Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Παρουσίαση βιβλίου «Με τα μάτια της ψυχής μου» του Κυριάκου Νεοκλέους

  15/10/2019 14:26
Παρουσίαση βιβλίου «Με τα μάτια της ψυχής μου» του Κυριάκου Νεοκλέους

Παρουσίαση βιβλίου «Με τα μάτια της ψυχής μου» του Κυριάκου Νεοκλέους

  15/10/2019 14:26
 
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Λυκείου Νεοκλέους παρουσιάζει το βιβλίο «Με τα μάτια της ψυχής μου» του πρώην λυκειάρχη του Γυμνάσιου Έγκωμης, κ. Κυριάκου Νεοκλέους, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:30μμ στο Γυμνάσιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρα Κώστα Χαμπιαούρη.
 

Με τα μάτια της ψυχής του μας μιλά ο Κυριάκος Νεοκλέους για τη σημαντική συμβολή της παιδείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του προσκοπισμού και του αθλητισμού στην καλή ανατροφή και σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων του τόπου μας, ούτως ώστε να γίνουν καλοί, έντιμοι και χρηστοί πολίτες. Η προσωπική αυτή κατάθεση των απόψεων και των θέσεων που ανέπτυξε ο φωτισμένος αυτός Δάσκαλος μέσα σε σχολικές αίθουσες και όχι μόνο, θα πρέπει να αποτελούν πολύτιμο οδηγό και εργαλείο αναφοράς τόσο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όσο και για τους ίδιους τους μαθητές.
 
Πρωταρχικό μέλημα του Κυριάκου Νεοκλέους, μέσω του πλούσιου εκπαιδευτικού και συγγραφικού του έργου, υπήρξε ανέκαθεν η πνευματική και ψυχική διάπλαση των παιδιών μέσω της σωστής διαπαιδαγώγησής τους. Ως εκ τούτου παρουσιάζει με λόγο παραινετικό τις απόψεις του για θέματα πνευματικής καλλιέργειας και διαμόρφωσης προσωπικοτήτων με ήθος και χαρακτήρα, μέσω της ανθρωπιστικής εκπαίδευσης, της πολυμάθειας, αλλά και των ηθικών αξιών που διδάσκει ο αθλητισμός και ο προσκοπισμός.
 
Η παρούσα έκδοση αποτελεί το απαύγασμα μιας πολυετούς πορείας ενός πρωτοπόρου εκπαιδευτικού και τον ελάχιστο φόρο τιμής προς μία εξέχουσα προσωπικότητα της κυπριακής Πολιτείας, με πλούσια και πολυσχιδή δράση και προσφορά. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Κυριάκος Νεοκλέους στο βιβλίο αυτό «Το σχολικό έργο είναι έργο απαιτητικό και άκρως υπεύθυνο, ίσως περισσότερο υπεύθυνο παρά ότι γενικώς πιστεύεται, αφού είναι υποχρεωμένο να πετυχαίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους σκοπούς του. «Αποτυχία στην παιδεία δεν επιτρέπεται, ούτε καν μπορεί να νοηθεί».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας