Σε ακαδημίες και σχολεία οι αλυσίδες από το ποδόσφαιρο-Εκατοντάδες σε περιορισμό

Εντείνεται όλο και περισσότερο η ανησυχία σε σχέση με τα απανωτά κρούσματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό, ο οποίος προκαλεί τεράστιο πονοκέφαλο, λαμβάνοντας υπόψη τις επαφές των ασθενών που θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ, σε μια προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης.

Μέχρι στιγμής τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχουν εντοπιστεί σε Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό Άχνας, 44 κρούσματα, εκ των οποίων κάποια αποτελούν επαφές των ποδοσφαιριστών ή των αθλητικών παραγόντων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα δεκάδων άλλων τεστ.

Όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή, εκατοντάδες άτομα έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και δόθηκαν αυστηρές οδηγίες όπως να ακολουθήσουν ρητά τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλα κρούσματα να μη γίνει διασπορά του ιού στην κοινότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Ιωάννου-«Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα σε Εθνικό και Σαλαμίνα»
 
Τεράστια ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι άτομα από τη Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό είχαν και άλλες δραστηριότητες, όπως προπονήσεις σε ακαδημίες, κάτι που ανάγκασε την ομάδα ιχνηλατησης να δώσει οδηγίες για αυτοπεριορισμό αρκετών νεαρών που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ανάμεσα σε αυτούς και άτομο από τον Εθνικό Άχνας που διαγνώστηκε θετικός και ο οποίος είναι προπονητής στις ακαδημίες της Ομόνοιας Αραδίππου.

Επίσης, θετική διαγνώστηκε και η κόρη θετικού κρούσματος από τον Εθνικό, με αποτέλεσμα μαθητές και καθηγητές του σχολείου που φοιτά να τεθούν σε αυτοπεριορισμό.

Ανησυχία υπάρχει και σε άλλα σχολεία της Λάρνακας αλλά και της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, όπου φοιτούν πολλά παιδιά που προπονούνται σε ακαδημίες και ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα σύσκεψη και αποφάσεις για το ποδόσφαιρο-Έρχεται αυστηρότερο πρωτόκολλο