Τελικά... ήρωας ο Σίλβα, έπιασε δύο πέναλτι και γλίτωσε τον ΑΠΟΕΛ από μέγα κάζο

Ψυχοβγάλτης ο ΑΠΟΕΛ πέρασε στη διαδικασία των πέναλτι τη Ζρίνσκι και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα κι έτσι οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση και έπειτα στα πέναλτι. 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε τελικά με 4-2 στα πέναλτι, με τον Σίλβα να πιάνει δύο πέναλτι και να αναδεικνύεται σε ήρωα της αναμέτρησης. 

Το προφίλ του αγώνα:

Το παιχνίδι στο ΓΣΠ είχε ξέφρενο ρυθμό από την έναρξή του. Οι γαλαζοκίτρινοι αρχικά βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς-νωρίς (σ.σ. 11') όπως και στον προηγούμενο αγώνα στο Καζακστάν. 

Μετά από αδράνεια στην άμυνα, ο Ίβαντσιτς βρέθηκε στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά για το 0-1.

Έπειτα από τρία λεπτά, οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Ατζίλι. Μετά από πάσα του Ζεράλδες, ο Ισραηλινός έπιασε το σουτ με τον πορτιέρε της Ζρίνσκι να χάνει την μπάλα και να γίνεται έτσι το 1-1.

Στο 26', μετά από εκτέλεση κόρνερ, δύο αμυντικοί της ομάδας της Βοσνίας προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν αφού ο ψηλόσωμος επιθετικός πετάχτηκε για κεφαλιά και σκόραρε για το 2-1. 

 
Το παιχνίδι ξανά στα ίσα έφερε η Ζρίνσκι στο 69' της αναμέτρησης. Οι γαλαζοκίτρινοι πλήρωσαν το κακό διάστημα και την αδράνεια στην άμυνά τους. 

Μετά από αδράνεια στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ο Μπιλιμπίγια έγινε δέκτης της μπάλας στην περιοχή και με πολλούς παίκτες γύρω του, έκανε το 2-2. 

Τα πέναλτι:

Γένσεν - Γκολ 1-0

Φιλίποβιτς - Γκολ 1-1

Ατζίλι - Χαμένο 1-1 

Ιμπάνιες - Χαμένο 1-1 

Μπεν Σαχάρ - Γκολ 2-1 

Μπιλμπίγια - Χαμένο 2-1 

Τάμαρι - Γκολ 3-1 

Γκοβεντάριτσα - Γκολ 3-2 

Ντε Βινσέντι - Γκολ 4-2 

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σίλβα, Ζεράλδες, Σάντος, Ζορζ, Ενσούε, Ατζίλι, Ανουάρ (86′ Λουντέμο), Ζαχίντ (64′ Γένσεν), Ντε Βινσέντι, Εντονγκαλά (73′ Τάμαρι), Νούχιου (94' Σαχάρ).

Ζρίνσκι Μόσταρ (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Μπίρκιτς, Τσόρλουκα (106′ Σαντίκου), Γιακόβλιεβιτς, Μπάρμπαριτς (57′ Μπέκιτς), Ιμπάνιες, Φιλίποβιτς, Τρέμποτιτς (66′ Ζλόμισλιτς), Ένιν, Τοντόροβιτς, Μπιλμπίγια, Ίβαντσιτς (76′ Γκοβεντάριτσα).

Σκόρερ: 14′ Ζαχίντ, 26′ Νούχιου / 11′ Ίβαντσιτς, 69′ Μπιλμπίγια.

Κίτρινες: Ανουάρ, Νούχιου, Ατζίλι / Ζίζοβιτς (προπονητής), Ζλόμισιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: