Άστραψε και βρόντηξε κατά Ουζουνίδη και διοίκησης πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ

Για την αγωνιστική κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ, μίλησε ο πρώην πρόεδρος του σωματείου των γαλαζοκιτρίνων Γιάννης Ιωάννου.
 
Μιλώντας στον Active, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «εγώ είμαι ένας στρατιώτης του ΑΠΟΕΛ. Καμία σχέση η εμπλοκή μου στα διοικητικά και η ανάληψη της προεδρίας του σωματείου πριν χρόνια. Αγωνιώ και εγώ για την εικόνα του ΑΠΟΕΛ και αυτός ο προβληματισμός με οδηγεί σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
 
Ερωτηθείς για το που εντοπίζεται το πρόβλημα στον φετινό ΑΠΟΕΛ, είπε «τίποτα δεν βλέπω. Δεν ανταποκρίνεται η ομάδα στις προσδοκίες που είχαμε. Μια ομάδα νωθρή, χωρίς πλάνο, έναν προπονητή που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και όλα αυτά ξεκινούν από κακό προγραμματισμό που έγινε».
 
Για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγραψε «μαζέψτε τα μπογαλάκια σας και δρόμο» είπε πως «μα το είπα, είναι η απογοήτευση, η θλίψη που φέρνει αυτόν τον εκνευρισμό. Το πρόβλημα στον ΑΠΟΕΛ δεν είναι η άποψη κάθε ΑΠΟΕΛίστα, αλλά το τι βλέπουμε στο γήπεδο. Το πρόβλημα πρέπει να λύσουν αυτοί που είναι εκεί. Η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες. Δώσαμε μία πίστωση χρόνου στην αρχή, γιατί αργούσε ο προγραμματισμός ένεκα κάποιων γεγονότων με συμβόλαια από πέρσι, παίκτες που ήθελαν να φύγουν.
Ήρθε ο αποκλεισμός από την Σλόβαν που στοίχισε αγωνιστικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά, όμως περιμέναμε σε αυτή τη διακοπή ότι η ομάδα θα δούλευε με ηρεμία, απερίσπαστα και να εμφανιζόταν καλύτερη στον αγώνα με την Πάφο. Μας κέρδισαν χθες και έδιωξαν σήμερα τον προπονητή τους. Αγωνιζόμαστε για 45 λεπτά με παίκτη περισσότερο, να μην δημιουργείς ευκαιρίες και μετά με ένα άλλο λάθος που θύμισε το ματς με την Λίμπερετς, κάπου ξεχείλισε το ποτήρι. Η διοίκηση πρέπει να πάρει σωστές αποφάσεις, αυτή τη στιγμή. Επειδή ακούμε ότι θα φύγει ο προπονητής, εγώ λέω ότι ο προπονητής έκανε τεράστια λάθη».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι τα λάθη οφείλονται σε εμμονές και τακτική. «Δεν είμαι Τάκης Αντωνίου να αναλύσω τεχνικά θέματα, αλλά εγώ λέω αν φύγει ο προπονητής θα λυθούν όλα τα προβλήματα; Εγώ λέω πως όχι. Το πρόβλημα βρίσκεται και κάπου αλλού. Βρίσκεται μέσα στον ίδιο τον Αρχάγγελο».
 
Έριξε παράλληλα ευθύνες και στη διοίκηση, αλλά και στην ομάδα προγραμματισμού.
 
«Κάποιοι έκαναν τον προγραμματισμό. Υπήρχε ένα τιμ. Δεν ξέρω, ο Χατζηλούκας, ο Μοράις και ποιοι άλλοι είναι εκεί. Και αυτοί ευθύνονται. Δεν γίνεται μια ομάδα με 10-15 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό να μην έχει μια εμβληματική φυσιογνωμία στα αποδυτήρια να επιβάλει την πειθαρχία. Είναι κακό να βαφτίζουμε τον Μοράις σαν εμβληματική φυσιογνωμία που θα αναλάβει στο μέλλον την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Μοράις ήταν ποδοσφαιριστής, δεν είναι προπονητής. Και κακό κάνουμε να αναμασούμε το παρελθόν και να φέρνουμε λύσεις βασισμένες συναισθηματικά επειδή κάποιοι πρόσφεραν αγωνιστικά. Άλλο πράγμα ο ποδοσφαιριστής και άλλο ο προπονητής. Χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ μια προσωπικότητα στα αποδυτήρια που να επιβάλλεται και να εμπνέει σεβασμό. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς για παράδειγμα έχει τον Καρεμπέ. Εμείς ποιον έχουμε τον κανέναν. Αν με ρωτάτε εμένα, πρέπει να καθαρίσει ο Αρχάγγελος. Αν είναι να διώξεις τον προπονητή και να φέρεις κάποιον άλλον, καθάρισε τον Αρχάγγελο και ξεκίνα να κτίζεις πάνω σε υγιείς βάσεις. Ο ΑΠΟΕΛ θέλει αναδόμηση, δεν είναι ντροπή να χάσεις ένα πρωτάθλημα. Δεν θα μας πει τίποτα κανένας αν χάσουμε ένα πρωτάθλημα. Να χάσουμε και ένα και δύο και τρία, αλλά να θέσουμε τις σωστές βάσεις για να οικοδομήσουμε ξανά μια μεγάλη ομάδα που να σφύζει υγεία σε όλα τα επίπεδα. Όσοι δεν αντέχουν την πίεση σημαίνει δεν ανήκουν να παίζουν στον ΑΠΟΕΛ».
 
Με αυστηρή γλώσσα είπε πως, «ο Αρχάγγελος είναι άρρωστος. Αυτό νομίζω και ο πλέον αδαής το αντιλαμβάνεται. Εγώ λέω, θέλετε να διώξετε τον Ουζουνίδη; Να φύγει ο Ουζουνίδης, αλλά μαζί του να φύγει και όλο το περιβάλλον του. Για να είμαστε και δίκαιοι η διοίκηση κρίνεται όχι από τους οπαδούς, αλλά από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Η οποιαδήποτε αλλαγή διοίκησης, αν θα γίνει, θα γίνει από τη Συνέλευση των μετόχων. Όχι από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Όμως, η διοίκηση είναι καθημερινά υπόλογη στον κόσμο για την εικόνα που εκπέμπει η ομάδα. Και αυτή η εικόνα είναι κάκιστη. Η διοίκηση καλείται να πάρει τις σωστές αποφάσεις για να τη σημερινή κατάντια του ΑΠΟΕΛ είτε διώξει είτε δεν διώξει τον προπονητή να κάνει μια ενδοσκόπηση να δει που είναι το πρόβλημα. Γιατί, σίγουρα υπάρχουν προβλήματα στον Αρχάγγελο Δεν είναι δουλειά δική μου ή δουλειά οποιουδήποτε ΑΠΟΕΛίστα να μπει στα ενδότερα του Αρχαγγέλου να ανακαλύψει τα προβλήματα. Αλλάξαμε οκτώ προπονητές σε δύο χρόνια, όμως τα προβλήματα υπάρχουν».
 

Αναφέρθηκε εξάλλου και στον Μερκή, ο οποίος δεν αγωνίζεται και αγωνίζονται άλλοι στη θέση του. «Ο Μερκής ήταν πέρσι ο καλύτερος μας παίκτης και δεν παίζει φέτος. Ο Σάντος; Ποιος έκανε το σκάουτινγκ; Είναι καλύτερος ο Σάντος από τους παίκτες που πληρώνουμε και δεν παίζουν; Είναι καλύτερος από τον Σάβιτς και τον Λαφράνς; Δεν το πιστεύω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: