Παρουσίαση βιβλίου «Με τα μάτια της ψυχής μου» του Κυριάκου Νεοκλέους

 
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Λυκείου Νεοκλέους παρουσιάζει το βιβλίο «Με τα μάτια της ψυχής μου» του πρώην λυκειάρχη του Γυμνάσιου Έγκωμης, κ. Κυριάκου Νεοκλέους, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:30μμ στο Γυμνάσιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρα Κώστα Χαμπιαούρη.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

Με τα μάτια της ψυχής του μας μιλά ο Κυριάκος Νεοκλέους για τη σημαντική συμβολή της παιδείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του προσκοπισμού και του αθλητισμού στην καλή ανατροφή και σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων του τόπου μας, ούτως ώστε να γίνουν καλοί, έντιμοι και χρηστοί πολίτες. Η προσωπική αυτή κατάθεση των απόψεων και των θέσεων που ανέπτυξε ο φωτισμένος αυτός Δάσκαλος μέσα σε σχολικές αίθουσες και όχι μόνο, θα πρέπει να αποτελούν πολύτιμο οδηγό και εργαλείο αναφοράς τόσο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όσο και για τους ίδιους τους μαθητές.
 
Πρωταρχικό μέλημα του Κυριάκου Νεοκλέους, μέσω του πλούσιου εκπαιδευτικού και συγγραφικού του έργου, υπήρξε ανέκαθεν η πνευματική και ψυχική διάπλαση των παιδιών μέσω της σωστής διαπαιδαγώγησής τους. Ως εκ τούτου παρουσιάζει με λόγο παραινετικό τις απόψεις του για θέματα πνευματικής καλλιέργειας και διαμόρφωσης προσωπικοτήτων με ήθος και χαρακτήρα, μέσω της ανθρωπιστικής εκπαίδευσης, της πολυμάθειας, αλλά και των ηθικών αξιών που διδάσκει ο αθλητισμός και ο προσκοπισμός.
 
Η παρούσα έκδοση αποτελεί το απαύγασμα μιας πολυετούς πορείας ενός πρωτοπόρου εκπαιδευτικού και τον ελάχιστο φόρο τιμής προς μία εξέχουσα προσωπικότητα της κυπριακής Πολιτείας, με πλούσια και πολυσχιδή δράση και προσφορά. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Κυριάκος Νεοκλέους στο βιβλίο αυτό «Το σχολικό έργο είναι έργο απαιτητικό και άκρως υπεύθυνο, ίσως περισσότερο υπεύθυνο παρά ότι γενικώς πιστεύεται, αφού είναι υποχρεωμένο να πετυχαίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους σκοπούς του. «Αποτυχία στην παιδεία δεν επιτρέπεται, ούτε καν μπορεί να νοηθεί».
 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»