Μαχητική Ανόρθωση, βύθισε τον... προβληματικό ΑΠΟΕΛ-Τρίζει ο πάγκος Ουζουνίδη

Με τα γκολ των Βργκοτς και Κβιλιτάϊα, η Ανόρθωση κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με 2-0 και σκαρφαλώνει πλέον στους 16 βαθμούς, αφήνοντας τους γαλαζοκίτρινους στους οκτώ βαθμούς. 

Η ομάδα της Αμμοχώστου, γεύτηκε την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι, αφού στα δύο προηγούμενα με Ομόνοια και Απόλλωνα, στο ίδιο γήπεδο, μετρά μία ισοπαλία, 1-1 με την Ομόνοια και μια ήττα, 1-3 από τον Απόλλωνα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο της ομάδας της Λευκωσίας, πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σκούρα και ιδιαίτερα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αφού αρκετός λόγος έγινε για το ότι θα ήταν το τελευταίο του... χαρτί. 

Οι γαλαζοκίτρινοι, για ακόμη ένα παιχνίδι δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους και πλέον η απόφαση βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης. 

Τα γκολ της αναμέτρησης:

-Κεφάλι στο σκορ πήρε από νωρίς η Ανόρθωση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, μόλις στο 9'. 

Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά από αριστερά, ο Νούχιου με λάθος απομάκρυνση με το κεφάλι, η μπάλα κατέληξε στον Βργκοτς, ο οποίος από κοντά έκανε με ευκολία το 1-0. 

-Στο δεύτερο της γκολ με σπουδαίο τρόπο έφθασε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση. 

Στο 67', μετά από μακρινή μπαλιά του Καλτσά, ο Κβιλιτάια με ωραία ατομική προσπάθεια και συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-0. 

O τρόπος που πέτυχε το γκολ πάντως ο Κβιλιτάϊα, θύμησε σε αρκετούς εποχές... Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Κορέια (49΄ Σελίν), Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (58΄ Κ.Αρτυματάς), Μίχα (69΄ Μαργκάσα), Οκριασβίλι, Καλτσάς, Κβιλιτάια 

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Ενσούε, Μερκής, Ζόρζε, Γουίλερ, Γιένσεν, Ζαχίντ (72΄ Σαχάρ), Ντε Βινσέντι (8΄ Λουντέμο), Ντονγκαλά, Κλωναρίδης (60΄ Ατζίλι), Νούχιου