Το κλειδί της επιτυχίας, το ευχαριστώ του Φαμπιάνο και η ζωή στην Κύπρο

Για το παιχνίδι με τον Εθνικό, το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή που κατέκτησε, αλλά και τη ζωή στην Κύπρο, μίλησε στην κάμερα της Ομόνοιας, ο τερματοφύλακας των πρασίνων Φαμπιάνο Ριμπέιρο.
 
Ο Φαμπιάνο, ερωτήθηκε αρχικά για τον αγώνα απέναντι στον Εθνικό Άχνας, αναφέροντας ότι «πιστεύω πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, χωρίς τους φιλάθλους μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, ψάχνοντας το θετικό αποτέλεσμα, όπως είναι ο στόχος μας».
 
Για το κλειδί που οδήγησε την Ομόνοια σε επιτυχίες, είπε πως «πιστεύω η δουλειά πάνω απ’ όλα είναι το κλειδί, για να έρθει το αποτέλεσμα. Η δουλειά φαίνεται πάντα, πιστεύω η ομάδα δουλεύει δυνατά στις προπονήσεις. Για μένα, όχι μόνο γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά για κάθε παιχνίδι πρέπει να ξέρουμε τι ρόλο έχουμε και τι να κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τι ζητά από εμάς ο προπονητής. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μας ζητά. Πιστεύω πως στην καλή αμυντική λειτουργία δεν συμβάλλει μόνο η αμυντική γραμμή, καθώς η άμυνα αρχίζει από τον επιθετικό. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού μας είναι αυτή, πρώτα να αμυνθούμε καλά, ώστε να αντεπιτεθούμε με τον καλύτερο τρόπο. Το κάναμε πέρσι, πιστεύω ότι κάνουμε και μια πολύ καλή δουλειά φέτος, δουλεύουμε για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».
 
Όσον αφορά το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή, που κατέκτησε σε τρεις από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες της ομάδας, δήλωσε ευτυχισμένος που τον ψήφισαν οι οπαδοί. «Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνουμε, όχι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου με τον προπονητή. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους βραβεία πάνε σε όλη την ομάδα. Ένας παίκτης μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την ομάδα. Δουλεύουμε όλοι μαζί ως ομάδα. Είμαι ευτυχισμένος γιατί δέχομαι την αγάπη όλων. Είμαστε ομάδα που δουλεύει πολύ για να δίνει τον καλύτερο της εαυτό στο γήπεδο».
 
Τέλος αναφερόμενος στη χώρα μας, είπε πως «είμαι καλά εδώ, έχω προσαρμοστεί καλύτερα στην χώρα και στην ομάδα. Και στην οικογένεια μου αρέσει εδώ και αυτό μας δίνει κίνητρο και ηρεμία να συνεχίσουμε την δουλειά και να ψάξουμε τους στόχους μας στην Ομόνοια».