Αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε οριστικό χωρισμό Γκρέκο και Μουστάκα!

Οι λεπτομερείς όπως τις αποκάλυψε στο περιοδικό «ΟΚ» η γνώστη ηθοποιός.
 
 
Για πρώτη φορά η γλυκιά ηθοποιός μίλησε δημοσιά για τον χωρισμό της από τον αγαπημένο ηθοποιό Κρίστοφερ Γκρέκο. Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μαρίνα Χρυσοστόμου και στο περιοδικό «ΟΚ» άνοιξε την καρδιά και μοιράστηκε την πραγματικότητα που ζει.
Πόσο επηρέασε ο ερχομός του παιδιού τους την ζωή τους, τα επαγγελματικά τους, η επομένη μέρα… Μετά από επτά χρόνια κοινής ζωής η ηθοποιός εξομολογείται τα λάθη που έφεραν το ζευγάρι σε οριστικό χωρισμό…
 
 
 
"Φον ο Δημητράκης" στο θέατρο Σκάλα. Μια παράσταση στην οποία συμμετέχεις και η οποία αγαπήθηκε από το θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου…
Ακριβώς. Αυτήν τη στιγμή κάνουμε διάφορες περιοδείες, οι οποίες θα διαρκέσουν για ακόμη έναν μήνα.
 
Ποιοι είναι οι λόγοι που σε κάνουν να επιμένεις εδώ και χρόνια να υπηρετείς το θέατρο;
Το θέατρο το αγαπώ. Μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι το οξυγόνο μου και εύχομαι και ευελπιστώ να έχω την τύχη να είμαι ενεργή στο θέατρο για πολλά χρόνια ακόμη. Ξέρεις, πολλές φορές, δεν χρειάζεται μόνο να αγαπάς κάτι, πρέπει να σου γίνονται και οι κατάλληλες προτάσεις, ώστε να μπορείς να βρίσκεσαι στον χώρο αυτό.
 
Παράλληλα, ασχολείσαι και με τον κινηματογράφο. Η τελευταία σου ταινία ήταν "Η ιστορία της πράσινης γραμμής", η οποία κέρδισε το ενδιαφέρον του κυπριακού κοινού. Τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που τράβηξε την προσοχή του κόσμου;
Κατ' αρχάς η ταινία τοποθετείται χρονικά λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο του '74 και πραγματεύεται ανθρωποκεντρικές ιστορίες και γεγονότα που συνέβησαν τότε. Ο σκηνοθέτης, Πανίκος Χρυσάνθου, είχε κάνει έρευνα δέκα χρόνων πριν ξεκινήσει να δουλεύει το σενάριο, συγκεντρώνοντας και καταγράφοντας ιστορίες από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα. Οπόταν με την προβολή της ταινίας, όσοι έζησαν τον πόλεμο, τούς ξύπνησαν μνήμες και όσοι δεν είχαν γεννηθεί τότε, βιώσαν έστω και για λίγο τα γεγονότα. Θεωρώ αυτοί ήταν και οι κυριότεροι λόγοι που η ταινία αγαπήθηκε και συζητήθηκε τόσο πολύ. Σκέψου ότι ξεκίνησε για δύο εβδομάδες και διήρκησε τελικά περισσότερο από δύο μήνες.
 

Τηλεοπτικά, απέχεις. Ποιοι είναι οι λόγοι που σε αφήνουν εκτός τηλεόρασης;
Οι ίδιοι λόγοι που ανέφερα και για το θέατρο. Θέλω να κάνω τηλεόραση, όμως, για να γίνει αυτό πρέπει να μου γίνουν και κάποιες προτάσεις. Δυστυχώς, στην τηλεόραση εξυπηρετούνται πολλά συμφέροντα, με αποτέλεσμα κάποιοι να σε αφήνουν εκτός.
 
Σε αντίθεση με τον σύντροφό σου Κρίστοφερ Γκρέκο, ο οποίος εδώ και χρόνια κατέχει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε διάφορες σειρές, με τελευταία τη «Γαλάτεια»…
Ο Κρίστοφερ είναι πιο αναγνωρίσιμος, μετράει πολύ περισσότερα χρόνια από εμένα στον χώρο, τον γνωρίζουν οι διάφοροι εντός και τον εμπιστεύονται, με αποτέλεσμα να του γίνονται περισσότερες προτάσεις, χωρίς καν να πηγαίνει σε ακροάσεις.
 
