6 τροφές για να καταπολεμήσετε την αϋπνία

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας τακτικά για να μπορέσετε να κοιμηθείτε καλά. Το InStyle.gr μας βοηθά να μη μετράμε προβατάκια.

Πολλά διατροφικά στοιχεία παίζουν ρόλο στον υγιή ύπνο. Και η κατανάλωσή τους στο φαγητό και όχι στα συμπληρώματα διατροφής – είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας έχει τις ασπίδες προστασίας να ρυθμίσει τον ύπνο. Βάλτε στόχο να τρώτε τις ακόλουθες τροφές αρκετές φορές την εβδομάδα:

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάτι που είναι απαραίτητο για ποιοτικό ύπνο. Σύμφωνα με έρευνες πάνω στη διατροφή, το σώμα σας είναι πιθανόν να έχει έλλειψη σε μαγνήσιο, με τα ευρήματα να δείχνουν ότι το 80% από εμάς δεν λαμβάνει αρκετό μαγνήσιο από τη διατροφή μας.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά υψηλής διατροφικής αξίας, είναι επίσης πλούσια σε κάλιο. Το κάλιο δουλεύει συνεργατικά με το μαγνήσιο για να βελτιώσει τον ύπνο, ανάμεσα σε άλλα πράγματα. Η κατανάλωση περισσότερων αβοκάντο είναι ένας τέλειος τρόπος να προσθέσετε περισσότερο κάλιο στη διατροφή σας και να βοηθήσετε το σώμα σας να παίρνει τον ύπνο που χρειάζεται.

Χαμομήλι

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού χαμομήλι πριν τον ύπνο είναι κάτι παραπάνω από θαυματουργή. Μελέτες έδειξαν ότι σχετίζεται με αύξηση στη γλυκίνη, μια χημική ουσία που έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και ενισχύει τη χαλάρωση των μυών. Δοκιμάστε να πιείτε ένα φλιτζάνι ακριβώς πριν πάτε για ύπνο.

Κεράσια

Αν φάτε ένα μπολ με κεράσια πριν κοιμηθείτε, θα κοιμηθείτε και καλύτερα. Κυριολεκτικά ένα μπολ με κεράσια είναι εγγύηση για έναν καλό ύπνο- καθώς αυτά τα γευστικά φρούτα περιέχουν μαγνήσιο. Φάτε μια χούφτα, (όχι παραπάνω) μια ώρα πριν τον βραδινό ύπνο- εκτός και αν εφαρμόζετε διακοπτόμενη αποχή: τότε πάρτε τα τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε.

Πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά όπως η λαχανίδα, το σέσκουλο και το σπανάκι είναι πλούσια σε διατροφικά στοιχεία που βοηθούν τον ύπνο. Είναι πλούσια σε ασβέστιο και εξαιρετικές πηγές μαγνησίου. Αυτά τα διατροφικά που βοηθούν τον ύπνο είναι άλλος ένα ακόμα λόγος για τον οποίο είμαι φανατικός οπαδός των πράσινων χυμών. Η προσωπική μου στρατηγική είναι να πίνω μισό με ένα λίτρο φρέσκο χυμό πράσινων λαχανικών κάθε μέρα. Είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές μαγνησίου.

Καρύδια

Τα καρύδια κάνουν καλό στον ύπνο καθώς είναι καλή πηγή τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που βοηθά το σώμα να παράγει μελατονίνη.  
 
Πηγή: ladylike.gr
 

Δειτε Επισης

Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!
Το JBL Snow Party επιστρέφει για το 2024 με τους εκρηκτικούς Martin Garrix και Tigerlily στην σκηνή!
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου
Have you heard it? Η πιο... «crunchy» διαφήμιση της McDonald’s™ Κύπρου από την TBWA\Entelia!