Ο «σκουπιδιάρης» Καμαρά που επισκίασε τον παίκτη του Ολυμπιακού

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη Super League Interwetten, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο για να νικήσει 2-0 τον Παναιτωλικό με γκολ των Ελ Αραμπί και Χασάν.

Στην πρώτη αγωνιστική ήταν ο Φορτούνης, αυτή τη φορά ο Βαλμπουενά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να βελτιώσει την εικόνα των ερυθρόλευκων και να τους οδηγήσει στη νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΒΙΛΑ

Όμως, αυτός που έλαμψε ήταν ο Μαντί Καμαρά. Ο Εμβιλά πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη στη βασική ενδεκάδα, ο Γάλλος πήγε στον χώρο μπροστά από τους στόπερ, οπότε ο μέσος από τη Γουϊνέα έπρεπε να πάρει την μπαγκέτα στο χώρο του κέντρου.

Ο Καμαρά έκανε ένα γεμάτο ματς, πρώτευσε σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Τελείωσε το ματς με 101(!) ενέργειες με την μπάλα, αφήνοντας πίσω του όλους τους υπόλοιπους παίκτες στο γήπεδο.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Καμαρά τελείωσε τον αγώνα με 73/82 εύστοχες πάσες, ήταν ο πρώτος του Ολυμπιακού στις πάσες πάνω από τη σέντρα (46/54) και στις πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, όπου είχε το εξαιρετικό 18/19. Ιδού και το γράφημα με όλες τις μεταβιβάσεις του.

Και στις δύο κατηγορίες, ο Καμαρά άφησε πίσω τον Εμβιλά. Ο Γάλλος ήταν δεύτερος στις πάσες πάνω από τη σέντρα με 43/52 και δεύτερος στις πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 14/17.

ΡΕΚΟΡ ΜΕ 14 ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: ΜΑΖΕΨΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ"

Όμως, ίσως η σπουδαιότερη δουλειά του Καμαρά ήταν αυτή που έκανε χωρίς την μπάλα. Ο μέσος από τη Γουϊνέα ήταν μακράν του δευτέρου ο πρώτος στις ανακτήσεις κατοχής.

Ο 23χρονος έκανε 14(!) ανακτήσεις κατοχής, τις περισσότερες που έχει κάνει μέσος του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. 

Τα μπλε τρίγωνα είναι οι ανακτήσεις κατοχής και τα πράσινα τα 4/4 κερδισμένα τάκλιν που προσέθεσε στη δουλειά χωρίς μπάλα ο Καμαρά. Δεκατέσσερις φορές ο Καμαρά ξεκίνησε νέα κατοχή για τον Ολυμπιακό, μαζεύοντας τα "σκουπίδια" από τις μονομαχίες των υπολοίπων παικτών.

Δικό του ήταν και το προηγούμενο ρεκόρ, αφού ο Καμαρά ήταν αυτός που είχε 13 ανακτήσεις κατοχής στο περσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο στο Φάληρο.

ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Ο Καμαρά έκανε τα πάντα, εκτός από ένα: τη σωστή μεταφορά της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό το ανάλαβε ο Βαλμπουενά. Έβαλε επτά φορές την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά σημαντικότερη μεταβίβαση απ'όλες ήταν αυτή που βρήκε στο ανέβασμα τον Ρατζέλοβιτς, το γύρισμα του οποίου έκανε γκολ για το 1-0 ο Ελ Αραμπί.

Πηγή: Sport24.gr