Με το δεξί στην Ίμολα ο Χάμιλτον

Τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές της Ίμολα πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός είχε διαφορά 297 χιλιοστών από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν.

Η πίστα της Ίμολα επέστρεψε στην F1 μετά από 14 χρόνια και οι ομάδες είχαν μόνο μια ελεύθερη περίοδο δοκιμών για να προετοιμαστούν, ενώ από τους οδηγούς μόνο ο Κίμι Ραϊκόνεν είχε προλάβει την πίστα πριν χάσει τη θέση της στο ημερολόγιο.

Ο Χάμιλτον κατάφερε να προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα στην πίστα ώστε να κάνει τον καλύτερο χρόνο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Φερστάπεν να είναι σχεδόν τρία δέκατα πιο αργός. Ο Βάλτερι Μπότας συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, με γύρο σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργό από τον ομόσταυλό του στη Mercedes.

Ο Πιέρ Γκασλί κατάφερε να κάνει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο με την AlphaTauri. Ο Γάλλος αυτό το σαββατοκύριακο φοράει ένα κράνος αφιερωμένο στον μεγάλο Άιρτον Σένα, που έχασε τη ζωή του σε αυτή την πίστα το 1994.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν πέμπτος, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν μόλις 12ος στην πίστα που φέρει το όνομα των Έντσο και Ντίνο Φεράρι.