Εραστές στην ζωή ζευγάρια στην σκηνή!

Μαζί στο σανίδι, μαζί και στη ζωή;

Θες γιατί το επάγγελμα του ηθοποιού δεν είναι και το πιο εύκολο στον κόσμο, τα ωράρια περίεργα, θες γιατί δύσκολα αποφασίζει κάποιος που δεν είναι ηθοποιός ν΄ αντέχει την καθημερινότητα με άνθρωπο του επαγγέλματος, θες γιατί η μαγεία και το χειροκρότημα είναι πιο εύκολα αντιληπτό σε μια οικογένεια, τα κινηματογραφικά ζευγάρια έγιναν πολλές φορές ζευγάρια και στη ζωή.

Βεβαίως, αυτή η ίδια καθημερινότητα άλλοτε τους ένωσε μια για πάντα κι άλλοτε τους χώρισε, αλλά στη συνείδηση του κοινού και το σμίξιμό τους σήμαινε κι Ιστορία της Τέχνης με χρυσά γράμματα.

To Celebrity μάζεψε σε αυτή την λίστα με 15 ζευγάρια που αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς!

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Η Μαρουσιώτισσα κι ο Πειραιώτης. Το πιο αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου, δεν ήταν πάντα αγαπημένο και στη ζωή. Γνωρίστηκαν ήδη από τη σχολή και δεν τα βρήκαν αμέσως. Έγιναν το εθνικό ζευγάρι, που είχε παντρευτεί δεκάδες φορές επί σκηνής και στον κινηματογράφο. Αν κι οι δρόμοι τους χώρισαν ο γιος τους Γιάννης ήταν πάντα ο συνδετικός τους κρίκος κι η αγάπη τους για την Τέχνη, έστω κι από διαφορετικές οπτικές κοινή. Τους χρωστάμε πολλά. Όταν μιλάμε για Έλληνες ηθοποιούς που παντρεύτηκαν πάντα ως εκ θαύματος, το μυαλό μας πάει στην Αλίκη και το Δημήτρη, κι ας έγιναν πολλές φορές μαλλιά – κουβάρια την περίοδο του γάμου τους με διαρροές στον Τύπο. Η σχέση τους το ίδιο κινηματογραφική, όπως κι ο γάμος τους, που έγινε 18 Γενάρη του 1965 στους Δελφούς αλλά πάντα παθιασμένη κι αγαπησιάρικη, όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες.


 
Τίτος Βανδής – Μπέτυ Βαλάση

Παρ΄ όλο που ο Τίτος Βανδής, γιος καπνέμπορου από την Καβάλα είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και δεν απαρνιόταν τον καλλιτεχνικό χώρο, ο τελευταίος του γάμος με τη Μπέτυ Βαλάση, την αγαπημένη μας Λωξάνδρα  έμελε να τον σημαδέψει και στη μνήμη του κοινού. Σε καλούπια δεν χωρούσε ο Τίτος Βανδής που έκανε καριέρα στο εξωτερικό και έγινε και βουλευτής του ΚΚΕ. Οι άλλες γυναίκες που ήταν δίπλα του ήταν η Καίτη Ασπρέα με την οποία είχαν μια κόρη, η Αλέκα Παΐζη κι η Μαρία Αλκαίου.


 
Δημήτρης Νικολαΐδης – Σούλη Σαμπάχ

Από τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια μέχρι τέλους, που ο αγαπημένος της έχασε τη ζωή του. Η Ελληνίδα Αιγυπτιώτισσα κέρδισε με την πρώτη την καρδιά του Δημήτρη Νικολαΐδη, όταν γνωρίστηκαν εξαιτίας της Ίλιας Λιβυκού. Παντρεύτηκαν ένα μήνα μετά τη γνωριμία τους το Σεπτέμβριο του 1955 κι η αγάπη τους συνόδευε μια ζωή.
 
 
 
Ευαγγελία Σαμιωτάκη – Σπύρος Καλογήρου

Με… υψομετρική διαφορά, αφού η Ευαγγελία Σαμιωτάκη ήταν η ψηλή της οικογένειας, η λατρεία που της είχε ο Σπύρος Καλογήρου, παροιμιώδης. Ο έρωτάς τους ήταν γνωστός σε όλον τον κόσμο κι όσο σκληρός και κακός φαινόταν στον κινηματογράφο, τόσο καλοσυνάτος ήταν. Αξέχαστοι ως δευτεραγωνιστές στην ταινία με τους Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες.
 
 
 
Σωτήρης Μουστάκας – Μαρία Μπονέλου

Μαζί ως το τέλος και καρπός του έρωτά τους, η κόρη τους. Ο Σωτήρης Μουστάκας που θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ, ο Κύπριος πατριώτης ήταν μαζί με τη Μαρία Μπονέλου, που αρρώστησε βαριά πριν από εκείνον. Τελευταία κινηματογραφική παρουσία του αλησμόνητου «Σώτου» της σε ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, όπου η ελάχιστη χρονικά παρουσία του κλέβει τις εντυπώσεις, όπως συνέβη και στα νιάτα του με την ταινία Αλέξης Ζορμπάς.
 
