Η "Παράδοξη Αφροδίτη" συνεχίζει τις εκδηλώσεις στην Λεβέντειο Πινακοθήκη!

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνεχίζει τις εκδηλώσεις για την Παράδοξη Αφροδίτη και τον Νοέμβριο με ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
 
Η έκθεση Παράδοξη Αφροδίτη που φιλοξενείται από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της Πινακοθήκης μέχρι σήμερα.  Για πρώτη φορά στην Κύπρο, το φιλότεχνο κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει το μεγαλύτερο αφιέρωμα στην Κύπριδα θεά, όπως αυτή ερμηνεύτηκε και αποτυπώθηκε στη Δυτική τέχνη, μέσα από έργα 19 μουσείων, πινακοθηκών και ιδιωτικών συλλογών από την Ευρώπη και την Αμερική.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η Λεβέντειος Πινακοθήκη διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων,  ποικίλου ενδιαφέροντος, από τον Οκτώβριο μέχρι και Δεκέμβριο. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με θέματα που αφορούν τη γυναίκα. Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.  
 
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Νοεμβρίου ανοίγει αυλαία την 1η Νοεμβρίου με το  εργαστήριο ζωγραφικής για ενήλικες, με τον εικαστικό και δάσκαλο τέχνης Αλέξη Μιχαηλίδη, με τίτλο «Η Αφροδίτη του 21ου αιώνα», στις 18:30-20:30.
 
Στις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-10 χρονών από τις 10:30-12:00, με τίτλο «Oι Μύθοι της Αφροδίτης».
Παράλληλα, στις 11:00 οι επισκέπτες θα έχουν την εμπειρία να απολαύσουν μια ειδική, δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση, από την Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί επίσης η εικαστική εγκατάσταση για ένα ιδιαίτερο πρόγευμα, μόνο για δύο, με οικοδεσπότρια την εικαστικό Λία Λαπίθη, με τίτλο «Το Παράδοξο Πρόγευμα της Αφροδίτης». Τα καθαρά έσοδα από το πρωτότυπο αυτό πρόγευμα  θα διατεθούν στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.
 
Στις 8 Νοεμβρίου στις 11:00, η Διευθύντρια της Πινακοθήκης, Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, θα παραθέσει ακόμη μια ειδική ξενάγηση, δωρεάν για το κοινό, στην Παράδοξη Αφροδίτη, ενώ η Διάλεξη της Τετάρτης θα φιλοξενήσει τον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας, Peter Humfrey, σε μια διάλεξη στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «Venus, Venice and Cyprus».
 
Στις 9 Νοεμβρίου, το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια συλλογική εγκατάσταση των φοιτητών του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederic, με τίτλο «Αφροδίτη» στην Αίθουσα Claude Monet. Η έκθεση θα ανοίξει στις 19:30 και θα διαρκέσει από τις 10/11/2017 – 15/01/2018.
 
Στις 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ενότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  «Οικογενειακές Κυριακές», θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο εμπνευσμένο από την προσωρινή έκθεση Παράδοξη Αφροδίτη «Η Αφροδίτη και το Περιστέρι». Η εικαστικός Ιωάννα Φιλίππου σάς περιμένει για να μοιραστείτε μια ξεχωριστή οικογενειακή εμπειρία από τις 10:30-12:00.
 
Τέλος στις 28 Νοεμβρίου διοργανώνεται «ένα ξεχωριστό απόγευμα – αφιέρωμα στην Παράδοξη Αφροδίτη» με στόχο την ενίσχυση του ταμείου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού – Κλάδος Λευκωσίας.
 
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22668838 ή στο email info@leventisgallery.org.
Ακολουθήστε τη Λεβέντειο Πινακοθήκη στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.leventisgallery.org, για να πληροφορηθείτε σχετικά με τις εκδηλώσεις.
 
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΒΕΝΤΕΙΟΥ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ - Όταν η αγορά γίνεται Τέχνη!
Το Πωλητήριο προσφέρει νέες σειρές δώρων, μερικές σε περιορισμένο αριθμό, εμπνευσμένες ειδικά από την έκθεση Παράδοξη Αφροδίτη.
 

Δειτε Επισης

Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα, επιστρέφει από τις 24 Απριλίου!
Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τις Dona Amirotou και Katie Miltiadous & Band
Φιλανθρωπική εκδήλωση ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ… ΔΩΣΕ ΖΩΗ
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
«ΑνθίΖΩ» Έκθεση φωτογραφίας στη Rodax Art Gallery Τετάρτη 17 Απριλίου, 18.00
Η έκθεση Purity, ανοίγει το Σάββατο 13 Απριλίου στη γκαλερί t.a.s.© στη Λεύκαρα, με 16 κύπριους καλλιτέχνες
Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης επιστρέφουν στην Κύπρο για Live εμφανίσεις
«The Glowmorous Dinner»: Φιλανθρωπικό Δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας