Σμύρνη μου αγαπημένη

Η ΟΠΑΠ Κύπρου και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παρουσιάζουν το έργο της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» για επτά μόνο παραστάσεις στην Κύπρο, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των πακέτων αγάπης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, τα οποία διατίθενται σε δυσπραγούντες συνανθρώπους μας. Το έργο που αγαπήθηκε από το κοινό στην Ελλάδα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, θα παρουσιάζεται καθημερινά, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, από τις 11 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2016.

To έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη» ζωντανεύει την ιστορική μνήμη και προσφέρει συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία. Βασίζεται σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κείμενο, που θα μεταφέρει τους θεατές στη ζωή της κοσμοπολίτικης Σμύρνης, της Σμύρνης του ξεριζωμού και της ξενιτιάς μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών: Μιμής Ντενίση, Κώστα Βουτσά, Τάσου Χαλκιά, Μιχάλη Μητρούση, Τάσου Νούσια, Χριστίνας Αλεξανιάν, Μάνου Ζαχαράκου, Δημήτρη Μακαλιά, Κατερίνας Γερονικολάου, Νέδης Αντωνιάδη και Λευτέρη Ζαμπετάκη.

Το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση για τη Σμύρνη και την ιστορία της, γράφτηκε μετά από έρευνα πολλών ετών και καλύπτει την πιο σημαντική ιστορικά περίοδο από το 1917 μέχρι την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 και πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική από την ορχήστρα Εστουδιαντίνα, πλούσια σκηνικά και κοστούμια εποχής, καθώς και αυθεντικό φωτογραφικό υλικό από τη θρυλική πόλη.

Το έργο περιγράφει, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας, την ανεπανάληπτη ζωή της κοσμοπολίτισσας πρωτεύουσας της Ιωνίας από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι το τέλος της πόλης. Η πολυπολιτισμική κοινωνία της Σμύρνης με τους Λεβαντίνους, Αρμένηδες, Τούρκους και Ρωμιούς, ο μαγικός τρόπος ζωής, η κουζίνα και η μουσική που συνδυάζουν αρμονικά τα στοιχεία όλων των εθνοτήτων αλλά και οι κρυφές δυσαρμονίες τους, περνούν μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων. Και φυσικά πίσω απ’ αυτές αποτυπώνονται η πολιτική ιστορία, τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και οι πολιτικές βλέψεις που οδήγησαν στην καταστροφή της περίφημης πόλης.

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εισιτήρια προπωλούνται στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε όλη την Κύπρο, στην τιμή των €20 και €25.

Πληροφορίες: 22793728 / 22442878

Δειτε Επισης

Paradox Museum Limassol: Γιορτάζουμε ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά!
Ράλι Κλασικού & Μη κλασικού Αυτοκινήτου για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
6th SPRING FESTIVAL: Έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία, πιο ανανεωμένο από ποτέ!
DUENDE: "Ισπανική Μουσική, Λατινoαμερικάνικες Μελωδίες & Δημοφιλή Έργα"
Bodies we fa|| for Περφόρμανς Ντοκουμέντο για την προσβασιμότητα στον Έρωτα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Εκπληκτικές επιλογές δώρων από τα Public για να χαρίσεις στις σπουδαίες γυναίκες της ζωής σου!
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού με ένα πάρτι που τα έχει όλα!
Paradox Museum Limassol Carnival Fiesta: Η Παράδοξη Καρναβαλίστικη Φιέστα που έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω
Zolcerix presents Οι IL DIVO στην Κύπρο!
Open Calls: Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 και σειράς Στιγμές στο Μουσείο‘24 από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου