Ο σωστός τρόπος για να βάλεις κραγιόν

To κραγιόν είναι από τα πρώτα καλλυντικά που έχεις πιάσει στο χέρι σου. Όταν σκάλιζες το νεσεσέρ τη μαμάς σου, αυτό ήταν που σου τράβηξε την προσοχή και προσπάθησες να το δοκιμάσεις. Παρά την πολύχρονη ενασχόλησή σου όμως ακόμα πασαλείβεσαι μερικές φορές όταν πας να βάλεις κραγιόν. Βγαίνει έξω από το περίγραμμα ή μένει στα δόντια κι όλα αυτά γιατί δεν το έχεις κάνει σωστά.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος και να βάλεις σωστά το lipstick σου για να δείχνουν άψογα τα χείλη σου με το αγαπημένο σου χρώμα.

Βήμα 1ο - Απολέπιση

Τα χείλη είναι αρκετά ευαίσθητα επομένως είναι συχνό το φαινόμενο να αφυδατώνονται, να σκάνε και να ξεφλουδίζουν. Κι όλα αυτά όταν μένουν πάνω στα χείλη σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στο σωστό στρώσιμο του lipstick. Κάνε ένα ήπιο scrub χειλιών –εύκολα μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου- και απομάκρυνε όλα τα νεκρά κύτταρα που κάνουν τραχιά την υφή τους.

Βήμα 2ο – Ενυδάτωση

Μετά την απολέπιση σειρά έχει η ενυδάτωση που κυρίως το χειμώνα τα χείλη σου την έχουν πολλή ανάγκη. Αφού τα προετοίμασες κατάλληλα, τώρα ήρθε η ώρα να τους χαρίσεις μία πλούσια ενυδάτωση. Ένα lip balm θα βρίσκεται σίγουρα στο νεσεσέρ σου. Πέρασε μία στρώση στα χείλη και άφησέ τα να απορροφήσουν όση ποσότητα έχουν ανάγκη. Αν θέλεις να τα βάψεις αμέσως μετά τότε πρέπει να ταμπονάρεις την περιττή ποσότητα για να συνεχίσεις.

Βήμα 3ο – Περίγραμμα

Μπορεί το περίγραμμα να σου φαίνεται υπερβολή για το καθημερινό μακιγιάζ ή περιττό σε κάποιες αποχρώσεις κραγιόν, ωστόσο είναι ένα βασικό βήμα για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών και από τις γωνίες προς τα μέσα ξεκίνα να κάνεις προσεκτικά το περίγραμμα των χειλιών σου. Έτσι θα οριοθετήσεις σωστά τα χείλη σου και θα σου είναι πιο εύκολο να βάλεις το κραγιόν.

Βήμα 4ο – Εφαρμογή

Ήρθε η ώρα να διαλέξεις το χρώμα που θες και να βάψεις τα χείλη σου με το lipstick. Αν έχεις χρόνο και όρεξη δοκίμασε να το απλώσεις με το ειδικό πινέλο για να μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα την ποσότητα στα χείλη. Αλλά και με το ίδιο το κραγιόν, αφού έχει προηγηθεί το περίγραμμα καλά θα τα πας.

Βήμα 5ο – Τελειοποίηση

Αφού έχεις τελειώσει και με το κραγιόν, σειρά έχει το ταμπονάρισμα με το χαρτομάντιλο. Άνοιξε τα χείλη σου, βάλε ανάμεσα το χαρτομάντιλο και ακούμπησε απαλά τα χείλη σου. Η ποσότητα που θα μείνει πάνω του είναι αυτή που πιθανότατα θα πήγαινε στα δόντια σου.

My tip: Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα κυρίως με τα lipsticks που είναι ματ και σε έντονο χρώμα.

  

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τη Νατάσα Θεοδωρίδου…» - Το beef με τον Νότη Σφακιανάκη
Συγκινεί η Γλυκερία για τον θάνατο της μητέρας της: «Είναι ξεριζωμός. Είναι ορφάνια. Kόβονται οι ρίζες σου»
Σπαράζει η Ελένη Βιτάλη στο «αντίο» για τον αδελφό της: «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου»
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega