Εκκωφαντικές Μπάγερν και Αταλάντα-Λύγισε τον Αίαντα η Λίβερπουλ

Η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περασμένη σεζόν που την βρήκε να κατακτά το τρεμπλ και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να μετατρέπει σε παιχνίδι στα χέρια της την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0.

Λίβερπουλ και Αταλάντα πήραν τα τρίποντα στον όμιλό τους με νίκες στις έδρες των Άγιαξ και Μίντιλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Πόρτο ενώ Ίντερ και Γκλάντμπαχ κέρδισαν από έναν βαθμό μετά το μεταξύ τους 2-2 στο Μιλάνο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στους τέσσερις πρώτους ομίλους του Champions League:

1ος όμιλος

Η Ατλέτικο έχει τη φήμη (και απολύτως δικαιολογημένα) μίας πολύ σκληροτράχηλης ομάδας, όμως απέναντι σε αυτήν την Μπάγερν που παρατάχτηκε στο χορτάρι της "Allianz Arena" δεν είχε την παραμικρή τύχη, με τους Βαυαρούς να νικούν με 4-0 χωρίς να χρειαστεί να χριστεί σκόρερ το βαρύ πυροβολικό τους, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μπάγερν ο Κ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ (73' Σαρ), Σούλε, Αλάμπα, Ερναντέζ, Κίμιχ, Γκορέτσκα (83' Μαρτίνεθ), Μίλερ (83' Ντέιβις), Τολισό, Κομάν (73' Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόβσκι (83' Τσουπό-Μοτίνγκ)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίιπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Γιορέντε (79' Λεμάρ), Ερέρα, Κόκε (79' Τορέιρα), Καρασκό (76' Βιτόλο), Σουάρες (76' Κορέα), Φέλιξ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ζάλτσμπουργκ - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-2 (45' Σομποσλάι, 50' Γιουνούζοβιτς / 19' Εντέρ, 75' Λισακόβιτς)

Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0 (28' 72' Κομάν, 41' Γκορέτσκα, 66' Τολισό)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 3

2. Λοκομοτίβ Μόσχας 1

3. Ζάλτσμπουργκ 1

4. Ατλέτικο 0

2ος όμιλος

Ο Ρομελού Λουκάκου με δύο γκολ κράτησε... όρθια την Ίντερ και την γλίτωσε από το «στραπάτσο» απέναντι στην Γκλάντμπαχ η οποία έκανε την ανατροπή αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με την νίκη από το Μιλάνο.

Ο Βέλγος επιθετικός ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 για την Ίντερ, η οποία παρότι προηγήθηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Γκλάντμπαχ η οποία... χτύπησε στις αντεπιθέσεις.

Οι «νερατζούρι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των Γερμανών με το 0-0 να μένει μετά τα πρώτα 45 λεπτά. Αλλά στην επανάληψη ο Λουκάκου φώναξε... παρών μόλις στο 49ο λεπτό όταν κατάφερε από κοντινή απόσταση να κάνει το 1-0, μετά από μία φάση διαρκείας στην περιοχή της Γκλάντμπαχ. 

Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως η Ίντερ είχε τον έλεγχο, η Μπορούσια... χτύπησε στην αντεπίθεση. Αρχικά κέρδισε πέναλτι με τον Τουράμ ο οποίος ανατράπηκε από τον Βιδάλ, με τον Μπενσεμπάινι να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-1 στο 63ο λεπτό. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε για τους Γερμανούς στο 84ο λεπτό όταν ο Χόφμαν πήρε την εξαιρετική μπαλιά από τον Μιχάους και δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-2. Οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ αλλά το VAR επιβεβαίωσε το γκολ.

Η Ίντερ πίεσε για την ισοφάριση και το πέτυχε στο 90ο λεπτό με τον Λουκάκου ο οποίος και πάλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και δεν έχασε την ευκαιρία. Οι «νερατζούρι» θα μπορούσαν να πάρουν και την νίκη στο 97ο λεπτό, αλλά το σουτ του Κολάροφ πέρασε ελάχιστα άουτ. 

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Κολάροφ, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Βιδάλ, Πέρισιτς, Έρικσεν, Λουκακού, Σάντσες (46' Λαουτάρο Μαρτίνες)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπεσενμπαΐνι, Κράμερ, Νοχάουζ, Τουράμ, Εμπολό, Χόφμαν, Πλεά

Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3 (54' Μόντριτς, 59' Βινίσιους / 29' Τετέ, 33' αυτ. Βαράν, 42' Σόλομον)

Ίντερ - Γκλάντμπαχ 2-2 (49',90 Λουκακού / 63' πεν. Μπεσενμπαΐνι, 84' Χόφμαν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3

2. Γκλάντμπαχ 1

Ίντερ, 1

Ρεάλ Μαδρίτης 0

3ος όμιλος

Η Πόρτο προηγήθηκε νωρίς, όμως η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς (3-1) και να ξεκινά καλά στον όμιλο που συμμετέχει ο Ολυμπιακός.

Ολα ήταν σε βάρος των Δράκων στον αγώνα του Etihad, με τη λογική, την προϊστορία [0-3-17 στην Αγγλία] και την ποιότητα να γέρνουν τελικά τη ζυγαριά υπέρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είχε στο φινάλε μίνι επεισόδιο με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Οι Πολίτες βρέθηκαν να κυνηγούν, όμως απάντησαν άμεσα με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και στην επανάληψη έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό ξεκινώντας με το δεξί των Αγουέρο, Γκουντογκάν, Φεράν Τόρες τον όμιλο.

Καλύτερα δεν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει το ματς για την Πόρτο, αφού στο 14’ άνοιξε το σκορ. Οι της Σίτι έκαναν λάθος στο χτίσιμο της επίθεσης από την άμυνα, ο Λουίς Ντίας πήρε και αφού πέρασε Γκαρθία και Κανσέλο, με δυνατό σουτ στη γωνία νίκησε και τον Εντερσον. Το 0-1 πάντως δεν θα έμενε για πολύ σε μια φάση στην οποία ο Λετονός διαιτητής, Τρεϊμάνις, όπως και το VAR μάλλον δεν τα πήγαν καλά.

Ο Γκουντογκάν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πάτησε με τις τάπες τον keeper της Πόρτο, Μαρκεσίν, όμως αντί να δοθεί κάποια κάρτα, στην εξέλιξη της φάσης η Σίτι πήρε πέναλτι για μαρκάρισμα του Πέπε στον Στέρλινγκ. Από τα 11 βήματα ο Αγουέρο δεν λάθεψε πετυχαίνοντας το γκολ Νο40 στο Champions League [14ος που το κάνει] και το πρώτο του με τους Πολίτες από τον Μάρτιο. Το ματς δεν είχε φάσεις στη συνέχεια μέχρι το 43’ όταν ο Μαρεγκά έσπασε το οφσάιντ αλλά στο γύρισμά του, ο Γουόκερ μπόρεσε να κόψει πάνω στη γραμμή.

Στην επανάληψη, ο Γκουντογκάν πλάσαρε αλλά ο Μαρκεσίν απέκρουσε (49’) και ο Ρόδρι είχε κεφαλιά άουτ (58’). Στο 65’ έπειτα από ένα φάουλ που δόθηκε αβίαστα, ο Γκουντογκάν με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι ένιωσαν πλέον καλύτερα και καθάρισαν το ματς στο 73’ με ωραία ενέργεια και τελείωμα του Φεράν Τόρες έπειτα από πάσα του Φόντεν. Στο 82’ ο Μαρκεσίν σταμάτησε με το πόδι τον Μαχρέζ και ένα λεπτό μετά ο Ρόδρι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για να μείνει το 3-1 μέχρι το φινάλε.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Μοράες, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Γκαρσία, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Αγκουέρο, Στέρλινγκ

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Σαρ, Εμπεμπά, Πέπε, Σανούσι, Ουρίμπε, Ολιβέιρα, Κορόνα, Βιέιρα, Λουίς Ντίας (55' Μανάφα), Μαρεγκά

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτο 3-1 (20' πεν. Αγκουέρο, 65' Γκιουντογκάν, 73' Τόρες / 14' Λουίς Ντίας)

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 3

2. Ολυμπιακός 3

3. Μαρσέιγ 0

4. Πόρτο 0

4ος όμιλος

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Champions League η Λίβερπουλ, που πήρε διπλό μέσα στη Johan Cruyff Arena από τον Άγιαξ, σε ένα παιχνίδι όπου ο Κλοπ έβαλε τον Φαμπίνιο στο κέντρο της άμυνας, μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη ο Βαν Ντάικ, ενώ θέση στο κέντρο πήρε ο νεαρός Κέρτις Τζόουνς, καθώς ο Τιάγκο είναι τραυματίας και ο Ναμπί Κεϊτά είναι θετικός στον κορωνοϊό. 

Το παιχνίδι δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για των «Αίαντα», καθώς μόλις στο 9ο λεπτό ο Ερίκ Τεν Χαγ έπρεπε να αλλάξει τα πλάνα του, με τον Κούντους να ζητάει αλλαγή και τον Κουίνσι Πρόμες να περνάει στη θέση του. Ωστόσο αυτό δεν πτόησε του Ολλανδούς που είχαν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Πρόμες να παίρνει τη μπάλα στην μικρή περιοχή από πάσα του Νέρες, όμως το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό και ο Άντριαν απέκρουσε.

Στην επόμενη φάση η Λίβερπουλ κατάφερε να προηγηθεί, με τον Μανέ να περνάει πολύ όμορφα από τα αριστερά και να βγάζει μια παράλληλη πάσα για τον Σαλάχ , όμως στην προσπάθειά του να διώξει ο Ταλιαφίκο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 στο 35΄. 

Στη συνέχεια ο Άγιαξ έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με τον Τάντιτς και τον Κλάασεν να φτάνουν μία ανάσα απο το γκολ. Αρχικά, στο 43΄ ο Ντούσαν Τάντιτς βρέθηκε απέναντι από τον Άντριαν και με τη μπάλα να είναι στον αέρα τον κρέμασε, όμως λίγο πριν περάσει η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Φαμπίνιο κατάφερε να διώξει θεαματικά και να κρατήσει ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Η επόμενη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Κλάασεν να κάνει ένα πολύ καλό σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

ΆΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Σουρς, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Γκράβενμπερτς, Κλάασεν, Μπλιντ, Νέρες, Κούντους (9' Πρόμες), Τάντιτς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (46' Χέντερσον), Σαλάχ (60' Σακίρι), Φιρμίνο (60' Ζότα), Μανέ (60' Μιναμίνο)

Άνετη νίκη επί της Μίτιλαντ πήρε η Αταλάντα, που επικράτησε των Δανών με σκορ 4-0. 

Οι Ιταλοί έδειξαν από την αρχή οτι θέλουν τη νίκη και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 26ο λεπτό με τον Ντουβάν Ζαπάτα , όταν από μία σέντρα του Τολόι απο δεξία ο Ρομέρο έστρωσε στον Κολομβιάνο στράικερ με κεφαλιά και αυτός εκτέλεσε άψογα τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0. 

Η ομάδα του Γκασπερίνι διπλασίασε τα τέρματά της στο 36΄, με τον Ζαπάτα να πασάρει στον Πάπου Γκόμεζ έξω από την περιοχή και αυτός με καταπληκτικό σουτ, το οποίο βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι έκανε το 2-0. 

Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν και βρήκαν και τρίτο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ζαπάτα έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο γκολκίπερ της Μίτιλαντ έκανε μια ασταθής απόκρουση και στην επαναφορά ο Μουριέλ σκόραρε για το 3-0. Το τελικό 4-0 το έκανε ο Μίραντσουκ στο 89΄  κάνοντας ένα πολύ καλό σουτ στην απέναντι γωνία, έπειτα απο ασίστ του Ίλισιτς. 

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάνσεν, Άντερσον, Σβιατσένκο, Σολτζ, Παουλίνιο, Ονιέκα, Καγιούστε, Ντρέγιερ, Σίστο, Μαμπίλ, Καμπά (60' Φερέιρα)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Γκόζενς, Γκόμεζ, Σαπάτα, Μουριέλ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άγιαξ - Λίβερπουλ 0-1 (35' αυτ. Ταγλιαφίκο)

Μίντιλαντ - Αταλάντα 0-4 (26' Σαπάτα, 36' Γκόμες, 42' Μουριέλ, 89' Μίραντσουκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αταλάντα 3

2. Λίβερπουλ 3

3. Άγιαξ 0

4. Μίντιλαντ 0

Πηγή:sport24/sdna