9 καθημερινές συνήθειες που σε γερνάνε

Σίγουρα θα έχεις γύρω σου παραδείγματα γυναικών που παρά την προχωρημένη ηλικία τους έχουν μία νεανική όψη,  η οποία δεν μαρτυρά την πραγματική τους ηλικία σε καμία περίπτωση. Προφανώς θέλεις να τους μοιάσεις αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως το καταφέρνουν αυτό;

Σαν να ακούω την απάντησή σου ''έχει καλά γονίδια''! Φυσικά και τα γονίδια παίζουν το ρόλο τους αλλά δεν μπορούν να κάνουν μαγικά. Αυτές οι γυναίκες κάτι κάνουν σωστά για να διατηρήσουν τη νεότητάς τους και θα το μάθεις ευθύς αμέσως.

1. Δεν παραλείπουν ποτέ το αντηλιακό τους, ειδικά αυτό για το πρόσωπο. Ειδικά στη χώρα μας η αντηλιακή προστασία δεν έχει εποχή, αφού και το χειμώνα έχουμε αρκετές ηλιόλουστες μέρες. Επίσης, η συννεφιά δεν απενεργοποιεί τις βλαβερές ακτινοβολίες. Επομένως βάλε το αντηλιακό δίπλα στην ενυδατική.

2. Και τώρα που αναφέρθηκα στην ενυδατική κρέμα, θέλω να σου πω ότι η σωστή και βαθιά ενυδάτωση είναι βασικό στοιχείο νεότητας. Η υγρασία κρατά την επιδερμίδα σφριγηλή και λαμπερή. Έτσι, όσο περισσότερο φροντίζεις την επιδερμίδα σου να είναι ενυδατωμένη, τόσο πιο νεανική θα είναι. Εδώ σημείωσε πωει τα 8 ποτήρια νερού είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για νεανική επιδερμίδα και υγεία.

3. Το κάπνισμα είναι εχθρός για την υγεία αλλά και την επιδερμίδα σου. Επιπλέον, αποτελεί βασικό λόγο αφυδάτωσης τους δέρματος, της εμφάνισης ρυτίδων και των ματιών με σακούλες, χαρακτηριστικά μίας γερασμένης επιδερμίδας.

4. Αν είσαι εθισμένη με την οθόνη του κινητού σου τότε να ξέρεις ότι εκτός του ότι βλάπτεις την κοινωνικότητά σου, κάνεις κακό και στην επιδερμίδα σου. Η στάση που έχει το κεφάλι σου ενώ κοιτάς το κινητό σου είναι υπεύθυνη για την απώλεια της σφριγιλότητας στο λαιμό και συγκεκριμένα στο ευαίσθητο σημείο κάτω από το πηγούνι.

5. Το ξέρεις ήδη αλλά μία υπενθύμιση δεν βλάπτει. Η διατροφή έχει μεγάλη σημασία για την υγεία αλλά και την επιδερμίδα σου. Δεν είναι τυχαίο που οι γυναίκες που ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή παρατείνουν τη νεότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας τους.

6. Το καλαμάκι είναι μία αιτία επηρεάζει τη γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου. Η κίνηση που κάνεις με τα χείλη σου είναι παρόμοια με αυτή που κάνει ένας καπνιστής και δημιουργεί αυτές τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη σου που εσύ θες να αποφύγεις.

7. Ο τρόπος που κοιμάσαι έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Ενώ ένας καλός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για ένα λαμπερό πρόσωπο, αν το κάνεις λάθος μπορεί να καταφέρεις το αντίθετο. Σε περίπτωση που συνεχώς κοιμάσαι μπρούμυτα, πράγμα που σημαίνει ότι πλακώνεις το μισό πρόσωπό σου, θα έχεις παρατηρήσει ότι ξυπνάς με ρυτίδες. Αν κοιμάσαι έτσι συνεχώς, οι γραμμές από το μαξιλάρι μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε μόνιμες ρυτίδες.

8. Τα γυαλιά ηλίου μπορεί να αποτελούν ένα εξαίρετο αξεσουάρ αλλά ταυτόχρονα βοηθούν πρακτικά στο να μην δημιουργηθούν οι ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια.

9. Άγχος, πίεση και στρες. Το τρίπτυχο για να γεράσεις πριν από την ώρα σου. Έχεις καταλάβει ότι αν δεν καταφέρεις να διαχειριστείς το άγχος που είναι σχεδόν αναπόφευκτο, οι επιπτώσεις είναι αρκετές και σημαντικές και έχουν να κάνουν και με τη γήρανση της όψης του προσώπου σου;

 

Δειτε Επισης

RETINOL REBOOT DAY CREAM SPF 30: H νέα κρέμα ημέρας με Ρετινοειδή νέας γενιάς και αντηλιακή προστασία μαζί!
Επιτέλους η Rodial έφτασε στην Ελλάδα!
KIKO DAYS In BLOOM COLLECTION: Mια πόλη γεμάτη λουλούδια
Νέα σειρά ProFiller+ από την John Frieda για 200% πιο πυκνά μαλλιά από την πρώτη εφαρμογή.
KIKO MILANO: Stellar Love Collection: Ταξίδεψε ως τ’ αστέρια και πίσω
KIKO MILANO CRAZY ‘90S COLLECTION: Η πολύχρωμη πλευρά της ομορφιάς
Νέα σειρά RETINOL REBOOT από την YOUTH LAB!
Η Δούκισσα Νομικού στο Beauty Line Μακαρίου για την δική της σειρά αρώματος
XMAS SETS 2023 με best seller κωδικούς! Δοκιμάστε μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου, ματιών & χειλιών από την YOUTH LAB., σε ειδικές συσκευασίες!
Ανακαλύψτε μια Νέα Γενιά Βιταμινών και Συμπληρωμάτων Διατροφής!