Με το πάνω χέρι στο ντέρμπι η Ανόρθωση

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ είναι αυτό που φιγουράρει στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, που διεξάγεται στο Αντώνης Παπαδόπουλος. 

Κρίσιμης σημασίας ο αγώνας για τον τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων, Μαρίνο Ουζουνίδη, καθώς δεν αποκλείεται να είναι και το τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο, αφού την τελευταία εβδομάδα υπήρξε έντονη φημολογία για αποχώρηση του, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Κάποιοι άλλοι πάντως, υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως αυτή να είναι και η τελευταία ευκαιρία του Ελλαδίτη, αφού σε περίπτωση ήττας, η αποχώρηση του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κι αυτό γιατί, ο ΑΠΟΕΛ θα μείνει αρκετούς βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Από την άλλη, η Ανόρθωση θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι, αφού στα δύο προηγούμενα με Ομόνοια και Απόλλωνα, στο ίδιο γήπεδο, μετρά μία ισοπαλία, 1-1 με την Ομόνοια και μια ήττα, 1-3 από τον Απόλλωνα. Παράλληλα, κίνητρο για την ομάδα του Κετσπάγια, είναι να ανοίξει και την ψαλίδα της διαφοράς, από ένα συνδιεκδικητή του τίτλου όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ.

Κεφάλι στο σκορ πήρε από νωρίς η Ανόρθωση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, μόλις στο 9'. 

Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά από αριστερά, ο Νούχιου με λάθος απομάκρυνση με το κεφάλι, η μπάλα κατέληξε στον Βργκοτς, ο οποίος από κοντά έκανε με ευκολία το 1-0. 

Στο δεύτερο της γκολ με σπουδαίο τρόπο έφθασε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση. 

Στο 67', μετά από μακρινή μπαλιά του Καλτσά, ο Κβιλιτάια με ωραία ατομική προσπάθεια και συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-0. 

O τρόπος που πέτυχε το γκολ πάντως ο Κβιλιτάϊα, θύμησε σε αρκετούς εποχές... Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Κορέια, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ, Μίχα, Οκριασβίλι, Καλτσάς, Κβιλιτάια 

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Ενσούε, Μερκής, Ζόρζε, Γουίλερ, Γιένσεν, Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι, Ντονγκαλά, Κλωναρίδης, Νούχιου

Το κείμενο ανανεώνεται...