Έσταξε φαρμάκι για τον Γκόμεζ της Ομόνοιας ο γυμναστής του Ολυμπιακού Λευκωσίας

Ο πρώην γυμναστής του Άρη και νυν του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Λάζαρος Βαρδάκης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για την παρουσία του στους «κίτρινους» και την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Ομόνοια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιλογή του να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας:

«Όταν κάνουμε μια επιλογή ζυγίζουμε τις καταστάσεις, κρίνουμε το σημαντικότερο για εμάς και πορευόμαστε. Προς το παρόν αυτό που βλέπω είναι μια καλή επιλογή. Όλα πηγαίνουν καλά, από συνθήκες εργασίας, από την καθημερινότητα. Όλα είναι καλά. Οφείλω να παραδεχθώ όμως ότι μου λείπουν η Θεσσαλονίκη και ο Άρης».

Για τη φυγή του από τον Άρη:

«Δεν υπάρχει λόγος να πούμε πολλά. Παρθήκαν από κοινού αποφάσεις και προχωρήσαμε. Οι σχέσεις μου είναι άριστες με τον σύλλογο. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι θα συμβεί στο μέλλον».

Για την καλή δουλειά που έκανε στον Άρη και αναγνωρίζεται:

«Δεν θα πω αν ήταν καλή ή όχι η δουλειά μου. Με όλους τους συνεργάτες συζητήσαμε τι πρέπει να κάνουμε μετά τη διακοπή. Το ίδιο κάναμε και στη διάρκεια της καραντίνας, όπως και όλοι οι συνάδελφοι. Μας βγήκε καλά δεδομένων των προβλημάτων. Ανάλογα με τα δεδομένα πήραμε, όπως φαίνεται, μια καλή απόφαση».

Για το τι κρατάει από τον Άρη:

«Η εμπειρία να δουλεύεις σ’ έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά στην καθημερινότητά μας. Το πρόσημο είναι θετικό για εμένα αλλά και από τις δύο πλευρές με τον Άρη».

Για το ότι ο Άρης πρέπει να δουλέψει σε ακόμη πιο επαγγελματικά πλαίσια:

«Έγιναν φέτος βήματα. Όπως και πέρσι έγιναν. Στο τέλος μείναμε λίγοι αλλά ήταν συγκυριακό το θέμα. Βελτιώθηκε φέτος η εικόνα, ήρθαν αξιόλογοι συνάδελφοι. Η ομάδα πρέπει να πάει ακόμη παραπέρα γενικώς».

Για την Ομόνοια και αν θα δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ:

«Σε δύο εβδομάδες θα την αντιμετωπίσουμε. Έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλή ομάδα και γι’ αυτό μπήκε στους ομίλους. Έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Είναι στη 2η θέση στο Πρωτάθλημα, όμως άλλαζαν πρόσωπα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σε ευρωπαϊκό ματς και Κυπριακό πρωτάθλημα δείχνει ότι υπάρχει καλή συνέχεια στη δουλειά. Αυτό πιστώνεται στο τεχνικό τιμ. Έχει προπονητή φυσικής κατάστασης κι έχει σπουδαίο μερίδιο στην ως τώρα πορεία της. Θα δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ, αν ο ΠΑΟΚ δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι».

Για το αν θα επιλέξει η Ομόνοια αμυντική τακτική:

«Η προσέγγιση της Ομόνοιας στα δύσκολα ματς, είναι να κάνει καλή άμυνα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι όμως προσεκτικός. Έχει καλές αντεπιθέσεις η Ομόνοια, με έμπειρους, ταχείς και καλούς παίκτες. Να μην βγει αλόγιστα μπροστά ο ΠΑΟΚ».

Για τους παίκτες της Ομόνοιας που ξεχωρίζει:

«Ο Φαμπιάνο είναι σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο ο Γκόμεζ. Δεν είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά όμως. Είναι το σύνολο. Μια καλή μίξη νέων με έμπειρους. Είναι μια γιορτή, μια επιτυχία για την Ομόνοια, το ανέφερε και ο προπονητής τους. Τους αποφορτίζει από ψυχολογικό βάρος αυτό και είναι υπέρ της. Πηγαίνει στην άδεια Τούμπα και ο ΠΑΟΚ πρέπει να το διαχειριστεί περισσότερο αυτό παρά η Ομόνοια».

Για το ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ θεωρείται κλειδί στο ματς:

«Έχει αλλάξει ο ΠΑΟΚ από πέρσι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω παίκτη. Υπάρχει π.χ. ο Γιαννούλης που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δουλεύει καλά και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο με διαφορετικούς τρόπους».