Κάνε γυμναστική προσώπου και εξαφάνισε τις ρυτίδες & την χαλαρότητα

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως η γυμναστική προσώπου εκτός από το ότι μακροπρόθεσμα γυμνάζει τους μύες και κρατάει σφριγηλό το οβάλ του προσώπου, επιπλέον, επιβραδύνει την εμφάνιση των ρυτίδων και απαλύνει αυτές που ήδη υπάρχουν. Καταπολεμά επίσης την μυϊκή ένταση και το στρες στην επιδερμίδα ενώ ενεργοποιεί και κρατάει σε καλή κατάσταση τα τριχοειδή αγγεία του δέρματος όπου σε αυτά οφείλεται η θρέψη των κυττάρων.

Έτσι έχουμε λείο και σφριγηλό δέρμα αφιερώνοντας μόνο 10 λεπτά από τον καθημερινό μας χρόνο. Οι ασκήσεις είναι απλές και μπορείτε να τις κάνετε ακόμα και όταν βλέπετε τηλεόραση ή ακόμα και όταν χαλαρώνετε στον καναπέ σας.

Προθέρμανση

Ανοίξτε πολύ τα μάτια σας και σχηματίστε ένα Ο με τα χείλη σας. Κλείστε κατόπιν μάτια και στόμα και μείνετε ήρεμη σε αυτήν την στάση για 4 δευτερόλεπτα.

Με τα μάτια πάλι πολύ ανοιχτά, βγάλτε έξω τη γλώσσα σας και ανοίξτε το στόμα σας σαν να θέλετε να βγάλετε μια κραυγή. Ηρεμήστε πάλι με τα μάτια κλειστά.

Έχοντας τα μάτια ανοιχτά σφίξτε τα χείλη σας και φέρτε τα μια προς τα δεξιά και μια προς τα αριστερά. Χαλαρώστε πάλι με τα μάτια κλειστά.

Ανοίξτε τα μάτια σας διάπλατα και χαμογελάστε ανοίγοντας το χαμόγελό σας μέχρι εκεί που φτάνει, σαν να προσπαθείτε να φτάσετε με τις άκρες των χειλιών τα αυτιά σας. Ηρεμίστε πάντα με τα μάτια κλειστά…

 Όπως είσαστε με τα μάτια κλειστά ρίχνετε απαλά τα κεφάλι σας μπροστά και το γυρνάτε απαλά δεξιά και αριστερά μέχρι το σαγόνι να ακουμπάει τον κάθε ώμο αντίστοιχα… Χαλαρώστε για 4 δευτερόλεπτα.

Κάνετε ακριβώς το ίδιο με το κεφάλι απαλά ριγμένο προς τα πίσω προσπαθώντας να ακουμπήσετε τους ώμους με τους λοβούς των αυτιών σας αντίστοιχα… Χαλαρώνετε…

Ο πρώτος κύκλος ασκήσεων έχει τελειώσει. Επαναλάβετε την κάθε άσκηση  5 φορές.

Γυμναστική για το μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια)

Αυτή η άσκηση εξαφανίζει την πιο βαθιά ρυτίδα του προσώπου στο μεσόφρυο ενώ με τον χρόνο προστατεύει τα φρύδια και το πάνω βλέφαρο από την πτώση.

Ακούμπησε τα δάκτυλα των χεριών στο μέτωπο τεντώνοντας το δέρμα και προσπαθήστε να κινήσετε προς τα πάνω μόνο τους μύες των φρυδιών. Χαλαρώστε… Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

Κρατήστε τα δάκτυλά σας κρατημένο ανάμεσα από τα φρύδια πιέζοντας για 30 δευτερόλεπτα και μετά κινείστε τα δάκτυλα προς τα πάνω στο μέτωπο τρίβοντας το δέρμα μέχρι να ζαρώσει.

Γυμναστική για τα κουρασμένα μάτια

Αυτή η γυμναστική τονώνει την μικροκυκλοφορία του ματιού ενώ δυναμώνει τους μύες γύρω από το βλέφαρο και κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο λαμπερό και έντονο.

Ακουμπήστε το μεσαίο και το μεγάλο δάκτυλο του κάθε χεριού στην εξωτερική και την εσωτερική γωνία από το κάθε μάτι έχοντας τα πολύ ανοιχτά. Πιέστε μέχρι να αισθανθείτε το μάτι να τρέμει κάτω από τα δάκτυλα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση για 10 φορές.

Τοποθετήστε το μεσαίο σας δάκτυλο στην εξωτερική γωνία του ματιού και κλείστε τα μάτια σας πιέζοντας τα βλέφαρα σταθερά μαζί. Μετρήστε μέχρι το 20 και θα νιώσετε ένα τρεμούλιασμα στην εξωτερική γωνία. Χαλαρώστε το βλέφαρο και επαναλάβετε αυτήν την άσκηση 6 φορές.

Γυμναστική για τα χείλη

Με αυτήν την άσκηση βελτιώνετε το περίγραμμα των χειλιών και δείχνουν πιο νεανικά και σέξι.

Εναλλάξ με ένταση και δύναμη προφέρετε το γράμμα Ο και μετά το Ε. αποφύγετε όμως να διπλώνετε με την κίνηση το αυλάκι ανάμεσα στα χείλη και την μύτη. Επαναλάβετε την άσκηση μέχρι να νιώσετε ένα αίσθημα θερμότητας.

Επαναλάβετε  ξανά το Ο και το Ε κρατώντας τα χείλη τεντωμένα στο κάθε γράμμα για 7 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε…

 

Γυμναστική για το σαγόνι και τον λαιμό.

Η αρχική στάση που θα έχετε σε κάθε άσκηση είναι καθιστή με ίσια την πλάτη.

Σκύψτε το κεφάλι σας μπροστά τεντώνοντας τους μυς πίσω στην βάση του κεφαλιού. Μετρήστε μέχρι το 15… Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Τεντώστε τον λαιμό σας προς τα πίσω έχοντας το στόμα κλειστό και το σαγόνι προτεταμένο. Μετρήστε νοητά μέχρι το 15. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Φουσκώστε τα μάγουλά σας και κάνετε κυκλικές κινήσεις από την βάση του λαιμού και με φορά από αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση…

 

Γυμναστική για το διπλοσάγονο

Αυτή η άσκηση πραγματικά βοηθάει σταδιακά να μειωθεί το διπλοσάγονο έως να γίνει τελείως αόρατο!=

Σηκώστε το κεφάλι και ανασηκώστε τις γωνίες των χειλιών με ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο. Απαλά ρίξτε το κεφάλι προς τα πίσω έχοντας το ένα χέρι να εφαρμόζει απαλά στην βάση του λαιμού σας για να ασκεί μια ελαφριά κίνηση τραβήγματος στον λαιμό. Χαλαρώστε… Επαναλάβετε την άσκηση 30 φορές.

 

  

Δειτε Επισης

Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»