«Οι Κύπριοι είναι πολύ παρορμητικοί, θα έλεγα κάποιες φορές πάρα πολύ»

Δηλώσεις σε μέσο της πατρίδας του, για την Ανόρθωση και τη ζωή στην Κύπρο έκανε ο ποδοσφαιριστής των κυανολεύκων, Τζόσεφ Χουσμπάουερ.
 
Ο Χουσμπάουερ ανέφερε αρχικά ότι «έχουμε ποιότητα και ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ, είμαστε περισσότεροι από 20 παίκτες σε μια μέρα στην προπόνηση. Ο ανταγωνισμός στο χώρο του κέντρου είναι μεγάλος οπότε όλοι δουλεύουν για να κρατήσουν τη θέση τους στην εντεκάδα. Είμαστε μέσα στις πρώτες πέντε ελίτ ομάδες, και οι διαφορές στους βαθμούς είναι μικρές. Λυπηθήκαμε με την ήττα εντός έδρας από τον Απόλλωνα, όπου προηγηθήκαμε αλλά στο τέλος χάσαμε με 1-3. Είναι ένας από τους ανταγωνιστές μας στην μάχη για τον τίτλο. Στο Γιουρόπα Λιγκ χάσαμε στη Βασιλεία, όπου δεν ήμασταν καλοί στα αρχικά στάδια και στο μισάωρο χάναμε με 3-0, μετά απλά καταφέραμε να το κάνουμε 3-2. Παίξαμε για 40 λεπτά με δέκα. Ο στόχος αυτή τη σεζόν είναι η τίτλος και να παλέψουμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να σκοράρουμε όσο περισσότερο γίνεται την Κυριακή για να κερδίσουμε το ΑΠΟΕΛ».
 
Για το αν συνήθισε το Κυπριακό ποδόσφαιρο, είπε «νομίζω πως ναι. Αρχικά οι εμφανίσεις μου δεν ήταν ιδανικές, και μαζί με τους συμπαίκτες μου ψαχνόμασταν για το πως να ταιριάξουμε. Το ρόστερ περιλαμβάνει παίκτες από δέκα χώρες αλλά και Κύπριους διεθνείς. Είναι επιθετικό το στυλ παιχνιδιού εδώ και μου ταιριάζει»
 
Για τους Τσέχους που αυξάνονται στην Κύπρο και αν είναι ένα βήμα προς τα πίσω το Κυπριακό πρωτάθλημα σε σχέση με το Τσέχικο αλλά και την 2η κατηγορία Γερμανίας, τόνισε ότι «δεν το παίρνω καθόλου έτσι. Το Κυπριακό πρωτάθλημα έχει ποιότητα, οι ομάδες της Τσεχίας το ξέρουν αυτό, έχουν θέματα απέναντι σε Κυπριακές ομάδες. Το διαφορετικό εδώ σε σχέση με την Τσεχία ή τη Γερμανία είναι οι τακτικές. Παίζεται αρκετά ανοιχτό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που έχουν άριστη τακτική και παίζουν συμπαγής έχουν ένα πλεονέκτημα. Ανήκουμε σε αυτές τις ομάδες που έχουμε καλή τακτική».
 
Για το αν εκπλάγηκε από κάτι που δεν ήξερε για το Κυπριακό πρωτάθλημα, υπέδειξε πως «δεν μπορώ να πω ότι ήταν σίγουρα έκπληξη, αλλά δεν έχει VAR εδώ ακόμη. Οι διαιτητές έχουν δύσκολες στιγμές εδώ. Οι Κύπριοι είναι πολύ παρορμητικοί, θα έλεγα κάποιες φορές πάρα πολύ. Αυτό ισχύει για τους οπαδούς και τους παίκτες. Αντιδρούν με πολύ συναίσθημα σε κάθε επαφή, φάουλ ή αμφισβητούμενη φάση. Το σχολιάζουν, διαφωνούν, θυμώνουν και τα λένε στο διαιτητή. Υπάρχουν αρκετά πέναλτι εδώ οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν αμυνόμαστε».
 
Για τον καιρό στην Κύπρο και αν τον απολαμβάνει απάντησε «τώρα ναι. Είμαι εδώ από το καλοκαίρι, η αρχή ήταν δύσκολη για εμένα. Όταν ήρθα ήταν 40 βαθμοί, δυσκολεύτηκα να το συνηθίσω, το κεφάλι μου ήθελε μέσα στο γήπεδο, αλλά το σώμα μου όχι. Υπέφερα. Επιπλέον υπάρχει αρκετή υγρασία, αλλά είναι πολύ καλύτερα τώρα, είναι μόνο 30 βαθμοί κατά τη διάρκεια της μέρας».