Τα ασύλληπτα στατιστικά του Ελ Αραμπί κόντρα στην Ομόνοια

Ο Μαροκινός στράικερ σε 36 λεπτά που έπαιξε στον αγώνα της Τετάρτης  βοήθησε επιθετικά, οργανωτικά αλλά και ανασταλτικά. Είχε 100% επιτυχία σε πάσες και αμυντικές ενέργειες! 

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, στο 2-0 που επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» την Τετάρτη (23/9) της Ομόνοιας, στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού για τα play off του Champions League. Ο Μαροκινός φορ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 59’, συμμετείχε και στα δύο τέρματα των Πειραιωτών  καθώς «έφτιαξε» τη φάση του πέναλτι όπου ο Βαλμπουενά άνοιξε το σκορ και βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις με πανέμορφη ατομική ενέργεια και εκτέλεση. Ετσι στα 36 λεπτά που έπαιξε, μαζί με τις καθυστερήσεις, έκανε άνω-κάτω την άμυνα των αντιπάλων του. 

Ας προσπαθήσουμε να «ακτινογραφήσουμε» την παρουσία του, ώστε να γίνει εύκολα αντιληπτό το μέγεθος της προσφοράς του. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο χορτάρι πήγε αμέσως στην κορυφή της επίθεσης, αρχικά μαζί με τον Χασάν και ύστερα μόνος του. Μέχρι τη λήξη του αγώνα οι αριθμοί του… τρομάζουν. Σε όσο χρόνο έπαιξε έκανε τα εξής: 

*Εκανε συνολικά 4 τελικές. Εκτός εκείνο που πέτυχε και ήταν προσωπική εκτέλεση και δημιουργία, οι άλλες 3 απόπειρές του να σκοράρει ήταν «καθαρές» φάσεις. Πιο συγκεκριμένα το 67’, το 77’ και το 80’. Στις δύο πρώτες η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στην τελευταία αντέδρασε εξαιρετικά ο γκολκίπερ Φαμπιάνο. Δηλαδή κατά μέσο απειλούσε την αντίπαλη εστία κάθε 9 αγωνιστικά λεπτά. 

*Ομως η πληθωρική του παρουσία Ελ Αραμπί δεν σταματά εδώ. Ο 33χρονος είναι 100% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του και πιο συγκεκριμένα 10/10, σε όλες τις αποστάσεις. Με κορωνίδα όλων βέβαια την μακρινή που επιχείρησε και έβγαλε τον Ραντζέλοβιτς στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για το πέναλτι που απέφερε το 1-0 από τον Βαλμπουενά. 

*Και υπάρχει και συνέχεια. Ο Μαροκινός βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι και τα στατιστικά του κατέγραψαν 2/2 αμυντικές ενέργειες, plus 1/1 τάκλιν. Δηλαδή σε τρεις περιπτώσεις βρέθηκε στα «μετόπισθεν» και σε όλες βγήκε «κερδισμένος», αφού ανέκοψε επιθέσεις της Ομόνοιας ή πήρε κατοχή για τον Ολυμπιακό. 

*Γενικότερα ενεπλάκη σε 22 φάσεις, επιθετικού ή αμυντικού σκέλους (πάσες, τελικές, διεκδικήσεις κτλ). Περίπου μία κάθε 1,5 αγωνιστικό λεπτό που ήταν στο γήπεδο, δείγμα που βρίσκονταν κοντά στην μπάλα και πήρε πρωτοβουλίες. Εξ’ αυτών οι 16 κρίθηκαν πετυχημένες, δηλαδή ποσοστό 73%, ιδιαίτερα υψηλό για επιθετικογενή παίκτη. 

Ολα τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα γιατί ο Ελ Αραμπί ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην επικράτηση του Ολυμπιακού, που τον φέρνει «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Champions League.     

Πηγή: gazzetta.gr