Τα σωστά βήματα για να βάλεις ρουζ

To ρουζ φέτος δεν είναι στην πρώτη γραμμή των trends αλλά η χρησιμότητά του για ένα άψογο μακιγιάζ είναι αναμφίβολη και το διατηρεί στα must have καλλυντικά του νεσεσέρ σου. Όσο αθώο όμως κι αν φαίνεται έχει κι αυτό τα δικά του κόλπα εφαρμογής για να είναι σωστό το αποτέλεσμα.

How to:

Βάση: Η σωστή βάση είναι απαραίτητο βήμα για κάθε καλλυντικό, επομένως και για το ρουζ. Το foundation είναι η ιδανική βάση, αλλά αν δεν θέλεις να είναι τόσο βαρύ το πρόσωπό σου ένα primer ή μία κρέμα bb θα βοηθήσουν εξίσου. Διαφορετικά το πρόσωπό σου θα έχει απλά δύο χρωματιστά μπαλώματα στα ζυγωματικά σου.

Σωστά εργαλεία: Συχνά, οι συσκευασίες του ρουζ έχουν μέσα ένα μικρό πινελάκι που πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν για να εφαρμόζουν το προϊόν. Προφανώς και καλά κάνουν αφού γι’ αυτό το λόγω υπάρχει. Το λάθος είναι ότι αυτό το πινελάκι λειτουργεί συμπληρωματικά και βοηθάει στο φρεσκάρισμα. Στην αρχική εφαρμογή του ρουζ θα χρειαστείτε το ειδικό πινέλο για ρουζ, το οποίο κρατάτε πάντα καθαρό.

Ποσότητα: Ένα πολύ σύνηθες λάθος στην εφαρμογή του ρουζ είναι η λάθος ποσότητα και κυρίως η περισσότερη. Ξεκινήστε να βάζετε με λίγη ποσότητα –τινάξτε το πινέλο πριν το βάλετε στα ζυγωματικά σας- και προσθέστε σταδιακά λίγη ποσότητα.

Εφαρμογή: Το σωστό σημείο εφαρμογής του ρουζ είναι τα ζυγωματικά. Κι εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό κι έχεις τις δικές του ανάγκες. Αν για παράδειγμα τα ζυγωματικά είναι πολύ κοντά στη μύτη σου τότε βάλε ρουζ από τη μέση και προς τους κροτάφους. Αν πάλι τα ζυγωματικά σου είναι ψηλά τότε βάλε ρουζ σε ολόκληρη την επιφάνειά τους προσέχοντας το ρουζ να σβήνει προς τη μύτη.

Extra tips:

- Άσε το ρουζ για το τέλος. Έχοντας τελειώσει με μάτια και χείλη θα σου είναι πιο εύκολο να πετύχεις τη σωστή ποσότητα.

- Διόρθωσε σημεία με ατέλειες με λίγη πούδρα στο τέλος του μακιγιάζ. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις όλο το προϊόν και να το ξανακάνεις γιατί το αποτέλεσμα πιθανότατα θα είναι χειρότερο και μάλλον θα πρέπει να κάνεις από την αρχή το μισό μακιγιάζ.

- Φρόντισε το ρουζ να είναι σε αποχρώσεις κοντινές με αυτές του lipstick και της σκιάς που έχεις επιλέξει για τα μάτια σου. Φυσικά, οι ζεστές και οι ψυχρές αποχρώσεις του έχουν να κάνουν με τα δικά σου φυσικά χρώματα και καλό είναι να επιλέγεις ρουζ με βάση αυτά.

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»