Θεωρείς ότι αυτό λειτουργεί εις βάρος σου; Με την έννοια ότι πολλοί θα πουν ότι αφού πήραμε τον Γκρέκο στην τάδε σειρά δεν χρειάζεται να πάρουμε και τη Μαρία;
Λειτουργεί έτσι, γιατί πολλοί νομίζουν ότι επειδή είμαι με τον Γκρέκο, θα έχω πάντα δουλειά. Εντούτοις, συμβαίνει το αντίθετο. Και αυτό μου έχει στοιχίσει αρκετά στη δουλειά μου. Προσωπικά, θέλω να κάνω τηλεόραση και να δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ.
 

 
Με τον Κρίστοφερ είστε μαζί επτά χρόνια, ενώ έχετε αποκτήσει και μια υπέροχη κορούλα, τη Γρηγορία. Πώς έχει αλλάξει η ζωή σας από τον καιρό που ήρθε η κόρη σας στη ζωή σας;
Εκατόν ογδόντα μοίρες. Προσωπικά με τον ερχομό της Γρηγορίας βρήκα το νόημα της ζωής μου. Είναι ο μόνος λόγος που με κάνει ευτυχισμένη αυτήν τη στιγμή. Το να φέρεις έναν άνθρωπο στον κόσμο, είναι το πιο εύκολο πράγμα, το να το στηρίξεις, να μεγαλώσεις αυτό το παιδί και να του μεταλαμπαδεύσεις αρχές και αξίες είναι πολύ δύσκολο.
 
Ο ερχομός της Γρηγορίας σάς έχει ενώσει ως ζευγάρι;
Όπως σε όλα τα ζευγάρια, έτσι και μαζί μας υπήρξαν πολλά προβλήματα. Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής και με τον εαυτό μου, αλλά και με τον κόσμο, με τον Κρίστοφερ δεν είμαστε μαζί. Έχουμε χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό, όμως, θα μας ενώνει για πάντα η Γρηγορία.
 
Θα ήθελες να μου πεις τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση;
Γύρω μας συμβαίνουν πολλά που, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε μαζί. Ωριμάζοντας, βλέπεις ποια πράγματα σου αρέσουν, ποια ανέχεσαι, ποια δέχεσαι και αναλόγως προχωράς. Με τον Κρίστοφερ αποφασίσαμε από κοινού ότι πρέπει ο καθένας να τραβήξει τον δρόμο του, για λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω.
 
 
Αλήθεια, τι σημαίνει για σένα ο Κρίστοφερ;
Ο Κρίστοφερ είναι ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στην πορεία μου και απέκτησα μαζί του ένα παιδί. Επτά χρόνια δεν είναι λίγα. Μοιραστήκαμε μαζί και πολύ καλές στιγμές, αλλά και πολύ άσχημες.
 
Λένε πως η αγάπη όλα τα μπορεί. Δεν υπάρχει, εντούτοις, περιθώριο επανασύνδεσης;
Δεν ξέρω αν μπορεί μόνο η αγάπη να κρατήσει ένα ζευγάρι μαζί. Χρειάζονται και άλλα πολλά. 
 
Οι σχέσεις σας τώρα πώς είναι;
Πολύ καλές, γιατί ας μην ξεχνάμε πως με τον Κρις πάντα θα μας ενώνει η  Γρηγορία.
 
Σε έχει απογοητεύσει ο χωρισμός σας;
Πάρα πολύ, διότι δεν φαντάστηκα έτσι τη ζωή μου και την πορεία της σχέσης μου με τον Κρις.
 
Διακρίνω μια πικρία στα λεγόμενά σου. Να υποθέσω πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαραίνει τον Γκρέκο;
Σε ό,τι συμβαίνει σε ένα ζευγάρι φταίνε και οι δύο. Υποθέτω κάπου θα έφταιξα και εγώ όσο και ο Κρις. Δεν σου κρύβω πως ο χωρισμός μας μού έχει στοιχίσει, γιατί, όπως προείπα, δεν φανταζόμουν έτσι την πορεία της σχέσης μας.
 
