6 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα!

Η ομορφιά και η περιποίηση του δέρματος είναι κάτι που απασχολεί πολύ όλες τις γυναίκες. Υπάρχουν όμως εύκολοι και οικονομικοί φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα.

Οι δερματολόγοι συνιστούν πολλά προϊόντα περιποίησης για το συγκεκριμένο δερματολογικό πρόβλημα, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι αρκετά ακριβά και απαιτούν πολύ χρόνο για να δεις αποτελέσματα.

Γιατί όμως να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο όταν μπορείς να φροντίσεις μόνη σου το πρόσωπο σου, με προϊόντα που έχεις στο σπίτι και θα χρειαστείς μόλις λίγες εβδομάδες για να έχεις ένα καθαρό πρόσωπο;

Με οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα είναι αρκετά αποτελεσματική στο να αφαιρεί τα σπυράκια και τα στίγματα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μια λεπτή στρώση στην περιοχή που έχεις εμφανές πρόβλημα και να την αφήσεις να δράσει στο πρόσωπό σου για τουλάχιστον 25 λεπτά.

Πολύ πιθανόν να αρχίσεις να αισθάνεσαι ένα ελαφρύ κάψιμο όταν την απλώσεις, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί μιας και είναι φυσιολογικό και στην πορεία θα περάσει.

Αφού αφαιρέσεις την οδοντόκρεμα, η κορυφή από τα σπυράκια και τα στίγματα θα αρχίσει να εξαφανίζεται, αλλά θα πρέπει φυσικά να πλύνεις καλά το πρόσωπο σου ώστε να φύγουν τα υπολείμματα.

Για να δεις γρήγορα αποτελέσματα θα πρέπει να επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία στο σπίτι κάθε δεύτερη μέρα για περίπου δύο εβδομάδες.

Με ντομάτα

Οι ντομάτες ως γνωστόν έχουν φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες και γι’ αυτό ξεραίνουν τα σπυράκια και τα στίγματα.

Θα πρέπει να καθαρίσεις και έπειτα να πολτοποιήσεις μια μικρή ντομάτα και στην συνέχεια να απλώσεις τον πολτό της ντομάτας στο πρόσωπο σου λίγο πριν πας για ύπνο.

Αυτός ο πολτός θα δράσει στην επιδερμίδα σου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί μόλις ξυπνήσεις ξέπλυνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και η διαφορά θα είναι ήδη αισθητή.

Με λεμόνι

Το πρωί μόλις σηκωθείς πλύνε το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Στη συνέχεια, βάλε σε ένα μπολ τον χυμό από ένα λεμόνι μαζί με μια πρέζα αλάτι και ανακάτεψε καλά το μείγμα.

Τώρα απλά θα πρέπει να εφαρμόσεις αυτήν την πάστα στο δέρμα σου και να την αφήσεις να δράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να το ξεπλύνεις και πάλι με ζεστό νερό.

Με καλαμποκάλευρο

Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι καλαμποκάλευρο και ξύδι σε αναλογία τρία προς ένα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εφάρμοσε τώρα το μείγμα επάνω στις προβληματικές περιοχές σας και άφησε το εκεί για 15 με 30 λεπτά το πολύ. Για να αφαιρέσεις την πάστα χρησιμοποίησε ζεστό νερό και μια πετσέτα.

Με γιαούρτι

Ανακάτεψε σε ένα μπολ τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι και δύο κουταλιές της σούπας νυφάδες βρώμης.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και συνέχισε να ανακατεύεις. Έπειτα άπλωσε το στο πρόσωπο σου και άφησε το επάνω για πέντε με επτά λεπτά το πολύκαι ξέπλυνε το με κρύο νερό.

Με μαγειρική σόδα

Ετοίμασε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρική σόδα και νερό και τρίψε χωρίς πολύ πίεση το πρόσωπό σου ή ακόμη και άλλες περιοχές του σώματος σου, οι οποίες είναι επιρρεπείς στα στίγματα. Άφησε την πάστα για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε την περιοχή με χλιαρό νερό.

Εσύ πόσους από αυτούς τους τρόπους γνώριζες; Έχεις μήπως να μας προτείνεις κάποιον άλλο; Περιμένω τα μηνύματα σας κάτω στα σχόλια!

  

Δειτε Επισης

KIKO DAYS In BLOOM COLLECTION: Mια πόλη γεμάτη λουλούδια
Νέα σειρά ProFiller+ από την John Frieda για 200% πιο πυκνά μαλλιά από την πρώτη εφαρμογή.
KIKO MILANO: Stellar Love Collection: Ταξίδεψε ως τ’ αστέρια και πίσω
KIKO MILANO CRAZY ‘90S COLLECTION: Η πολύχρωμη πλευρά της ομορφιάς
Νέα σειρά RETINOL REBOOT από την YOUTH LAB!
Η Δούκισσα Νομικού στο Beauty Line Μακαρίου για την δική της σειρά αρώματος
XMAS SETS 2023 με best seller κωδικούς! Δοκιμάστε μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου, ματιών & χειλιών από την YOUTH LAB., σε ειδικές συσκευασίες!
Ανακαλύψτε μια Νέα Γενιά Βιταμινών και Συμπληρωμάτων Διατροφής!
Holiday premiere collection από την KIKO MILANO: Ήρθε η ώρα να λάμψεις!
Ακολουθήστε τη μαγεία της μέλισσας: Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της Χαράς, του Φωτός και της Μαγείας!