Εγκαίνια στη Λεμεσό με ατομική έκθεση του Αλέκου Φασιανού

H Golden Gallery by Kapatays υποδέχεται για άλλη μια φορά τον κορυφαίο Έλληνα εικαστικό καλλιτέχνη Αλέκο Φασιανό, αυτή τη φορά με αφορμή τα εγκαίνια της στη Λεμεσό που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη ο οποίος θα βρεθεί στην Κύπρο ειδικά για την εκδήλωση.
 
Η έκθεση, με τίτλο «μικρά, μικρά, μικρά», περιλαμβάνει τριάντα πρωτότυπα έργα μικρών διαστάσεων (από 20cm x 25cm μέχρι 60cm x 80cm) εμπνευσμένα από τη θάλασσα της Κύπρου, με επίκεντρο όπως πάντα τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον και με έκδηλη τη χαρακτηριστική καθαρότητα των γραμμών, του χρώματος και της κίνησης του διεθνούς καλλιτέχνη. Πρόκειται για μια καινούρια θεματική ενότητα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την Κύπρο και τη συγκεκριμένη έκθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη ατομική έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Κύπρο και η πρώτη στη Λεμεσό.
 

Ο Αλέκος Φασιανός θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1960 μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει λιθογραφία στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών και από το 1974 ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Από το 1959, χρονιά της πρώτης ατομικής του παρουσίασης στην Αθήνα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από εβδομήντα ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Μόναχο, Τόκυο, Αμβούργο, Ζυρίχη, Μιλάνο, Βηρυτό, Στοκχόλμη, Λονδίνο κ.ά., ενώ συμμετείχε επανειλημμένα σε ομαδικές εκθέσεις και γνωστές διεθνείς διοργανώσεις ανά την υφήλιο. Από το 2009 είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 και θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10:00πμ μέχρι τις 8:00μμ.
 
Golden Gallery by Kapatays, 28ης Οκτωβρίου 353, Olympic Residence, Λεμεσός, τηλ. 99643177, 25588841.

 

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου: «Έπαθα έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, υπέφερα!»
Ιβάν Σβιτάιλο: «Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Mπήκα στο χειρουργείο με χαμόγελο και οι άλλοι κλαίγανε!»
Δεν προχώρησε ούτε σήμερα η διαδικασία αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα - Οι τελευταίες εξελίξεις
Η στιγμή που o Αντώνης Ρέμος ζητά συγγνώμη από τους Αλβανούς: «Η Ελλάδα σας πλήγωσε»
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκπλήξεις, τα ηχηρά ονόματα & οι celebrities
Λευτέρης Ελευθερίου για την οικονομική βοήθεια στον Θανάση Βισκαδουράκη: «Άμα τα λες τι νόημα έχει…»
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
Μετά από 7 σεζόν η Έλενα Παπαρίζου αποχαιρετά το #TheVoiceGR - Στην θέση της στο νέo κύκλο η Απόλυτη
Ορέστης Τζιόβας: «Έλαβα πολύ αρνητικά, άσχημα σχόλια και βρισίδι. Δεν το μετάνιωσα, ήταν αναμενόμενo»