 
 
Τζένη Καρέζη – Κώστας Καζάκος 

Αν και δεν ήταν ο πρώτος της σύζυγος (είχε παντρευτεί το Ζάχο Χατζηφωτίου)  ο έρωτας τους ήταν δυνατός κι ο γιος του Κωνσταντίνος το επιστέγασμα μιας μεγάλης αγάπης. Μαζί ως το τέλος κι ο γιος τους παντρεύτηκε ηθοποιό, την Τάνια Τρύπη σε δεύτερο γάμο, ασχέτως αν οι δρόμοι τους χώρισαν. Παρ΄ όλο που ο Κώστας Καζάκος ξαναπαντρεύτηκε κι έκανε άλλη οικογένεια με τη νέα σύντροφό του Τζένη και παιδιά, η σκιά της Τζένης Καρέζη, που φτιάχτηκε και το ίδρυμα για την ανακούφιση του πόνου, αφού έφυγε από καρκίνο, πάντα τον ακολουθεί. Εξαιτίας τους το ελληνικό κοινό είδε πράγματα και θάματα σε καιρούς χαλεπούς.
 


 
Αλέκος Αλεξανδράκης – Αλίκη  Γεωργούλη 

Η αδυναμία του Αλέκου Αλεξανδράκη στο ωραίο φύλο παροιμιώδης αλλά και το δεύτερο φύλο έτρεχε ξωπίσω του όπου εμφανιζόταν. Το απόλυτο αρσενικό του ελληνικού κινηματογράφου παντρεύτηκε τέσσερις φορές. Η Νόνικα Γαληνέα όμως ήταν τελικά εκείνη που κέρδισε τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου. Πολλές φορές έπαιξαν και μαζί με τη Γαληνέα. Η περίοδος  με τη Γεωργούλη όμως μας έδωσε τη  δυνατότητα να διαπιστώσουμε και το σκηνοθετικό του ταλέντο, με τη «Συνοικία το Όνειρο», μια νεορεαλιστική ταινία, που μοιάζει με τον ιταλικό κινηματογράφο. Οικονομικά τον διέλυσε, πολιτιστικά τον ανέβασε πολλά βήματα μπροστά από την εποχή του.
 
 
 
Κώστας Ρηγόπουλος – Κάκια Αναλυτή

Σπανίως ζευγάρια στον καλλιτεχνικό χώρο είναι τόσο αγαπημένα κι όποιος έμπαινε στο σπίτι τους στο Παλαιό Φάληρο, το διαπίστωνε. Αξέχαστη η συνύπαρξή τους – κινηματογραφική, θεατρική. Παντρεύτηκαν τρεις μήνες μετά τη γνωριμία τους, έκαναν οικογένεια κι έμειναν μαζί 56 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ευγένεια τους.
 
 
 
Έλλη Φωτίου – Στέφανος Ληναίος

Σα να μην πέρασε μια μέρα. Για πάντα μαζί κι ας έρθουν καημοί κι οικογένεια. Τα υπέροχα εκφραστικά μάτια της Έλλης Φωτίου, που γέμιζαν την οθόνη κι εμπνέουν μέχρι σήμερα  κι ο Στέφανος Ληναίος (Διονύσιος Μυτιληναίος) με την απίστευτη φωνή, να διεκδικεί πάντα το καλύτερο, για τον άνθρωπο, μέσα από το θέατρο, τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
 
 
 
Χρυσούλα Διαβάτη – Νικήτας Τσακίρογλου

Ωραίοι άνθρωποι και στην Τέχνη και στη ζωή, κι όποιος δεν τους έχει δει στο σανίδι σίγουρα έχει χάσει πολλά.  Δεν θα ξεχάσουμε το Νικήτα Τσακίρογλου να πρωταγωνιστεί στον «Ορέστη», στο Ηρώδειο, που μας σημάδεψε και μας μύησε στο αρχαίο δράμα. Ένα αποτύπωμα της μνήμης από τους κορυφαίους ρόλους που έχει ερμηνεύσει. Για τους νεότερους η Χρυσούλα Διαβάτη έδωσε ρέστα, ως οικιακή βοηθός σε τηλεοπτική σειρά -παρωδία πρωινάδικων, αλλά όποιος την έχει δει στο θέατρο αντιλαμβάνεται τη διαφορά του καλού ηθοποιού από το μέτριο. Έχουν κλείσει πέντε δεκαετίες μαζί κι έχουν πια κι εγγόνια…
 
 
 
