Λογοτεχνικός περίπατος από τα Public στις Πλάτρες «Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη»


 
Tα καταστήματα Public, η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού, Discover Greek Culture, και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, οργανώνουν το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017 στις 11:00π.μ. λογοτεχνικό περίπατο στις Πλάτρες αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη, φέρνοντας έτσι και στην Κύπρο ένα βραβευμένο θεσμό των καταστημάτων Public στην Ελλάδα.
 
Τα Public σε συνεργασία με τον οργανισμό Discover Greek Culture ξεκίνησαν το θεσμό το 2015 στην Αθήνα, και αναδείχτηκαν γρήγορα σε ένα θεσμό πολύ αγαπητό συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του βιβλιόφιλου κοινού. Στους «Λογοτεχνικούς Περιπάτους», οι λίγοι τυχεροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μαζί με συγγραφείς (όταν αυτό είναι εφικτό), ειδικούς στον χώρο του βιβλίου και εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων σε διάφορες περιοχές της κάθε πόλης ανακαλύπτοντας την ιστορία, τα μυστικά και το έργο γνωστών συγγραφέων και ποιητών. Στο τέλος της περιήγησης το κοινό συνομιλεί με τον ίδιο τον συγγραφέα ή -όποτε αυτό δεν είναι εφικτό- με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον δημιουργό και το έργο του.

 
«Πεύκα, αέρας», σημείωνε στο ημερολόγιό του, ξυπνώντας στις Πλάτρες, εκείνο το Σεπτεμβριάτικο πρωί του 1954, ο Γιώργος Σεφέρης. Αυτά τα ίδια πεύκα και αυτόν τον ίδιο αέρα θα έχουν ως αίσθηση και περιβάλλοντα χώρο οι συμμετέχοντες στον περίπατο, οι οποίοι θα ακολουθήσουν τα χνάρια του ποιητή, βιώνοντας, με έναν διαφορετικό τρόπο, τον μαγευτικό αυτόν τόπο που εκείνος γνώρισε εξήντα τρία χρόνια πριν και απαθανάτισε στο πασίγνωστο ποίημά του «Ελένη».

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών. Οι συμμετέχοντες, μετά από τη ξενάγηση στις διάφορες στάσεις του περιπάτου που σχετίζονται με την παραμονή του Γιώργου και της Μαρώς Σεφέρη στις Πλάτρες, θα κατευθυνθούν, ως τελευταία στάση του περιπάτου, στην Αίθουσα «Γιώργος Σεφέρης» του Πολιτιστικού Κέντρου Πλατρών, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον ιστορικό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ. Γιώργο Γεωργή και την φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου, με τους οποίους, θα συζητήσουν για τη ζωή, το έργο και την κυπριακή εμπειρία του Γιώργου Σεφέρη.
 
Οι δύο επόμενοι Λογοτεχνικοί Περίπατοι θα οργανωθούν στη Λεμεσό και την Λευκωσία ως ακολούθως:
  • 21 Οκτωβρίου 2017, Στα χνάρια του Βασίλη Μιχαηλίδη, Λεμεσός
  • 25 Νοεμβρίου 2017, Στα χνάρια του Κώστα Μόντη, Λευκωσία
Tα Public με την εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού Discover Greek Culture απέσπασαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο βραβείο για το θεσμό των Λογοτεχνικών Περιπάτων στην τελετή απονομής των Ermis Awards 2016, των βραβείων που διοργανώνονται από την ΕΕΔΕ (Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος) και αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και επικοινωνίας στην Ελλάδα.  Πιο συγκεκριμένα ο θεσμός διακρίθηκε στις ενότητες Direct Marketing με SILVER Βραβείο και PR- Experiential Events με BRONZE Βραβείο.
 
Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00)
 
Οι συνημμένες φωτογραφίες είναι από τον 1ο Λογοτεχνικό Περίπατο της Αθήνας που ήταν και πάλι αφιερωμένος στο Γιώργο Σεφέρη, με το σπίτι του ποιητή να αποτελεί ένα από τους σταθμούς του περιπάτου.
 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζουμε ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά!
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους