Nίκες για Μπαρτσελόνα, Λάτσιο και Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ

Νίκες στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, πέτυχαν Μπαρτσελόνα, Λάτσιο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επί των Φερεντσβάρος, Ντόρτμουντ και Παρί Σαιντ Ζερμέν.

Μπαρτσελόνα-Φερντσβάρος 5-1

Με τους 17χρονους Φάτι και Πεδρί να βρίσκουν δίχτυα, η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Φερεντσβάρος (4-1) και πάει ήρεμη στο clasico απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε κάτι τέτοια παιχνίδια συνήθως έχεις μία ευκαιρία για να σοκάρεις τον κόσμο και μετά να παίξεις την ζαριά σου. Η Φερεντσβάρος, στην παρθενική της εμφάνιση σε ομίλους Champions League μετά από 25 χρόνια, την είχε στο 19ο λεπτό όμως η βολίδα του Ισαέλ τράνταξε το δοκάρι του Νέτο, με την Μπαρτσελόνα να γλιτώνει από το 0-1.

Κι όχι μόνο αυτό. Λίγο αργότερα, ο Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, κέρδισε πέναλτι και με το 1-0 (25’) βρήκε δίχτυα για 16η συνεχόμενη σεζόν στο Champions League, κάτι που μόνο ο Ράιαν Γκιγκς έχει πετύχει.

Οι Ούγγροι το πάλεψαν φιλότιμα, όμως η διαφορά κλάσης ήταν μεγάλη. Μία μαγική μπαλιά του Ντε Γιονγκ έφερε το 2-0 από τον Φάτι (42’), ο οποίος στο ξεκίνημα της επανάληψης πρόσθεσε και μία ασίστ στο ρεπερτόριο του, με αποδέκτη τον φορμαρισμένο Κοουτίνιο για το 3-0 (52’).

Κάπου εκεί, η Μπαρτσελόνα άρχισε να σκέφτεται το σαββατιάτικο clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης και χαλάρωσε εντελώς. Τόσο, που ο Ζεράρδ Πικέ ξέχασε ότι την επόμενη αγωνιστική έπεται το ματς με την Γιουβέντους και με πέναλτι - αποβολή, δώρισε στην Φερεντσβάρος το 3-1 με τον Κάρατιν.

Η αποβολή σαν να ξύπνησε τους Καταλανούς που μέχρι το τέλος, με αριθμητικό μειονέκτημα βρήκαν άλλα δύο γκολ. Ο 17χρονος Πεδρί πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Champions League από όμορφη προσπάθεια του Ντεμπελέ, ο οποίος έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει την μπάλα, αφού ένα λεπτό πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Λάτσιο-Ντόρτμουντ 3-1

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πήρε εκδίκηση από την πρώην ομάδα του και με εκπληκτική εμφάνιση οδήγησε την Λάτσιο στο δίκαιο 3-1 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Όταν η τριάδα της άμυνας σου έχει μέσα έναν πλάγιο μπακ (Πίστσεκ) και έναν αμυντικό μέσο (Ντιλέινι) και κάτω από τα δοκάρια σου κάθεται ένας ανεπαρκής για αυτό το επίπεδο τερματοφύλακας (Χιτς), τότε πηγαίνεις σαν πρόβατο επί σφαγής. 

Ειδικά, αν βρεις απέναντι σου βρεις μία σοβαρή, πεινασμένη, μεθοδική ομάδα, όπως η Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι βρήκαν τους Γερμανούς μπόσικους και δεν τους χαρίστηκαν, αφού το 3-1 βάζει υποθήκη πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος τα είχε φυλαγμένα στην ομάδα που δεν του έδωσε τον κατάλληλο χρόνο για να δείξει την αξία του.

Από το 6ο λεπτό ο πρώτος σκόρερ της περσινής Serie Α, άνοιξε το σκορ, τιμωρώντας το αφελές passing game των Γερμανών που από το πρώτο τέταρτο κάλλιστα θα μπορούσαν να χάνουν με 3-0 αφού ήταν πελαγωμένοι στο γήπεδο.

Η κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ έφερε από νωρίς το 2-0, με την Ντόρτμουντ να χάνει ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να βρει τα πατήματα της.

Ο συνήθης ύποπτος Χάαλαντ έδωσε ελπίδες μειώνοντας σε 2-1, αλλά οι Γερμανοί δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Ιμόμπιλε διεμβόλισε την άμυνα της και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ακπά-Ακπρό, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-1 (76’) για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι.

Παρί Σαιντ Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ στο 87' από τον Ράσφορντ, έφυγε με το διπλό από το Παρίσι (2-1 την Παρί) και άρχισε με το... δεξί στους ομίλους του Champions League. «Καθάρισε» ο Ανχελίνο για την Λειψία 2-0 την Μπασάκσεχιρ.

Το Παρίσι είναι μια υπέροχη πόλη, για την Γιουνάιτεντ ειδικότερα τείνει να γίνει αγαπημένη αφού και πάλι έκανε... πλάκα στην Παρί και με γκολ στο 87΄από τον συνήθη ύποπτο, Μάρκους Ράσφορντ, έφυγε με τον διπλό από το Parc des Princes.

Η ομάδα του Σόλσκιερ είχε απουσίες, ωστόσο με τον Ντε Χέα σε εξαιρετική μέρα και τον Ράσφορντ να είναι ξανά καθοριστικός άρχισε με το... δεξί τη φετινή της ευρωπαϊκή πορεία. Η γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο είπε «όχι» στους Ντι Μαρία και Κουρζάβα (10'), στη συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσιάλ, με τον (αρχηγό) Μπρούνο αν και αστόχησε αρχικά να σκοράρει για το 1-0 στο 23ο λεπτό που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Μπαπέ είχε κέφια και έκανε άνω κάτω την άμυνα της Γιουνάιτεντ, όμως ο Ντε Χέα του είπε «όχι» (48'). Αυτό που δεν κατάφερε ο Μπαπέ το πέτυχε ο Μαρσιάλ λίγα λεπτά αργότερα καθώς στο 55ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 των Γάλλων. 

Η ομάδα του Τούχελ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μόιζε Κιν, με το VAR να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι και την Παρί να μην μπορεί μετά το 1-1 να κάνει κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι. Λίγο πριν την λήξη ο Μάρκους Ράσφορντ ήταν ξανά αυτός που έκανε την διαφορά, αφού με γκολάρα μετά από αδράνεια των γηπεδούχων έγραψε το τελικό 1-2 στο μεγάλο ντέρμπι του 8ου ομίλου. 

Τσέλσι-Σεβίλλη 0-0

Τσέλσι και σε Σεβίλλη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο Stamford Bridge για τον 8ο όμιλο. Μοιρασιά και στο Ρεν - Κράσνονταρ (1-1).

Πως ήταν στην Premier League; Καμία σχέση. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ παρουσίασε εικόνα που προβληματίζει κόντρα στην κάτοχο του Europa League αλλά τουλάχιστον μπορεί να χαρεί με το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία της. Οι Μπλε έπαιξαν μάλλον συντηρητικά υπό τον φόβο της νέας τραγωδίας στην άμυνα και δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά το σύνολο του Γιούλεν Λοπετέγκι, το οποίο πήρε καλό αποτέλεσμα στο πιο δύσκολο ματς του ομίλου.

Πηγή: sdna