Τάκης Χορν – Έλλη Λαμπέτη 

Παντρεύτηκε δυο φορές ο Δημήτρης Χορν αλλά όχι την Έλλη Λαμπέτη, που του τη χρέωναν κι έφτανε  σε σημείο να θυμώνει. Όμως ο έρωτάς τους αποτυπώθηκε τόσο έντονα στην Τέχνη, που κανείς δεν ήθελε να τους φανταστεί χώρια. Η καλή κοινωνία της εποχής χρέωνε στο Χορν στα νιάτα του κι ειδύλλιο με τη Δόρα Στράτου, την κόρη του αείμνηστου Στράτου, που ίδρυσε το ομώνυμο θέατρο στου Φιλοπάππου αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Η Λαμπέτη (Έλλη Λούκου)παντρεύτηκε δυο φορές, έζησε θυελλώδεις έρωτες και με άλλους άντρες, όπως και με τον Αλεξανδράκη αλλά από το Χορν έχει γραφτεί πως είχε μείνει έγκυος κι υποχρεώθηκε σε έκτρωση.
 
 
 
Φαίδων Γεωργίτσης – Μπέτυ Αρβανίτη 

Οι αισθηματικοί δρόμοι τους χώρισαν αλλά πάντα ο ελληνικός κινηματογράφος θα τους θυμάται σ΄ εκείνη την περίφημη πρώτη νύχτα γάμου, που είναι από τις ωραιότερες φαρσοκωμωδίες με ατάκες που έγραψαν ιστορία. Το ομορφόπαιδο με τα γαλανά μάτια, ο μάγκας που έκοψε το μουστάκι  έκαιγε καρδιές ενώ η Μπέτυ Αρβανίτη, όπως είχε αποκαλύψει εσχάτως γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος προκαλούσε ακόμη και τη ζήλεια της Βουγιουκλάκη.


 
 
Ξένια Καλογεροπούλου – Γιάννης Φέρτης

 Ένα ζευγάρι που οι δρόμοι τους χώρισαν κάποια στιγμή αλλά δεν έπαψαν να είναι αγαπημένα μας πρόσωπα. Αγαπημένη των παιδιών η Ξένια Καλογεροπούλου με τα φωτεινά γαλανά μάτια, μέγας καρδιοκατακτητής των γυναικών της εποχής, ο Γιάννης Φέρτης. Αργότερα εκείνος έκανε δεύτερο γάμο με την Μιμή Ντενίση, αλλά ούτε κι αυτός κράτησε κι αργότερα παντρεύτηκε τη Μαρίνα Ψάλτη. Κι η Ξένια Καλογεροπούλου ξαναπαντρεύτηκε αλλά εσχάτως έχασε το σύζυγό της.
 
 
 
Κώστας Χατζηχρήστος – Ντιριντάουα
 

Τα κουτσομπολιά της εποχής έδιναν κι έπαιρναν για την αδυναμία του κορυφαίου μας κωμικού στον ποδόγυρο  και για τα καλύτερα μπαλέτα που έφερνε. Ο «Ζήκος», σε αντίθεση με τους ρόλους του ήταν μορφωμένος. Δεν ξέρουμε αν «έριχνε» τις γυναίκες με το μάτι το τσακίρικο, όπως ισχυρίζεται στην απίθανη ταινία. Έκανε αρκετούς γάμους (κάποιοι μιλούν για 4 άλλοι για 5), αλλά στη συνείδηση του κοινού ήταν πάντα συνδεδεμένος με τη Ντιριντάουα, με την οποία απέκτησαν και μια κόρη. Η Καίτη Οικονόμου, κατά κόσμον Ντιριντάουα ήταν από τις γυναίκες που βγήκαν στο βουνό. Η πολυτάραχη ερωτική του ζωή και η σχέση του με το αλκοόλ, τον σημάδεψαν, όπως όμως σημάδεψαν το κοινό κι οι απίστευτες ερμηνείες του.
 
 
 
Νίκος Ρίζος – Έλσα Ρίζου
 

Ο Νίκος Ρίζος από την Άρτα, ο γίγαντας της οθόνης, έκανε  καριέρα 50 χρόνων εκμεταλλευόμενος τη σωματική του διάπλαση κι είχε πολλές κατακτήσεις στο γυναικείο φύλο. Αλησμόνητες οι στιγμές που μας χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο με τη Βασιλειάδου, τον Αυλωνίτη και το Χατζηχρήστο. Σοφεράντζα, μάγκας, καταπιεσμένος, ψωνισμένος, σε όλους τους ρόλους το ύψος του ταλέντου του τον έδειχνε μπασκετμπολίστα…  Η Έλσα ήταν ο βράχος της οικογένειας και καρπός του έρωτά τους, ο γιος τους. Δεν θα τον ξεχάσουμε κι από εκείνα τα υπέροχα θερινά βράδια στο Δελφινάριο, που μας χάρισε απίστευτες στιγμές γέλιου στην Επιθεώρηση.
 
 

 

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»