Αλλά πώς τη φανταζόσουν;
Ήθελα μια δεμένη οικογένεια, στηριγμένη σε γερά θεμέλια. Εμπιστοσύνης, εκτίμησης, ειλικρίνειας και σεβασμού.
 
Είσαι έτοιμη τώρα να προχωρήσεις τη ζωή σου;
Όχι. Ούτε καν περνάει από το μυαλό μου. Προτεραιότητά μου είναι η κόρη μου.
 
Πώς έχει αντιδράσει η Γρηγορία σε αυτήν την αλλαγή;
Η Γρηγορία είναι πολύ μικρή και πιστεύω δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ακόμη την κατάσταση. Επειδή υπάρχει επαφή με τον πατέρα της, προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει τις ερωτήσεις. Βασικός μας στόχος, και εμένα και του Κρις, είναι το παιδί μας.
 
Ποιος είναι ο πιο αυστηρός με το παιδί, εσύ ή ο Γκρέκο;
Εγώ. Αν και πριν γεννηθεί η Γρηγορία, πίστευα πως ο πατέρας της θα ήταν πιο αυστηρός λόγω του χαρακτήρα του, τελικά φάνηκε ότι εγώ είμαι αυτή που κρατάω σφιχτά τα λουριά. Αυτό, ίσως, συμβαίνει και εξαιτίας του ότι εγώ είμαι αυτή που περνώ τον περισσότερο χρόνο μαζί της
 
Σε ποιον από τους δύο θεωρείς ότι μοιάζει το παιδί;
Νομίζω είναι συνδυασμός και των δύο μας.
 
Ως νεαρή μητέρα έχουν αυξηθεί οι φοβίες και οι ανησυχίες σου;
Πάρα πολύ. Πριν δεν φοβόμουν τίποτα. Τώρα φοβάμαι με το παραμικρό. Απέκτησα φοβίες που δεν είχα, ανησυχίες που δεν περνούσαν από το μυαλό μου και πολλά άλλα.
 
Ποιες δυσκολίες συναντάς;
Πάρα πολλές, γιατί είναι άλλο να μοιράζεσαι τις ευθύνες και άλλο να πρέπει να τα κάνεις όλα μόνη σου. Και να δουλεύεις και να είσαι σωστή απέναντι στο παιδί σου. Ευτυχώς, όμως, λαμβάνω αρκετή βοήθεια από τη μητέρα μου και αυτό με παρηγορεί λίγο. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να έχεις τη βοήθεια του συντρόφου σου, ούτε για το παιδί ούτε για εμένα, αλλά και αυτό κάτι είναι.
 
Οι φίλοι σου ποιο ρόλο παίζουν τώρα στη ζωή σου;
Είμαι τυχερή που έχω φίλους, οι οποίοι είναι δίπλα μου, όποτε τους χρειαστώ. Μου το έχουν αποδείξει και μου το αποδεικνύουν καθημερινά, γι' αυτό και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
 
Με τις κοινές παρέες, που είχατε με τον Κρις, τι γίνεται;
Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι αυτή που έχω απομακρυνθεί από τους κοινούς μας φίλους και αυτό, φυσικά, έγινε λόγω τού ότι δεν βγαίνω έξω συχνά, οπόταν εκ των πραγμάτων δεν τους συναντώ.
 
Τι θα έλεγες ότι έμαθες μέσα από αυτόν τον χωρισμό;
Γενικώς μέσα από μια οποιαδήποτε διαδικασία μαθαίνουμε πολλά. Προφανώς και ο χωρισμός μου με έμαθε πολλά, από τα οποία επιλέγω να κρατώ μόνο τα θετικά και έτσι να πορεύομαι. 
 
Κλείνοντας, με αυτά τα νέα δεδομένα της ζωής σου, ποια όνειρα κάνεις για το μέλλον;
Κατ' αρχάς θέλω να είναι καλά η κόρη μου και να έχω εγώ τη δύναμη να στέκομαι δίπλα της, ώστε να βγει ένας σωστός άνθρωπος στην κοινωνία.



 

Δειτε Επισης

Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»
Το πρώτο μήνυμα Λαζόπουλου μετά τη νοσηλεία-«Θυμάμαι ότι έχουμε ΝΔ και η αντιπολίτευση κοιμάται»