3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις αποτοξινωτική δίαιτα

Διανύουμε εκείνες τις μέρες του χρόνου που αφού έχουμε σιχτιρίσει από το τόσο φαΐ, το ποτό και τα γλυκά τα οποία καταναλώσαμε λες κι αυτές οι γιορτές ήταν οι τελευταίες της ζήσης μας, αλλά στο μεταξύ επιβιώσαμε και τώρα κοιτάμε τις κοιλιές μας με βλέμμα απόγνωσης και αίσθημα βαθιάς ενοχής. Κατόπιν, σε κατάσταση ύψιστου πανικού ορκιζόμαστε ότι δεν ξαναφάμε/ξαναπιούμε ποτέ τίποτα και άλλα τέτοια πρακτικά διατροφικά ανεφάρμοστα.

Μέσα λοιπόν στα ακραία που εφαρμόζουν πολλές και πολλοί εκεί έξω είναι η γνωστή ολιγοήμερη αποτοξινωτική δίαιτα μόνο με χυμούς που υπόσχεται να σε κάνει κορμάρα μέσα σε κάτι 24ωρα, να σε ξεφουσκώσει και να σε στεγνώσει από λίπος και τοξίνες. Το σώμα είναι δικό σου και το κάνεις ό,τι θες. Ωστόσο καλό θα ήταν να γνωρίζεις λίγα πραγματάκια πριν υποβάλλεις τον εαυτό σου στο μαρτύριο της πράσινης σταγόνας.

Ένα υγιές σώμα αποβάλλει πιο εύκολα τις τοξίνες

Οι αποτοξινωτικές δίαιτες ισχυρίζονται ότι βοηθούν στην άμεση αποβολή των τοξινών. Αρχικά τοξίνη ίσον οτιδήποτε έχει συσσωρευτεί στον οργανισμό μας σε μεγαλύτερη ποσότητα απ' αυτή που έχουμε ανάγκη. Ωστόσο η δίαιτα με τους χυμούς δεν είναι η λύση. Αν έχεις συνηθίσει το σώμα σου σε μία σωστή διατροφή και μερικές μέρες ξεφύγεις, το σώμα αντιλαμβάνεται τη διαφορά και αποβάλλει τα μη απαραίτητα μέσω του νεφρού, του συκωτιού και του παχέως εντέρου. Μείωσε τη ζάχαρη, τα λίπη και τις θερμίδες κι άσε τον οργανισμό σου να κάνει τη δουλειά του, χωρίς πίεση και σπασμωδικές λύσεις.

Οι περισσότερες detox δίαιτες είναι εξαιρετικά χαμηλές σε πρωτεΐνη

Έξι ποτήρια πράσινου χυμού με διάφορα συστατικά θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος κι αναπόφευκτα στο τέλος της δίαιτας το φούσκωμα θα έχει φύγει. Στην πραγματικότητα, όμως, όλο αυτό θα έχει κάνει πολύ κακό στους μυς σου, οι οποίοι θα ΄χουν λιμοκτονήσει- μαζί με σένα- λόγω της έλλειψης πρωτεΐνης. Για να σου το πω αλλιώς, μπορεί να χάσεις υγρά και να αποδυναμώσεις το μυικό σου βάρος, όχι τόσο λίπος.

Είναι φαύλος κύκλος

Γιατί όταν θα τελειώσει αυτό το βασανιστήριο, θα πεινάς. Κι επειδή θα έχεις στερηθεί ό,τι τρώγεται, δύσκολα θα συγκρατηθείς και δεν θα ανταμείψεις τον εαυτό σου με κάτι πολύ "βρώμικο" και λιπαρό. Και μετά πάλι αποτοξίνωση. Και πάλι τα ίδια. Γιατί να τσακίσεις έτσι το μεταβολισμό σου; Κράτα μια ισορροπία, μείωσε τους λευκούς υδατάνθρακες, τη ζάχαρη, αύξησε το νερό, βάλε στη διατροφή σου το γιαούρτι και θα δεις αποτελέσματα. Ίσως όχι τόσο σύντομα όσο με μια detox απεργία πείνας 3 ημερών, αλλά πιο σίγουρα και κυρίως πιο υγιεινά.

Δειτε Επισης

KIKO DAYS In BLOOM COLLECTION: Mια πόλη γεμάτη λουλούδια
Νέα σειρά ProFiller+ από την John Frieda για 200% πιο πυκνά μαλλιά από την πρώτη εφαρμογή.
KIKO MILANO: Stellar Love Collection: Ταξίδεψε ως τ’ αστέρια και πίσω
KIKO MILANO CRAZY ‘90S COLLECTION: Η πολύχρωμη πλευρά της ομορφιάς
Νέα σειρά RETINOL REBOOT από την YOUTH LAB!
Η Δούκισσα Νομικού στο Beauty Line Μακαρίου για την δική της σειρά αρώματος
XMAS SETS 2023 με best seller κωδικούς! Δοκιμάστε μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου, ματιών & χειλιών από την YOUTH LAB., σε ειδικές συσκευασίες!
Ανακαλύψτε μια Νέα Γενιά Βιταμινών και Συμπληρωμάτων Διατροφής!
Holiday premiere collection από την KIKO MILANO: Ήρθε η ώρα να λάμψεις!
Ακολουθήστε τη μαγεία της μέλισσας: Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της Χαράς, του Φωτός και της Μαγείας!