφηβείας. Τα σπυράκια που εμφανίζονται ξαφνικά μπορούν να χαλάσουν την υφή της επιδερμίδας σου και ένα λάθος από μέρους σου (έχουμε πει ότι αν θες να σπάσεις ένα σπυράκι θέλει προσοχή για να αποφύγεις τα χειρότερα) μπορεί να αφήσει σημάδι.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι καταστροφικό, αρκεί να ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις. Τι πρέπει να κάνεις; Να είσαι τυπική στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου και να την βοηθήσεις με έναν από τους τρόπους που θα διαβάσεις παρακάτω.

Aloe Vera

Η αλόη είναι γνωστή για τις αναπλαστικές της ιδιότητες. Επομένως, είναι πολύ λογική η χρήση της στην περίπτωση που τα σπυράκια έχουν μείνει σαν σημάδια στην επιδερμίδα σου. Η χρήση της aloe vera στα σημεία που εντοπίζεις το πρόβλημα θα βοηθήσει αρκετά στο να μαλακώσει η επιδερμίδα.

Micro-needling

Μία από τις πιο διαδεδομένες δερματολογικές θεραπείες τελευταία είναι το micro-needling, το οποίο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα, μία εκ των οποίων είναι ότι βοηθάει πολύ την μείωση των σημαδιών που έχει αφήσει στην επιδερμίδα σου η ακμή. Μία επίσκεψη στο δερματολόγο σου όμως θα σου λύσει όλες τις απορίες.

Βιταμίνη C

Είναι η βιταμίνη που κάνει την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή. Γι' αυτό μπορείς να την συμπεριλάβεις στην ρουτίνα περιποίησής σου. Εφάρμοσε τοπικά σε ουλές και σημάδια και θα τα δεις να εξασθενούν σταδιακά. Θέλει όμως προσοχή στην εφαρμογή γύρω ή κοντά σε τυχόν ανοιχτές πληγές.

Αντηλιακό

Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για πολλούς λόγους. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού στο πρόσωπο είναι αναγκαία σε καθημερινή βάση και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς να το ανανεώνεις, ειδικά τις ώρες που είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο. Ειδικά στα σημεία που έχεις σημάδια, ο ήλιος μπορεί να είναι πιο βλαβερός, επομένως κράτησέ τα προστατευμένα κάθε μέρα, όλες τις εποχές του χρόνου.

Επίσκεψη στο δερματολόγο

Η πρώτη και η τελευταία σου κίνηση είναι ο δερματολόγος. Ειδικά αν κρίνεις ότι δεν υπάρχει πρόοδος με όποια θεραπεία κι αν ακολουθήσεις, η επίσκεψη στον ειδικό πρέπει να γίνει άμεσα. Εκείνος είναι αυτός που θα σε καθοδηγήσει σωστά για την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη σημαδιών ακμής.

Δειτε Επισης

Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»