Λάθη στο μακιγιάζ που σου προσθέτουν χρόνια

Το μακιγιάζ κάνει θαύματα! Ρώτα και τον makeup artist της Kim Kardashian! Το ζητούμενο όμως είναι να γίνονται για καλό, αφού μερικές λάθος κινήσεις μπορούν να τονίσουν τα αδύνατα σημεία του προσώπου σου όπως λεπττές γραμμές και ρυτίδες ή ακόμα χειρότερα να σου προσθέσουν παραπάνω χρόνια.

Λάθος #1

Τα μάτια είναι ένα από τα πρώτα σημεία που παρατηρούνται σημάδια γήρανσης, τα οποία σαφώς προέρχονται από την ηλικία αλλά και από τις γκριμάτσες. Επομένως, αφού καταλήξεις σε ένα ενυδατικό και καλυπτικό makeup που θα κάνει το βλέμμα σου να φαίνεται ξεκούραστα μη βάζεις και πούδρα από πάνω. Αυτό θα υπερτονίσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Λίγο πούδρα στη μύτη είναι αρκετή για να μειώσεις τη γυαλάδα.

Λάθος #2

Η βάση είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στο μακιγιάζ και πόσο μάλλον όταν η επιδρμίδα δεν έχει αυτή τη φρεσκάδα που πηγάζει από τη νιότη. Επομένως, ο κάθε τύπος επιδερμίδας που σχετίζεται και με την ηλικία χρειάζεται και το κατάλληλο foundation. Ένα λεπτόρευστο foundation σε μία στρώση είναι αρκετό.

Λάθος #3

To eye makeup είναι επίσης ένα σημείο που πολλές γυναίκες κάνουν λάθος, αφού βάφονται περισσότερο και πιο έντονα για να εντυωσιάσουν. Ωστόσο, οι έντονες αποχρώσεις δεν είναι καθόλου κολακαυτικές στις πιο ώριμες ηλικίες. Καλύτερα να επιλέξεις γήινες και να αποφεύγεις το μαύρο μολύβι κάτω από τα μάτια. Θα μικρύνει το βλέμμα σου και θα αναδείξει ότι προσπαθείς να κρύψεις.

Λάθος #4

Τα ματ κραγιόν χρειάζονται μία πολύ καλά ενυδατωμένη και απαλή βάση για να δείχνουν όμορφα. Αν τα χείλη σου δεν είναι έτοιμα για ένα ματ κραγιόν τότε πρέπει να στραφείες σε ένα πιο κρεμώδες lipstick ή ένα lip gloss. Και μην ξεχνάς το περίγραμμα. Όταν τα χείλη αρχίζουν να χάνουν το φυσικό τους σχήμα, το μολύβι χειλιών είναι αυτό που θα το διατηρήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Λάθος #5

Μήπως ανήκεις στη κατηγορία των γυναικών που έχουν βρει ένα ωραίο κούρεμα που τους πηγαίνει και έχουν καθησυχαστεί; Αν ναι τότε ήρθε η ώρα να πας μία βόλτα από το κομμωτήριο και να συζητήσεις με τον κομμωτή σου ένα νέο κούρεμα που θα σου πηγαίνει και θα σε ανανεώσεις. Συνήθως οι αφέλειες βοηθούν πολύ και θα σε κάνουν να φαίνεσαι διαφορετικπή αλλά και πιο νέα.

Δειτε Επισης

RETINOL REBOOT DAY CREAM SPF 30: H νέα κρέμα ημέρας με Ρετινοειδή νέας γενιάς και αντηλιακή προστασία μαζί!
Επιτέλους η Rodial έφτασε στην Ελλάδα!
KIKO DAYS In BLOOM COLLECTION: Mια πόλη γεμάτη λουλούδια
Νέα σειρά ProFiller+ από την John Frieda για 200% πιο πυκνά μαλλιά από την πρώτη εφαρμογή.
KIKO MILANO: Stellar Love Collection: Ταξίδεψε ως τ’ αστέρια και πίσω
KIKO MILANO CRAZY ‘90S COLLECTION: Η πολύχρωμη πλευρά της ομορφιάς
Νέα σειρά RETINOL REBOOT από την YOUTH LAB!
Η Δούκισσα Νομικού στο Beauty Line Μακαρίου για την δική της σειρά αρώματος
XMAS SETS 2023 με best seller κωδικούς! Δοκιμάστε μια ολοκληρωμένη θεραπεία προσώπου, ματιών & χειλιών από την YOUTH LAB., σε ειδικές συσκευασίες!
Holiday premiere collection από την KIKO MILANO: Ήρθε η ώρα να λάμψεις!