Stratup 4 Peace από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στη Κύπρο!

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Startups4Peace, την Πεμπτη 1 Ιουνίου 2017 και ώρα 5:30μ.μ, στον πολυχώρο ΓΚΑΡΑΖ στη Λευκωσία.
 
Στην σύντομη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι κύριοι στόχοι του νέου προγράμματος Startups4Peace που στοχεύει να φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου. Το Startups4Peace θα παρέχει κίνητρα, γνώσεις και τα μέσα για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών. Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο, και να αυξήσει τις επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.
Πέρα από διαγωνισμός, φέτος  το Startups4Peace,  εμπλουτίζεται με μίνι πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration program). Οι νικητές του Startups4Peace θα συμμετάσχουν στο SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσης στην Ευρώπη για startups, στο Ελσίνκι στη Φινλανδία μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2017.  
Το  Startups4Peace  διοργανώνεται από την πρεσβεία της Φινλανδίας και το Startup Cyprus σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.
O Πρέσβης της Φιλανδίας στη Κύπρο κος Timo Heino στο χαιρετισμό του ανέφερε συνεχίζουμε και επεκτείνουμε το πρόγραμμα Startups4Peace για τρίτη χρονιά φέτος. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε ανθρώπους και επιχειρηματίες από τις δύο κοινότητες και να τους εμπνεύσουμε να δημιουργήσουν νεοσύστατες εταιρείες με κοινή αντίληψη και συνεργασία. Στη Φινλανδία” συνέχισε “έχουμε μερικά εκπληκτικά παραδείγματα, τα οποία είναι  οι επιτυχημένες ιστορίες επιχειρηματικότητας (success stories). Η συνταγή είναι απλή: οι νεοσύστατες επιχειρήσεις χρειάζονται στην αρχή στήριξη ώστε οι μεγάλες επιχειρηματικές ιδέες να μην χαθούν, και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε και να πετύχουμε με το Startups4Peace,” τόνισε.
 
Να φέρουμε τους ανθρώπους από τις δύο κοινότητες μαζί και να τους βοηθήσουμε να συνεργαστούν. Φυσικά ελπίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα είναι ένα μικρό βήμα για την προετοιμασία του καλύτερου μέλλοντος στην ενωμένη Κύπρο και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τώρα τον καλύτερο δυνατό νέο συνεργάτη για την οργάνωση του προγράμματος, το Startup Cyprus ”κατέληξε
O κος Φειδίας Πηλείδης, Πρόεδρος Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, συνεχάρη την Πρεσβεία της  Φινλανδίας και ειδικότερα τον Πρέσβη Α.Ε. κος Timo Heino, για την πρωτοβουλία να οργανώσει το Startups4Peace για ένα ακόμη έτος (αυτό είναι το τρίτο έτος που τρέχει).Η εκδήλωση έχει διπλό στόχο, να ενθαρρύνει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, και ιδιαίτερα τη δημιουργία επιχειρήσεων εκκίνησης και παράλληλα να προωθήσει τη δικοινοτική συνεργασία μεταξύ των νέων φιλόδοξων επιχειρηματιών και πιστεύουμε ότι η επανένωση θα προσφέρει στην Κύπρο μια μοναδική ευκαιρία να επανασχεδιάσει και να εισαγάγει νέες πολιτικές και μέτρα που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και γενικά τον επιχειρηματικό τομέα” ανέφερε.
 
Ο κύριος Φίκρι Τόρος, Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου συνεχάρηκε και αυτός με τη σειρά του την Πρεσβεία της  Φινλανδίας και ειδικότερα τον Πρέσβη Α.Ε. κ. Timo Heino, για την πρωτοβουλία να οργανώσει το Startups4Peace και το Startup Cyprus για την διοργάνωση  και ανάφερε ότι η έναρξη του προγράμματος γίνεται την ιδανική στιγμή μιας και οι δύο ηγέτες σύντομα θα συναντηθούν στην Νέα Υόρκη. Ευχαριστώντας τον κό  Πηλείδη, , για την άψογη τους συνεργασία, ανάφερε ότι “με την επανένωση του νησιού οι δύο κοινότητες θα μπορέσουν να προσφέρουν πολλά στον επιχειρηματικό κόσμο γιατί ως Κύπριοι είμαστε εργατικός λαός πάντα προσπαθώντας να αριστεύουμε σε ότι κάνουμε.” 
 
Ο Χριστόφορος Τζιηρτζιηπής, εκ μέρους του  Startup Cyprus παρουσίασε την οργάνωση και ανάφερε πως “Το Startup Cyprus είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομία. Με διάφορες ενέργειες όπως το εθνικό μανιφέστο για startups αλλά και συμμάχους όπως το European Startup Network και το Allied for Startups έχει κάνει σημαντικά βήματα τόσο για το Κυπριακό όσο και για το  Ευρωπαϊκό Startup οικοσύστημα.”   
 
"Ο John F Kennedy είπε κάποτε “μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου», ανέφερε η κα Σταυριάνα Κοφτερός cofounder του Startup Cyprus.
«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς για τη χώρα μας», συνέχισε, "είναι να φέρουμε κοντά νέους από τις δύο κοινότητες, να τους διδάξουμε τις μεθόδους και να τους δώσουμε τα εργαλεία για να μπορέσουν να κάνουν αποτελεσματική εκκίνηση της επιχειρηματικής τους ιδέας, να έχουν κοινές εμπειρίες. Αυτός είναι ο στόχος για το Startups4peace,” συμπλήρωσε.  “Η εμπιστοσύνη της Πρεσβείας της Φινλανδίας που μας δόθηκε ως Startup Cyprus για την διοργάνωση του προγράμματος μας τιμά ιδιαίτερα”, τόνισε.
Από την πλευρά του ο Tunç Yalgin, μέλος του Startup Cyprus ανέφερε ότι “κατά την διάρκεια του προγράμματος Startups4Peace δύο καταπληκτικοί Φινλανδοί έμπειροι σε νεοφυής επιχειρήσεις θα έρθουν για τα δύο Masterclasses και θα βοηθήσουν τους φιναλίστ να πάρουν τη ιδέα τους μέχρι το επίπεδο που απαιτείται από το SLUSH! οι νικητές θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή στα Pitch Battles τόσο για τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες όσο και για τις δικοινοτικές επιρροές του έργου τους.”
Πληροφορίες για τα εργαστήρια, τα κριτήρια επιλογής καθώς και ο σύνδεσμος για κατάθεση αίτησης συμμετοχής βρίσκονται στον ιστοχώρο του προγράμματος (www.startups4peace.com)www.startups4peace.com.
Η προθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής είναι η 26η Ιουνίου.
Ακολούθησε δεξίωση για τους καλεσμένους.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα, επιστρέφει από τις 24 Απριλίου!
Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τις Dona Amirotou και Katie Miltiadous & Band
Φιλανθρωπική εκδήλωση ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ… ΔΩΣΕ ΖΩΗ
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
«ΑνθίΖΩ» Έκθεση φωτογραφίας στη Rodax Art Gallery Τετάρτη 17 Απριλίου, 18.00
Η έκθεση Purity, ανοίγει το Σάββατο 13 Απριλίου στη γκαλερί t.a.s.© στη Λεύκαρα, με 16 κύπριους καλλιτέχνες
Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης επιστρέφουν στην Κύπρο για Live εμφανίσεις
«Να είσαι εκεί»... στον οδικό έρανο της Πορείας Χριστοδούλας