Σύσσωμη η μόδα και η τέχνη αποχαιρετούν την Σοφία Κοκοσαλάκη

 

Η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών μετά από δίμηνη μάχη με τον καρκίνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

O ξαφνικός θάνατος της Σοφίας Κοκοσαλάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών, έχει σκορπίσει τη θλίψη στον χώρο της μόδας. Η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια, που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, έναν χρόνο πριν μιλούσε σε συνέντευξή της, για τα όνειρα και τα σχέδια της.

«Μου αρέσει να κάνω ρούχα, αλλά στον ρυθμό που θέλω. Στην ηλικία που είμαι πλέον δεν χρειάζεται να κοιμάμαι κάτω από τα τραπέζια. Αυτά ήταν οκ πριν μερικά χρόνια. Προτιμώ να είμαι δίπλα στην κόρη μου και να της διαβάζω μια ιστορία. Να γίνει κανονικός άνθρωπος. Δεν τα θυσιάζουμε και όλα. Επίσης δεν μου έχουν λείψει οι ξέφρενοι ρυθμοί της μόδας. Τώρα ζω πιο πολύ σαν άνθρωπος. Πάω διακοπές, έχω φίλους. Πόσες φορές θα ζήσουμε; Πρέπει να το ζήσω όλο με show κάθε έξι μήνες;» έλεγε έναν χρόνο πριν η Μαρία Κοκοσαλάκη.

Στον πρόωρο θάνατο της Σοφίας Κοκοσαλάκη αναφέρθηκε η ομάδα του Happy Day το πρωί της Τρίτης.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή φιλοξένησε στο πλατό της εκπομπής τον Βασίλη Ζούλια ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην τραγική είδηση.

«Την γνώριζα από την εποχή που είχε ξεκινήσει με το styling, μετά έφυγε πολύ γρήγορα στο εξωτερικό και έκανε μια τεράστια καριέρα έξω. Πάντα λέγαμε το όνομα της με υπερηφάνεια, η δική μας Σοφία Κοκοσαλάκη. Είχαμε να δούμε τέτοια ντραπέ από την εποχή της Μαντάμ Γκρε και σίγουρα θα σπουδάζονται στα σχολεία. Έχει αφήσει μια τεράστια παρακαταθήκη» σχολίασε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής σχεδιαστής μόδας.

«Ούτε καν ήξερε… Ήταν καρκίνος με καλπάζοντα ρυθμό, μέσα σε δύο μήνες… Γι’ αυτό και δεν ήξερε κανείς τίποτα» πρόσθεσε η Σταματίνα.

«Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Σε εμάς άφησε ένα τεράστιο κενό και μια βαθιά λύπη» κατέληξε ο κ. Ζούλιας.

 

Φίλοι, γνωστοί αλλά και θαυμαστές δεν σταματούν να αποχαιρετούν τη διάσημη σχεδιάστρια μέσα από τα social media.

Ανάμεσά τους και η Μαρέβα Μητσοτάκη που είπε αντίο στη Μαρία Κοκοσαλάκη με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram, στο οποίο μοιάζει να μη μπορεί να πιστέψει την είδηση του θανάτου της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

«Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους ότι έφυγες ταλαντούχα Σοφία μας. Θα μας λείψει πολύ το ζεστό χαμόγελό σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αχ Σοφία μας! #RIP», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρέβα Μητσοτάκη, αναρτώντας παράλληλα ένα χαμογελαστό πορτραίτο της Σοφίας Κοκοσαλάκη.

 

Τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο της γνωστής σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη, εκφράζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε ανακοίνωσή της για την απώλεια της 47χρονης, η υπουργός σημειώνει πως «είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένα δημιουργικό πνεύμα, μια γυναίκα δυναμική, αυτοδημιούργητη, που για μια εικοσαετία πρωταγωνίστησε στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της διεθνούς μόδας».

Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνει: «Η Σοφία Κοκοσαλάκη εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης. Μετουσίωσε αυτές τις επιρροές σε σύγχρονες δημιουργίες, ρούχα με πτυχώσεις και κοσμήματα, ως γλυπτά που δανείστηκαν στοιχεία της αρχαίας μικρογλυπτικής».

«Η Σοφία κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της. Η συμβολή της, με τον σχεδιασμό των κουστουμιών, στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε καθοριστική για την παγκόσμια απήχησή τους. Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς Η απουσία της θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της», αναφέρει η Λίνα Μενδώνη, ολοκληρώνοντας.  

 

bye bye my dear Sophia, με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και διεθνής μας χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου τη Σοφία Κοκοσαλάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών.

