Γιόρτασαν με εκδήλωση ιστορικής μνήμης τα 90χρονα της ΑΕΛ οι παλαίμαχοι

Εκδήλωση ιστορικής αναδρομής, προσφοράς και μνήμης, οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή ο Όμιλος Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90χρονα του σωματείου της Λεμεσού.
 
Σημερινή ανακοίνωση, αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ομίλου, Λοίζος Μαυρουδής, παρουσίασε στο κοινό το δώρο της οικογένειας του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, ένα χειρόγραφο τραγούδι το οποίο γράφτηκε από τον ίδιο το συνθέτη, δείχνοντας την αγάπη του στην Αθλητική Ένωση Λεμεσού.

Εκτός από τον κ. Μαυρουδή, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Λεμεσού, εκπρόσωπος του ΚΟΑ και οι Πρόεδροι της εταιρείας και του σωματείου της ΑΕΛ, «προβάλλοντας την ιστορία και το έργο του σωματείου αλλά και του Ομίλου των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών».
 
Ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της ΑΕΛ ως πολιτιστική οντότητα στην Λεμεσό από την ίδρυση της, έκανε στην ομιλία του ο Επιστημονικός Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου -Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, Μίμης Σοφοκλέους.
 
Στο χώρο της εκδήλωσης, εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας και έκθεση με τρόπαια, σημαίες, λάβαρα και άλλα αντικείμενα από την 90χρονη ιστορία της ΑΕΛ.
 
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, στο χώρο του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.