Πολιτιστικός Μήνας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη

 Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καλλιεργώντας και εμπεδώνοντας την αρχή ότι το πανεπιστήμιο είναι ταυτόχρονα χώρος γνώσης και πολιτισμού, έχει θεσμοθετήσει ετήσιες εκδηλώσεις «Πολιτιστικού Μήνα». Ο «Πολιτιστικός Μήνας 2017» είναι αφιερωμένος στη μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου η κοινωνική και πολιτική δράση, το πολιτισμικό και μουσικό του έργο έτυχαν παγκόσμιας αναγνώρισης. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τιμώντας την τεράστια προσφορά του Μίκη στον κόσμο - εντός και εκτός Ελλάδας -, τον αναγόρευσε τον Μάη του 2017 σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τεχνών.
 
 Στο πλαίσιο του πολιτιστικού μήνα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου,  συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους Μπάμπη Τσέρτο(φωνή) Ιωάννα Φόρτη(φωνή) Δημήτρη Παπαγγελίδη(κλασική κιθάρα) Μαριλίζα Παπαδούρη-Παπαγγελίδη (βιολοντσέλο) Νάταλη Νεοφύτου (όμποε και αγγλικό κόρνο) Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο) και Κώστα Καρτελιά (ποιητή).   Επίσης θα πραγματοποιηθεί η  πρώτη παγκύπρια εκτέλεση του έργου «Ως Αρχαίος Άνεμος» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Διονύση Κατατζά.  Είσοδος ελεύθερη.
 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις 2-26 Οκτωβρίου 2017 και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα, επιστρέφει από τις 24 Απριλίου!
Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τις Dona Amirotou και Katie Miltiadous & Band
Φιλανθρωπική εκδήλωση ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ… ΔΩΣΕ ΖΩΗ
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
«ΑνθίΖΩ» Έκθεση φωτογραφίας στη Rodax Art Gallery Τετάρτη 17 Απριλίου, 18.00
Η έκθεση Purity, ανοίγει το Σάββατο 13 Απριλίου στη γκαλερί t.a.s.© στη Λεύκαρα, με 16 κύπριους καλλιτέχνες
Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης επιστρέφουν στην Κύπρο για Live εμφανίσεις
«Να είσαι εκεί»... στον οδικό έρανο της Πορείας Χριστοδούλας