Παπαϊωάννου και Κοκοσαλάκη συνεργάστηκαν το 2004 καθώς η Ελληνλιδα σχεδιάστρια που το έστρο της είχε αρχίσει να λάμπει στο διεθνές στερέωμα εκλήθη για να σχεδιάσει τα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα και την ελληβική ιστορία κοστούμια της τελετής έναρξης των αγώνων. Η 32χρονη τότε σχεδιάστρια είχε εντυπωσιάσει και με το κοστούμι της Μπιορκ που θύμιζε ανοιχτή θάλασσα και κατέλαβε όλο τον αγωνιστικό χώρο. 

 

Ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλια για την Σοφία Κοκοσαλάκη : What a great loss to the fashion world...RIP beloved @sophiakokosalaki your talent was beyond the norm... #sadday

 

Η Μαίρη Κατράντζου η οποία έχει διαγράψει ήδη διεθνή πορεία στον χώρο της μόδας, δηλώνει συγκλονισμένη από την είδηση του χαμού της Σοφίας Κοκοσαλάκη. 

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας η οποία γνώριζε τη Σοφία με ένα λιτό αλλά άκρως συγκινητικό μήνυμά της στο Instagram θέλησε να την αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο.

Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε η Μαίρη Κατράντζου.

«Ευχαριστούμε Σοφία Κοκοσαλάκη που μας έκανες να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Που επικοινώνησες τις αξίες της κουλτούρας μας εκτός συνόρων μέσα από το απίστευτο ταλέντο σου, ευφυία και χάρισμα.

Στο λίγο διάστημα που είχα το προνόμιο να σε γνωρίσω μου έδειξε, πριν καν μάθω τον εαυτό μου, τι σημαίνει αληθινή δύναμη και πόσο σημαντικό είναι στη βιομηχανία της μόδας να κάνουμε focus στο στόχο μας.

Πάντα θαύμαζα την αποφασιστικότητά σου και τις αξίες με την οποία πορευόσουν στη ζωή και πάντα με τους δικούς σου όρους.

Η είδηση σήμερα με σόκαρε και είναι δύσκολο να τη διαχειριστώ. Είναι πολύ λυπηρό. Κοιμήσου εν ειρήνη Σοφία. Στέλνω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια σε εκείνους που ήταν πιο κοντά σου και στην οικογένειά σου».

 

Αντίο ταλαντούχα και αγαπημένη Σοφία 🖤. # @skokosalaki έγραψεε η 'Αννα Βίσση

 

Σκατά. Μόνο. Αντίο Σοφάκι έγραψε η Κατερίνα Γκαγκάκη

 

Το story της Βίκυς Καγιά:

 
 
H ανάρτηση του Ηλία Λαλαούνη
 
 
 
H ανάρτηση του Άγγελου Μπράτη
 
 
 
H ανάρτηση του Περικλή Κονδυλάτου
 
 
 
H ανάρτηση του Βρετού Βεττάκου
 
 

Η Κατερίνα Καραβάτου αναφέρθηκε, το πρωί της Τρίτης, στην τραγική είδηση του θανάτου της δημοφιλούς σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη.

Η παρουσιάστρια της Φωλιάς των Κου Κου, μάλιστα, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση της μιλώντας για την σχεδιάστρια.

«Πραγματικά ήταν πικρό αντίο στη Σοφία Κοκοσαλάκη. Ένας άνθρωπος τόσο δυνατός, τόσο πολύ άξιος, με ένα πνεύμα πολύ ιδιαίτερο, με δημιουργίες εκπληκτικές που το τελευταίο διάστημα έκανε και καταπληκτικά κοσμήματα. Συγκλονίστηκα χθες με την είδηση του θανάτου γιατί εγώ δεν ήξερα πως ήταν άρρωστη. Έφυγε έχοντας πάρα πολλά πράγματα μπροστά της να κάνει. Έχοντας ήδη κάνει τόσα πολλά και εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

«Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω… Μόνο οι οικείοι της να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους…» πρόσθεσε.

«Την θαύμαζα πάρα πολύ την Σοφία Κοκοσαλάκη, πάρα πολύ… Την θεωρούσα κορυφαία» κατέληξε βουρκωμένη η παρουσιάστρια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Η Celine Dion, επέστρεψε με μια τόπλες φωτογράφιση στην #Vogue – Όσα είπε για την ασθένειά της
Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Lewis Hamilton και George Russell με Tommy Hilfiger στο Grand Prix της Σανγκάης
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Δεν έχασα χρυσόψαρο, τον αδελφό μου έχασα! Βίωσαν τον πόνο μου, που είναι η ανθρωπιά;»
H Victoria Beckham γιόρτασε τα 50α γενέθλιά της - Ο χορός με τις Spice Girls και o ιππότης David Beckham
Θοδωρής Κατσαφάδος: «Παίζω σε παράσταση που ξέρω ότι δεν με θέλουν! Με στενοχωρεί, το ζω πρώτη φορά!»