Ο ασθενής μηδέν του Εθνικού και πώς διασυνδέθηκε η αλυσίδα μετάδοσης με ΑΣΙΛ

Ραγδαία φαίνεται να μεγαλώνει η αλυσίδα μόλυνσης του κορωνοϊού στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς σήμερα μετά τα ενδεδειγμένα τεστ εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΑΣΙΛ θετικοί. Υπενθυμίζεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν εντοπιστεί ακόμη δυο θετικοί της ίδιας ομάδας.
 
Συνυπολογίζοντας λοιπόν τα κρούσματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο από τις 18 Σεπτεμβρίου, Νέα Σαλαμίνα, Εθνικός Άχνας και ΑΣΙΛ, εκτόξευσαν τον αριθμό κρουσμάτων στους 53, κάτι που είναι πέρα για πέρα ανησυχητικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές θετικοί στον κορωνοϊό
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μία εκ των επαφών των ποδοσφαιριστών του ΑΣΙΛ που εντοπίστηκε θετικός στον ιό, είναι στενό συγγενικό πρόσωπο ποδοσφαιριστή του Εθνικού.
 
Άξιο απορίας ωστόσο, είναι ότι ο ποδοσφαιριστής αντί να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό, προχώρησε σε τεστ σε τυχαία δειγματολειψία στη Λάρνακα, χωρίς να τηρούνται όπως διαφαίνεται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να ακολουθούνται τα πρωτόκολλα.  
 
Από τις εξετάσεις φαίνεται ότι ο ασθενής μηδέν του Εθνικού, το πρόσωπο που προσβλήθηκε πρώτο δηλαδή, είναι άτομο που προσβλήθηκε από τον ιό από άτομα εκτός ομάδας, ενώ στη συνέχεια μετέδωσε ο ίδιος σε άτομα της ομάδας του.