Η βραβευμένη κυπριακή ταινία του Άδωνη Φλωρίδη δίνει σύντομα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Κώστας, ο συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας δέχεται πιέσεις από τον παραγωγό του να παραδώσει νέα επεισόδια και έχει ξεμείνει από ιδέες. Έχοντας μόλις μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία και ψάχνοντας για κάτι για να τον εμπνεύσει, η προσοχή του στρέφεται προς τους μυστήριους γείτονές του, τους οποίους αρχίζει να παρακολουθεί. Ο Κώστας όμως έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα γύρω του, κι εκεί ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Άδωνη Φλωρίδη, Rosemarie.
 
Η δραματική αυτή ταινία -την οποία παρουσιάζει η AMP Filmworks- προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 15ο φεστιβάλ Cyprus Film Days και βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ενώ στο 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Ελληνικού προγράμματος που απονέμει η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ). Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η ΠΕΚΚ βράβευσε μια αμιγώς κυπριακή παραγωγή με τη συγκεκριμένη διάκριση.
 
Με βάση τις κριτικές, η Rosemarie «κερδίζει από το πρώτο πλάνο το θεατή. Εδώ έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με έναν κινηματογραφιστή, σοβαρότατο γνώστη των κανόνων του σασπένς, που σιγά σιγά ξετυλίγει ένα οικογενειακό δράμα που κρύβει μυστικά, μέχρι το τελευταίο λεπτό». (Πάνος Τράγος, avopolis.gr).
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Κόκκινος, Ανδρέας Βασιλείου, Μάριος Ιωάννου, Ανδρούλα Ηρακλέους, Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιόλα Κλείτου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Μάριος Αριστοτέλους, Εμμανουέλλα Χαραλάμπους-Engel κ.α.
 
Το κυπριακό αυτό θρίλερ με την υπογραφή του Άδωνη Φλωρίδη, κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στις 8 Μαρτίου 2018 και θα προβάλλεται στους κινηματογράφους K Cineplex σε όλες τις πόλεις για περίοδο δύο εβδομάδων.
 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»