Μείωσε σε 3-2 η Ανόρθωση και ψάχνει το θαύμα

Το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι και μάλιστα απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο δίνει η Ανόρθωση, απέναντι στη Βασιλεία, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου, με νίκη κόντρα στη Βασιλεία, θα κάνει ένα μεγάλο βήμα, για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, αφού στα πλέι οφ, θα έχει να αντιμετωπίσει μία εκ των ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Τόρσβαν, οι οποίες είναι σαφώς χαμηλότερου επιπέδου από την Βασιλεία.
 
Μόλις στο τρίτο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ και μπέρδεμα στην περιοχή της Ανόρθωσης, ο Βίντμερ με δυνατό σουτ νίκησε τον Λόρια για το 1-0 της Βασιλείας.
Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν το προβάδισμά τους στο 12' της αναμέτρησης, όταν ο Κάμπο με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Λόρια κι έγραψε το 2-0. 
Στο 20' της αναμέτρησης ο Λόρια απέκρουσε σουτ επιθετικού των Ελβετών, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στον Αρμένιο και κατέληξε στα δίκτυα για το 3-0. 
Στο 45', μετά από κόρνερ και ασταθές διώξιμο της άμυνας των Ελβετών, ο αμυντικός της Κυρίας, έπιασε ένα ξερό σουτ και έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Νίκολιτς.
Η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης μετά την αποβολή του Τορνίκε Οκριασβίλι, ο οποίος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα αμυντικού των γηπεδούχων. Ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρεισαι ότι ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης έκανε θέατρο και του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Παρότι η Ανόρθωση έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Οκριασβίλι, κατάφερε να μειώσει στο σκορ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κβιλιτάια.

Μετά την ανατροπή του Αμπαρτζουμιάν, η οποία στην επαναληπτική προβολή, φαίνεται να έγινε στα όρια της περιοχής, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Γεωργιανό επιθετικό να σημαδεύει σωστά για το 3-2.

Οι ενδεκάδες:
 
Βασιλεία: Νίκολιτς, Βίντμερ, Κέρμετ, Αλντέρετ, Παντούλα, Στόκερ, Κάμπο, Φρέι, Πουλουλού, Βαν Βολφσβιγκελ, Καμπράλ
 
Ανόρθωση: Λόρια, Σίλντελφελντ, Νταουσβίλι, Σελίν, Βργκοτς, Αμπαρτζουμιάν, Κ. Αρτυματάς, Μαργκάσα, Κορέια, Οκριασβίλι, Κβιλιτάια
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: