5 λόγοι που το μακιγιάζ σου δεν έχει διάρκεια

Κάτι πάει λάθος με το μακιγιάζ κι ενώ έχεις ψάξει κι έχεις επενδύσει σε όλα τα long-lasting προϊόντα το τέλος της ημέρας σε βρίσκει σχεδόν άβαφη; Κάτι κάνεις λάθος και πιθανότατα χωρίς να το καταλάβεις. Για να μην ψάχνεις τι πάει στραβά, διάβασε εδώ τις αιτίες και κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις.

1. Μήπως ακουμπάς συνεχώς τα χέρια σου στο πρόσωπο; Ακόμα κι αν η αυθόρμητη απάντησή σου είναι όχι, αν το παρατηρήσεις, μέσα στη μέρα θα αντιληφθείς ότι τα χέρια σου ακουμπάνε συχνά στο πρόσωπό σου. Προσωπικά, ενώ ξέρω ότι τα χέρια μου πρέπει να μένουν μακριά από το πρόσωπό μου, όταν κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή, τα χέρια μου ακουμπάν το πρόσωπο. Αυτή η συνήθεια δεν απομακρύνει μόνο το μακιγιάζ αλλά και μπορεί να μεταφέρει και πολλά μικρόβια στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου.

2. Πολύ συχνά, λόγω δυσκολίες να ξυπνήσω στην ώρα μου, το πρωινό μακιγιάζ μου είναι έτοιμο μέσα σε λιγότερο από 5'. Προφανώς τίποτα δεν γίνεται όπως πρέπει, επομένως δεν μπορώ να έχω απαίτηση να μείνω βαμμένη όλη τη μέρα. Το έχεις πάθει κι εσύ; Η λύση είναι ξεκάθαρη. Αν αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή του μακιγιάζ, δεν θα χρειαστεί να το ανανεώσεις μέσα στη μέρα τόσες φορές.

3. Το πρώτο πράγμα που εξαφανίζεται από το μακιγιάζ είναι το κραγιόν. Κι αυτό γιατί όσο σταθερό κι αν είναι, μέσα στη μέρα το δαγκώνεις, πίνεις καφές, τρως κι όλα αυτά δεν το βοηθούν να μείνει στα χείλη σου. Επίσης, όταν τα χείλη σου είναι σκασμένα, για να στρώσει καλά το lipstick αυτό που κάνεις είναι να τα ενυδατώνεις πριν με ένα lip balm. Και πολύ καλά κάνεις, αλλά κι εδώ χρειάζεται τακτική. Πέρασε μία στρώση ενυδατικού balm και άστο να απορροφηθεί πρώτα. Μετά τα χείλη σου είναι έτοιμα να δεχθούν το lipstick, το οποίο θα στρώσει πολύ καλύτερα.

4. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι τα ρούχα σου μπορεί να είναι η αιτία που το μακιγιάζ σου εξαφανίζεται; Καλά ήταν το καλοκαίρι που έτσι κι αλλιώς το μακιγιάζ δεν ήταν ελαφρύ και τα ρούχα επίσης. Τα χειμώνα όμως φοράς σίγουρα ρούχα που ακουμπούν στο πρόσωπο, όπως ένα ζιβάγκο, ή ένα κασκόλ. Μη μου πεις ότι δες έχει ποτέ foundation στο γιακά του πουκαμίσου σου;

5. Αν πάλι είσαι προσεκτική κι έχεις απορρίψει όλα τα παραπάνω, τότε κάτι πάει λάθος με την επιδερμίδα σου. Σε περίπτωση που το μακιγιάζ σου όχι μόνο δεν μένει σταθερό αλλά δυσκολεύεσαι και να το στρώσεις τότε ήρθε η ώρα για μία απολέπιση. Μία άλλη εκδοχή είναι η έντονη λιπαρότητα που τυχόν έχει το δέρμα σου και θα το καταλάβεις από τη γυαλάδα που θα έχει το πρόσωπό σου όταν βάζεις foundation ή απλά την ενυδατική σου κρέμα. Αυτό σημαίνει πρωτίστως ότι πρέπει να διορθώσεις το δερματολογικό πρόβλημα κι έπειτα ότι πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς oil-free προϊόντα.

My tip: Μία loose translucent powder ή λίγοι ψεκασμοί από ιαματικό νερό θα βοηθήσουν το μακιγιάζ σου να κρατήσει περισσότερο. Αυτό όπως που εγώ απολαμβάνω περισσότερο είναι η αίσθηση που αφήνουν και τα δύο στο πρόσωπο. Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τι εννοώ.

  

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τη Νατάσα Θεοδωρίδου…» - Το beef με τον Νότη Σφακιανάκη
Συγκινεί η Γλυκερία για τον θάνατο της μητέρας της: «Είναι ξεριζωμός. Είναι ορφάνια. Kόβονται οι ρίζες σου»
Σπαράζει η Ελένη Βιτάλη στο «αντίο» για τον αδελφό της: «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου»
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega