Έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Κουρατζή «Memento Mori»

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του βραβευμένου καλλιτέχνη Στέφανου Κουρατζή, με τίτλο «Memento Mori» στις 29 Μαΐου, στις 19:00, στο foyer του Πολιτιστικού Κέντρου του πανεπιστημίου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος.  
 
Πρόκειται για την προσωπική ματιά του φωτογράφου σε Ορυχεία της Κύπρου μέσα από 26 ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ο καλλιτέχνης εκθέτει στο κοινό, το απάνθισμα ενός ταξιδιού και την ολοκλήρωση μιας σπουδής που κράτησε τέσσερα χρόνια.
 
«Memento Mori» είναι μια λατινική παροιμιώδης φράση που θα πει «να θυμάμαι ότι είσαι θνητός». Το ψιθύριζαν στους Ρωμαίους αυτοκράτορες την ώρα της στέψης τους. Η φράση επανήλθε στη βικτωριανή εποχή, με την ανακάλυψη της δαγκεροτυπίας, της πρώιμης φωτογραφικής τεχνικής.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουνίου και θα είναι ελεύθερη για το κοινό (9:00- 21:00)
 
Λίγα λόγια για το φωτογράφο…
 
Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια είναι φωτογράφος στο συγκρότημα «Ο Φιλελεύθερος». Παράλληλα συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2001 ζει και εργάζεται στην Κύπρο ενώ έχει συνεργαστεί με Διεθνή ΜΜΕ και Πρακτορεία Ειδήσεων (AFP, Xinhua). Ταξίδεψε και κατέγραψε γεγονότα και ιστορίες σε διάφορες χώρες όπως η Κούβα, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη και το Ιράν μεταξύ άλλων. Για τη δουλειά του έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς όπως, IPA, PX3, Fujifilm Euro Press κλπ.
 
Φωτογραφίες του υπάρχουν σε βιβλία καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.
Η δουλειά του ισορροπεί ανάμεσα στην κάλυψη της καθημερινής επικαιρότητας αλλά και σε λεπτομέρειες που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής.
  

Δειτε Επισης

Paradox Museum Limassol: Γιορτάζουμε ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά!
Ράλι Κλασικού & Μη κλασικού Αυτοκινήτου για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
6th SPRING FESTIVAL: Έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία, πιο ανανεωμένο από ποτέ!
DUENDE: "Ισπανική Μουσική, Λατινoαμερικάνικες Μελωδίες & Δημοφιλή Έργα"
Bodies we fa|| for Περφόρμανς Ντοκουμέντο για την προσβασιμότητα στον Έρωτα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Εκπληκτικές επιλογές δώρων από τα Public για να χαρίσεις στις σπουδαίες γυναίκες της ζωής σου!
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού με ένα πάρτι που τα έχει όλα!
Paradox Museum Limassol Carnival Fiesta: Η Παράδοξη Καρναβαλίστικη Φιέστα που έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω
Zolcerix presents Οι IL DIVO στην Κύπρο!
Open Calls: Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 και σειράς Στιγμές στο Μουσείο‘24 από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου