Νέα σύσκεψη και αποφάσεις για το ποδόσφαιρο-Έρχεται αυστηρότερο πρωτόκολλο

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου και την ΚΟΠ, κατά την οποία αποφασίστηκαν μέτρα μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τα οποία εκτόξευσαν τους αριθμούς και προκάλεσαν τεράστιο πονοκέφαλο. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τον ΚΟΠ ανασκοπήθηκε το πρωτόκολλο και προγραμματίστηκε νέα συνάντηση αύριο στις εννέα το πρωί για να παρουσιαστούν εισηγήσεις για το πώς θα επιμορφωθούν άτομα από τα σωματεία ώστε να επιτηρούν τη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου.
 
Το πρωτόκολλο είναι ήδη αρκετά αυστηρό και περιλαμβάνει πολλές πρόνοιες, ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στην εφαρμογή του και ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις, ενώ αποφασίστηκε ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί ο έλεγχος για την επιτήρησή του.
 
Σε ότι αφορά τους ψιθύρους και τα σενάρια περί διακοπής του πρωταθλήματος, αρμόδιες πηγές επισημαίνουν πως στην παρούσα φάση δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ωστόσο εάν η κατάσταση ξεφύγει κατά πολύ και δεν μπορεί να ελεγχθεί, δεν αποκλείεται το Υπουργείο Υγείας να αποφασίσει αναβολή.   
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την διεξαγωγή 1500 τεστ σε ομάδες μικρών κατηγοριών. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το εφιαλτικό σενάριο, οι λόγοι που φοβίζει η Λάρνακα και η επέκταση των μέτρων