5 βήματα για μπούκλες με διάρκεια

Kάθε φορά που κάνω μπούκλες η σκέψη μου είναι πόσο θα κρατήσουν. Κι επειδή τα μαλλιά μου είναι βαριά και ίσια, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να πετύχω ένα wavy αποτέλεσμα που δεν θα εξαφανιστεί στις επόμενες 2 ώρες.

Γι' αυτό δεν έχω σταματήσει ακόμα να ψάχνω τις σωστές κινήσεις, το μαγικό προϊόν και ό,τι άλλο μπορεί να μου υποσχεθεί διάρκεια. Διαβάζοντας λοιπόν τα tips της Sarah Potempa, υπεύθυνης hairstylist των fashion shows της Victoria Secret δεν μπορούσα παρά να τα υιοθετήσω την επόμενη φορά που θα δοκίμαζα να κάνω μπούκλες και φυσικά να τα μοιραστώ μαζί σου γιατί ομολογουμένως δούλεψαν σωστά.

1. Αρχικά πρέπει να βρεις το ιδανικό εργαλείο για μπούκλες. Είτε επιλέξεις το σίδερο ισιώματος, είτε το κλασσικό ψαλίδι καλό είναι να επενδύσεις σε ένα καλό, το οποίο να έχει κεραμικές επιφάνειες και να μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία, ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας σου. Δεν χρειάζεται να βάλεις την πιο υψηλή θερμοκρασία αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα. Η διάρκεια δεν έχει να κάνει άμεσα με τη θερμοκρασία που έχει το εργαλείο μαλλιών που έχεις στη διάθεσή σου.

2. Προετοίμασε τα μαλλιά σου κατάλληλα για τη διαδικασία. Προστάτεψέ τα από τη θερμότητα με τα ειδικά anti-heat προϊόντα, τα οποία θα βοηθήσουν και στην ενυδάτωση της τρίχας. Επιπλέον, πριν τα στεγνώσεις με το σεσουάρ -απαραίτητο βήμα για να συνεχίσεις με τις μπούκλες είναι τα στεγνά μαλλιά- φρόντισε να τους βάλεις λίγο αφρό, ο οποίο θα συνεισφέρει στο δυνατό κράτημα.

3. Αν έχει τη δυνατότητα και το χρόνο καλό είναι να πιάσεις μεγάλες τούφες από τις μπούκλες σου με clips στα μαλλιά σου. Εκτός του ότι θα βοηθήσει στη διάρκεια, θα κάνει τις μπούκλες σου πιο ζωντανές.

4. Η διάμετρος του ψαλιδιού ή ακόμα και τους ισιωτικού παίζει ρόλο. Ωραίες είναι οι μεγάλες εντυπωσιακές μπούκλες αλλά αν βλέπεις ότι πέφτουν γρήγορα, ίσως πρέπει να δοκιμάσεις με ένα εργαλείο μικρότερης διαμέτρου.

5. Μακριά τα χέρια σου από τις μπούκλες. Ξέρω ότι είσαι έτοιμη να τις πιάσεις αλλά μερικοί ψεκασμοί από ένα hairspray με δυνατό κράτημα που δεν κοκαλώνει τα μαλλιά αρκεί.

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»